Brændekløver

Har du brug for at kløve mere brænde, end hvad øksen og måske også ryggen kan klare? Måske kører du et mindre salg af brænde eller har blot brug for brænde til at holde varmen om vinteren. Her kan brændekløveren være et rigtigt fint og mere effektivt alternativt til øksen.

Vi guider dig igennem de forskellige typer af kløvere, og hvilke parameter du skal kigge på, når du vælger brændekløver.

Populære brændekløvere

Hvilke typer af brændekløver kan jeg vælge i mellem?

Som regel skelner man mellem to forskellige kløvere: de elektriske og de benzindrevne kløvere. Dette skel markerer også typisk et skel mellem mindre kløvere, der bruges til eget forbrug, og de større der bliver brugt i et større kommercielt forehavende.

  • Små elektriske brændekløvere giver dig typisk en fast kløvelængde, der ligger et sted mellem 35cm til 110cm, som du ikke kan indstille. Disse kløvere er til gengæld mere mobile end de større modeller, ligesom de ikke har så høj en vægt eller stor størrelse. De laver en vandret kløvning og har et tryk på op mod 6-10 ton.
  • Store benzindrevne brændekløvere kan indstilles i kløvelængden, så de passer til den størrelse, der ønskes af brænde. De har ikke den samme mobilitet som de små kløvere, men disse er tit mere ergonomiske, fordi de er bygget til masseproduktion. Disse laver en lodret kløvning af træet og kan have et tryk på op til hele 30 tons.

Hvilken brændekløver er bedst til mig?

Hvilken kløver der er bedst til dig afhænger af, hvor meget du skal bruge din brændekløver, og hvad du synes, er vigtigt, når det kommer til maskinbrug. Vi har her samlet nogle punkter, som du som minimum bør overveje, før du køber en kløver til brænde:

  • Vægt og størrelse: Hvor meget plads har du til maskinen? Skal den for eksempel ikke bruges i en stor del af året, har du så plads til at have den stående i et værksted eller lignende? Det er også en god idé at overveje, om man gerne vil have mulighed for at transportere maskinen rundt. Her er det bedst at gå efter de små maskiner.
  • Bæredygtighed: Hvis du gerne vil have en mere miljøvenlig maskine, så bør du vælge en elektrisk kløver. Selv om det kan give et lille udslag på elregningen, når du har kløvet brænde, så har miljøet ikke betalt en så stor pris for dit brænde, som det vil gøre med en benzindreven maskine.
  • Forbrug: Hvis du ikke kløver mere end til eget forbrug, så kan du sagtens klare dig med en af de mindre modeller. Her behøver du altså ikke gå ud og investere i det helt store maskinværk. Har du derimod brug for en maskine, der skal bruges rigtig meget, så kan det bestemt betale sig at købe en større maskine. Selv om de er dyrere, så er de typisk bedre ergonomiske og egnede til en stor produktion. Det er en fordel, hvis man skal bruge maskinen rigtig meget i løbet af et år og i længere til af gangen.

Hvor kan jeg købe en brændekløver?

Forhandlere så som Harald Nybord, Bauhaus og jem og fix sælger nogle rigtig fine brændekløvere i forskellige størrelser og typer. Hvis du gerne vil se et udvalg og skabe dig et overblik over de forskellige forhandleres kløvere, kan du tjekke deres sider online. Her kan du også sammenligne priserne på maskinerne og finde de bedste tilbud.

Vi håber, at du med denne artikel er blevet klogere på, hvilken kløver du skal vælge til at kløve dit brænde for vinteren, eller i hvert fald hvad du skal overveje, når du kigger efter en brændekløver.

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email