MANDENS

Hvorfor ikke vælge den bedste barbermaskine til dit behov?

Der er mange gode barbermaskiner på markedet, men nogle af dem vil passe bedre til dig end andre. Der er nemlig forskel på hvor kraftigt ens skæg er, og hvordan man bedste kan lide at barbere sig. Nogle af os kan bedst lide at barbere sig under bruseren, da det er nemt og skånsomt for huden. Andre føler dog ikke, at man kan barbere sig ordentlig uden et spejl, hvorfor de hellere vil klare barberingen foran spejlet. Samtidig er nogle barbermaskiner mere egnet til kraftig skægvækst end andre, hvorfor man skal vælge en sådan model, hvis ens skæg er meget kraftigt i 2022.

Indholdsfortegnelse

Gode maskiner i forskellige priser

Hvilken barbermaskine er bedst?

Som nævnt kommer det an på flere faktorer og personlige forhold og præferencer. To af de bedste mærker på markedet er dog Braun og Phillips barbermaskiner. Det er to af de alle største mærker inden for barbermaskiner, og deres produkter er både yderst populære og gennemtestede af millioner af mennesker. Man får dermed en hvis sikkerhed for kvalitet, hvis man vælger et af de store kendte mærker, som Phillips og Braun barbermaskiner. Samtidig er disse barbermaskiner ikke væsentlig dyrere end de fleste andre mærker, hvorfor det vil være et rigtigt godt valg med en af disse. Hvis man alligevel ønsker at prøve en anden barbermaskine, så er det en god ide at læse brugeranmeldelser først. Her kan man f.eks. læse anmeldelser af barbermaskiner på Amazon eller bare søge efter det specifikke produktnavn på Google. Så får man hurtigt et overblik over brugernes vurdering af lige netop denne model.

Hvilken barbermaskine skal jeg vælge?

Jeg vil klart vælge en Braun eller Phillips, begge mærker har jeg benyttet med stor tilfredshed. Jeg kan ikke umiddelbart fremhæve det ene mærke frem for det andet, de er begge gode og minder meget om hinanden. I stedet vil jeg kigge på de forskellige modeller, og se hvad de er bedst til. Ønsker du at barbere dig i badet, så husk at vælge en model, som kan tåle dette. Har du meget kraftigt skæg, så vælg en model, som er god til dette. Generelt kan man sige, at jo kraftige skæg man har, jo bedre og dyrere barbermaskine har man brug for. Det krævet nemlig noget mere af alle maskinens dele, hvis den skal klippe mange og kraftige hår over.

Du kan overveje en multimaskine der også kan virke som skæg eller næsehårstrimmer.

Køb aldrig en brugt barbermaskine

Vi har alle forskellige bakterier i skægget, og det må på det kraftigste frarådes at købe en brugt barbermaskine, ligesom det frarådes at låne en barbermaskine af din kammerat. Dette øger nemlig risikoen for skægpest. Skægpest er en betændelsestilstand i huden, som kan opstå efter barbering eller hårfjerning. Den kommer typisk hvis du får bakterier i de små rifter, som af og til opstår ved barberingen. Køb derfor din barbermaskine fra ny og lad være med at låne den ud til venner og bekendte.

Vedligehold af din barbermaskine

Med tiden bliver skærene i din barbermaskine slidt, og slidte skær klipper dårligere end nye og skarpe. Hvis du bruger en barbermaskine med sløve skær, så er risikoen for røde knopper og dårlig hud større. De sløve skær bevirker nemlig, at der bliver hevet og flået mere i huden og skægget, end hvis de skarpe knive bare klipper hårene nemt og hurtigt over. På de fleste barbermaskiner kan man skifte skærene, og det er noget billigere end at købe en ny barbermaskine(eller bruge barberskraber i det lange løb). Resten af barbermaskinen bliver dog også slidt, så af og til kan det være bedre bare at skifte maskinen. Vælger man en barbermaskine af høj kvalitet, så kan den dog holde i flere år uden at skifte skærene. Holdbarheden kommer dog igen an på din skægvækst, jo kraftige den er, jo hurtige bliver maskine slidt. Generelt holder en barbermaskine dog i lang tid og er en billig løsning i det lange løb, hvis man f.eks. sammenligner med barberinger med skraber. Husk også at tørre din barbermaskine godt af efter brug, da vandet ellers kan gøre din maskine sløv. Læg derfor maskinen på et tørt sted og i en vinkel, så eventuelt overskydende vand kan løbe væk fra skærene. På denne måde holder din barbermaskine længere, og det er med at gøre barbermaskinen til en af de billigste løsninger inden for barbering.

Barbermaskine test

I nedenstående videoer kan du se test af forskellige barbermaskiner (på engelsk):

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Del på Reddit
Del på Mail

Tjek også