MANDENS

Bedste håndstøvsugere til nem bilrengøring

Er du træt af at skulle slæbe en kabeltromle eller en forlængerledning ud i indkørsel hver gang du skal gøre bil rent, så vil denne bil støvsuger test helt sikkert være relevant for dig.

Om sommeren kommer der sand fra stranden, om efteråret kommer der tørret mudder og blade, og til vinter kommer der sne og småsten med ind i kabinen. Dette er et irriterende problem alle bilejere kender til, nogle vælger at acceptere det. Andre bruger de første 5 minutter af rengøringen på at trække en ledning der lang nok til at nå ud til bilen, for derefter at kunne ligge at knokle med et alt for langt rør.

Der findes mange forskellige typer af håndstøvsugere, elektriske eller batteridrevne, små eller store. Derfor har vi samlet nogle forskellige modeller i denne test med håndstøvsugere for 2021. Modellerne er samlet ud fra forskellige tests af håndstøvsugere, så du får det nemme overblik over de bedste håndstøvsugere til at gøre bilen rent.

produktet ikke fundet

Denne lille bilstøvsuger er langt kraftigere end normale håndstøvsugere, så der bliver ingen problemer med at få alt skidtet op. Selvom Electrolux håndstøvsugeren er lille, kan den rumme helt op til 0,5 liter af snavs.

Batteriet har en fin brugstid for let rengøring af en bil. På en opladning får du en brugstid på 14 minutter som er nok til at nå hele bilen igennem. Opladningstiden er 4 timer hvilket er væsentlig bedre end Bosch modellen.

Er du også en af de mange danskere der har ejet en håndstøvsuger og oplevet af den hurtigt har mistet effektiviteten, så kan vi hurtigt glæde dig med, at det har producenterne tænkt over. Denne støvsuger er designet til at kunne holde i mange år, for at gøre dette muligt, har de lavet en cyklonisk filtersystem.

Det avanceret filtersystem sørger for at alt støvet hvirvler rundt inde i beholderen, så du er helt sikker på, at der ikke er noget der sætter sig fast og forringer suge kraften.

Der er taget højde for at beskytte interiøret, da modellen kommer med små hjul på undersiden, så betræk m.m. ikke bliver ridset når du ruller over.

 • Li-Ion batteri
 • 00 dB
 • Beholderkapacitet: 0,5 l.
 • Brugstid pr. opladning: 14 min
 • Opladningstid: 4 timer
 • Ladestation medfølger
 • Vægt: 1,5 kg

Se også: Plej din bil – det betaler sig

Nilfisk Handy Premium håndstøvsugeren kan være et andet godt bud på en lille praktisk støvsuger til at gøre din bil rent.

Du får en bilstøvsuger i 500 kr. klassen som kommer med en brugstid på 35 minutter pr. opladning, som er det højeste blandt de viste modeller. Helt ligesom genopladningen til fuld batteri er 4 timer. Her oplader du Litium-Ion batteriet med den medfølgende ladestation.

En god håndstøvsuger til hjemmet og bilen, som kommer med en beholderkapacitet på 500 ml.

Vægten på modellen er 1 kg. som hverken er i den helt lette eller tunge ende af vægtskalaen blandt de testvindende og anmelder roste håndstøvsugere.

Sugeevnen er god og rost i test hos blandt andet Tu.no, hvor den er testet ved at suge f.eks. rosiner op blandt lignede modeller i samme klasse. Filteret er ganske nemt at gøre rent. Du tager det simpelthen bare ud og skyller det med vand. Husk dog at filteret skal være helt tørt før du sætter det i igen.

Med til danske Nilfisk håndstøvsuger får du en ladestation og vægholder til støvsugeren.

 • Li-Ion batteri
 • 2,0 Ah batterikapacitet
 • Drifttid: 35 min.
 • Opladningstid: 4 timer
 • Beholderkapacitet: 500 ml
 • Vægt: 1 kg
produktet ikke fundet

Denne moderne håndstøvsuger fra Black & Decker er til bilejeren der har mange små sprækker i bilen. Med denne støvsuger medfølger nemlig både et sprækkemundstykke og en blød børste, så har din bil polstrede sæder vil børsten helt sikkert også være en stor hjælp.

Black & Decker håndstøvsugeren kan opbevare op til 370 ml som er ganske fint. De færreste når at fylde beholderen. Det bagerste af støvsugeren er gennemsigtigt og kan tages af, så du hurtigt kan tømme den og komme videre.

Støvsugeren er udstyret med et aftageligt filter, så når det er blevet tid, kan du altid bare tage det af og vaske det.

NVB115WA bilstøvsugeren er selvfølgelig batteridrevet, og vejer kun 0,66 kg, så det er intet problem at komme rundt i hele bilen, selv bagagerummet. Dog er drifttiden kun på 8 minutter pr. opladning hvilket ikke er mere, end til den hurtige støvsugning af krummer og andet. Opladningstiden er 10 timer, hvilket er ganske fint, nu det med at støvsuge bilen ikke er hverdagskost for de fleste.

Den brede åbning for enden sikre at du kan få skidt og snavs med op, så har du slikpapir eller andet liggende, suger den det lige op.

Forhandleren tilbyder 2 års garanti, så er du bange for at gøre et dumt køb, eller driller den blot på et tidspunkt, kan du altid returnere den.

 • Lithium-Ion batteri
 • Drifttid: 8 min
 • Opladningstid: 10 t
 • Kapacitet: 370 ml
 • Sugeeffekt: 350 mm/vand
 • Luftstrøm: 882 l/min

Se også: Tips til vedligeholdelse af bil

produktet ikke fundet

Bosch BHN20110 håndstøvsuger er til dig der ønsker en kraftig og billig støvsuger til bilen.

En kraftig Bosch støvsuger på hele 20,4 V og batteridreven, så med denne i hånden er du helt sikker på du får alt sandet op fra måtten efter strandturen. Dog betyder det også batteriet bliver sæt på en prøve, så 16 minutter hvad du har til at komme hele bilen igennem. (Det burde være rigeligt).

Hvis husstanden har 2 biler hvor der skal bruges lidt længere tid, så følger der også en lader med til det energirigtige NiMH-batteri.

Støvsugeren vejer 1 kg. Bag denne vægt ligger en masse brugbare brugsfunktioner, blandet andet medfølger et fugemundstykke så du nemt kan komme ind i svært tilgængelige steder. Ender du ud med at ikke synes om produktet, har Bosch en 100-dages tilfredshedsgaranti.

Den store ulempe ved modellen er batteri tiden. Du får ca. 16 minutters brugstid pr opladning. Det er rigeligt til at komme henover krummer og andet. Men til brug på to biler ad gangen kan det knibe. Og opladningstiden på 12 timer er i den høje ende.

 • NiMH batteri
 • 20,4 batteri
 • Brugstid pr. opladning: 16 minutter
 • Opladningstid: 12 timer
 • Batteri indikator

At vælge den rigtige støvsuger

Når du sidder og skal vælge din første bilstøvsuger, er det vigtigt at tænke over hvilke behov du skal have dækket. Har du for eksempel en hund ville det være en fordel at vælge en støvsuger med en dyse. Ejer du derimod en varevogn der ofte bliver beskidt med skidt og snavs, ville en støvsuger med større batteri samt beholder være et solidt valg. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle bilstøvsugere der kan klare vand, det ville derfor en god ide at undersøge nærmere hvad din kan klare før du tager den i brug.

Det attraktive ved en bilstøvsuger er jo ikke dens suge kraft eller om den er lydløs, det er dens brugervenlighed. Langt de fleste på markedet er uden ledning, hvilket vil sige du ikke skal døje med forlængerledninger der altid er lidt for korte der roder rundt ude i indkørslen. Med en af disse bilstøvsugere får du altså en garanteret bedre oplevelse når du rengør din bil.

Gør bilen nemt ren

Hvis du vil have en ren bil, så skal du huske en regelmæssig rengøring. Det at støvsuge og tørre paneler over hver 14 dage behøver ikke være tidskrævende. Og på sigt vil du spare meget tid, for hvis du lader snavs og skidt hobe sig op, bliver tingene meget mere besværligt.

 • Tøm bilen for affald når du stiger ud af den
 • Rens og bank dine måtter hver 14 da
 • Støvsug kabine og bagagerum hver 14 dag
 • Tør paneler og overflader over hver 14 dag
 • Puds spejle og ruder hvert måned

Måtterne vil samle meget skidt, især gennem vintermånederne med alt det vand vi får i Danmark. Helt ligesom sne og salt giver utrolige beskidte måtter. Bank dem godt igennem hver 14 dag, og du kan undgå at meget skidt sætter sig godt og grundigt fast.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også