MANDENS

Sådan udvælger du det rette barbergrej

Det rette barbergrej er essentielt, da man ellers kan få uren hud og røde knopper, samt man kommer til at se usoigneret ud, hvis ens barbering ikke er i orden. Vi har her i artiklen set nærmere på godt barbergrej og fundet det bedste på markedet. Ligesom vi har lavet en guide til korrekt brug af barberudstyret i 2021.

Indholdsfortegnelse

Barbermaskine, skægtrimmer, ragekniv eller skraber – hvad er bedst for dig?

Det første du skal gøre op med dig selv er, om du ønsker at have skæg eller ej. Dette har nemlig afgørende betydning for dit valg af udstyr. Herunder kommer en kort beskrivelse af det forskellige barbergrej, samt fordele og ulemper.

Barbermaskine

En barbermaskine er et nemt og hurtigt valg, hvis du ikke ønsker at have skæg. Samtidig er en barbermaskine skånsom for huden og et af de bedste valg, når du skal undgå røde knopper. Ulemper er, at barberingen ikke bliver helt ligeså tæt, som med f.eks. en ragekniv eller skraber. En god barbermaskine fås fra priser omkring 500 kr. og opefter. 2 af de mest populære mærker er Phillips og Braun.

Skægtrimmer

Ønsker du at have skæg, så er en skægtrimmer det rette valg. Den kan indstilles til mange forskellige længder, så du kan klippe dit skæg lige præcis, som du ønsker det. En god skægtrimmer koster ca. det samme som en god barbermaskine.

Ragekniv

En ragekniv kaldes også en barberkniv, og det er den klassiske gammeldags måde at barbere sig på. Fordelen ved en sådan barbering er, at den kan blive rigtigt tæt. Ulempen er, at det kræver ret meget øvelse ikke at irritere huden, samt at det tager lang tid de første gange. Har man øvelse og teknik på plads, så er det dog en charmerende og effektiv måde at barbere sig på. En god ragekniv koster fra ca. 200 kr. og opefter, og bør også suppleres med en barberkost.

Skraber

Princippet med en skraber minder lidt om en barberkniv, da det er skarp metal, som skærer skæggene af. I modsætning til den frie barberkniv, så er skraberen designet med barberblade, så man ikke kommer til at skære sig. Dog kan man stadig skære sig en smule ved brug af skraber, men den er meget lettere at bruge end barberkniven. En skraber er altså en god måde, hvis du ønsker en tæt og nem barbering. En skraber er den billigste løsning at starte med, men man skal huske at skifte bladene hyppigt for at undgå sløve blade og røde knopper. Gillette er uden tvivl en af de førende producenter.

Brug aftershave efter barberingen

Efter endt barbering er det vigtigt at bruge aftershave, da det hjælper dig mod røde knopper. Det kan næsten ikke undgås at man får nogle små rifter, når man barberer sig, hvorfor aftershavens plejende og desinficerende evne er essentiel. Smør et tyndt lag aftershave overalt på det barberede område. Har du tendens til sart hud, så vælg en aftershave uden parfume og med masser af fugt.

Hvorfor er det vigtigt at vedligeholde dit barbergrej?

Skarpt og rent barbergrej hjælper til en nænsom og god barbering. De fleste barbermaskiner og skægtrimmere tåler at blive vasket under en vandhane, men læs altid brugsanvisningen for korrekt vedligehold. Husk også at tørre dit barbergrej godt efter vask, da vandet ellers vil gøre det sløvt. Læg derfor dit barbergrej, så vandet kan løbe fra skærene. Det vil sige med skærene opad. Dit barbergrej bliver slidt med tiden, så det er vigtigt at du køber nyt, når det er slidt ned. Ellers giver det både en dårligere barbering og mere uren hud. Der er dog flere løsninger, som kan være med til at forlænge holdbarheden. Man kan bl.a. købe en såkaldt RazorPit, som kan forlænge en skrabers levetid via slibning. Der ligeledes flere gode slibeløsninger til en ragekniv.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Del på Reddit
Del på Mail

Tjek også