Arbejdstøj

Alt arbejde kræver det rigtige arbejdstøj. Er du håndværker, skal dit tøj sørge for, at du har bevægelsesfrihed og beskyttelse. Er du tøjsælger, er dit tøj en del af dit job, fordi du skal være med til at skabe tillid og sørge for, at tøjet er så smukt repræsenteret som muligt.

Men der er alligevel mange, der kan være i tvivl om forskellige ting vedrørende arbejdstøj. For eksempel: Er du ansat i en stilling, der kræver en speciel påklædning, kan du så trække det fra i skat – eller er det din arbejdsgiver, der skal betale?

Herunder finder du de mest udbredte spørgsmål og svar samlet, så du kan finde og købe det helt rigtige arbejdstøj uanset, hvor du arbejder.

Populært arbejdstøj

Er der specielt arbejdstøj til håndværkere?

Når du arbejder som håndværker er der mange krav til, hvilket tøj du skal have på. På markedet finder du heldigvis en lang række firmaer, der har specialiseret sig indenfor netop den form for jobs, så du er sikker på at få det helt rigtige.

Mærker som Mascot, Helly Hansen, Becca, Stark, Carhartt og Engell er specielt anerkendt som slidstærkt og praktisk tøjmærker, der kan sørge for at holde dig varm og sikker hele året.

Både Workzone, Carlsen og mange af de andre firmaer har et bredt udvalg af termotøj og termoundertøj, så du kan holde varmen om vinteren. Desuden også arbejdsbukser med knæpuder, så du beskytter dine knæ, hvis du sidder meget på dem, mens du arbejder.

Hvorfor er det rigtige arbejdstøj vigtigt?

Når du har lange dage på knæ eller ude i koldt vejr, så kan det hurtigt blive hårdt og ubehageligt at arbejde, hvis ikke du har det rigtige tøj på.

Du kan derfor gøre rigtig meget for din egen arbejdsglæde og komfort i løbet af dagen ved at sørge for at klæde dig på efter omstændighederne.

Mange lag med termoundertøj, gode, varme sokker, hue og handsker og måske en praktisk pilotjakke, der kan holde dig varm og stadig sørge for, at du har fuld bevægelighed gør dagen lidt sjovere at komme igennem, når det er så koldt, at ånden kan ses i luften.

Hvad er pæn påklædning?

Når du arbejder i jobs, hvor du har kundekontakt, vil det ofte være et krav, at du møder op på arbejde og ser ’præsentabel’ eller ’pæn’ ud i tøjet.

Det betyder ikke, at du er nødt til at investere i en hel ny garderobe, for ofte handler det i høj grad om, at dit tøj er rent og er uden huller.

Et par pæne sorte bukser eller en sort nederdel med en hvid bluse eller skjorte kommer du rigtig langt med. Er du mere til jeans handler det om, at de skal være klassiske og pæne – uden huller og pletter.

Der er mange steder, hvor du kan finde billigt arbejdstøj, som du også kan bruge i hverdagen. 

Skal man købe specielt fodtøj til arbejdet?

Sikkerhedssko, støvler og sikkerhedssandaler er påkrævet, hvis du arbejder i et job, hvor der er fare for at tabe tunge ting over tæerne, og derfor skal du bære denne form for fodtøj til alle tider.

Igen er der rigtig mange af de større mærker indenfor arbejdstøj, der også har en linje med fodtøj, der passer til tøjet.

Du kan i mange tilfælde finde steder, hvor du kan bestille det hele på en gang, så du sparer portoen.

Hvem skal betale dit arbejdstøj?

Er der faste krav for påklædning på din arbejdsplads, er det altid en god ide at tjekke overenskomst eller ringe til din fagforening, inden du selv går ud og investerer i en helt ny garderobe.

Der er stor forskel på, om du er ansat offentligt eller privat. Men indenfor det private regi er der igen stor variation fra virksomhed til virksomhed.

Derfor er det bedste råd at tjekke med fagforeningen. Hvad enten der er tale om uniform og arbejdstøj, der skal repræsentere firmaet eller tøj, der skal sørge for beskyttelse og isolering ved udearbejde om vinteren, så er din fagforening det bedste sted at gå hen. De ved, hvad der præcis gælder for dit arbejde.

Heldigvis er der i dag mange forskellige firmaer, der fremstiller tøj til arbejde i høj kvalitet og til fordelagtige priser.

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email