MANDENS

Nem overblik over dækbark til haven

Det er dødirriterende, når man i sommerperioden kan hive en ny omgang ukrudt op hver evigt eneste dag. Dette kan hurtigt ende ud som et uendelighedsprojekt, man giver op på.

Heldigvis kan du hurtigt komme ukrudtet til livs ved at sprede nøddesten, kakaoflis eller bark i bunden af bedet.

Dog kan der være mange spørgsmål omkring, hvilken type man bør købe, og hvor meget man har brug for. Men fortvivl ej. Alt dette får du heldigvis svar på i følgende tekst.

Populær bark

Hvor meget dækbark skal jeg bruge?

Et godt udgangspunkt, når du spreder din dækbark er, at det ligger med et dæklag på cirka 5 cm.

Dette gør først og fremmest, at ukrudtet har svært ved at trænge igennem, og gør ligeledes, at jorden ikke blottes, hvis barken blæses lidt til side, eller du træder på den.

Hvis du går ud fra, at der skal laves et dæklag på 5 cm, er en god tommelfinderregel, at 1 m3 dækbark kan dække et areal på 20 m2.

Hvilken type dækbark bør jeg købe?

Der findes mange forskellige varianter, hvor det hovedsagligt er udseendet, der gør den primære forskel.

De fleste vælger at benytte dækbark i deres bede, så de ikke kommer til at blive grimme af ukrudt, og det er derfor heller ikke uvæsenligt, hvordan selve barken ser ud i det fine bed.

Der findes flere forskellige varianter lavet af diverse træsorter, men de mest gængse træsorter er lavet i fyr eller gran. Dog er træet ofte farvet, så det får en anden farve, end den gran- eller fyrtræet oprindeligt har.

Træet fås blandt andet så det får udseende som følgende træsorter:

  • Maghony, der har et rødligt og varmt skær
  • Moseeg, der er mørkt og mat i farven
  • Groft fyr, der blot er ydersiden af træets bark, der er skrællet af, for at give et mere rustikt look.

Hvilken dækbark er bedst mod ukrudt?

Mange vælger at købe et filtunderlag, som de kan kan have liggende under barken, så ukrudtet får svært ved at trænge op. Dette kan du dog undlade, hvis du køber en variant, der er flatsnittet.

De flatsnittede udgaver gør, at hverken lys eller vand har mulighed for at trænge igennem, hvilket bevirker, at ukrudtet ikke kan vokse og skyde op gennem bedet.

Hvor kan jeg købe dækbark?

1 m3 dækbark vejer omkring 500 kg. Det er derfor ikke lige til at have bag på cyklen eller smide ind i bagagerummet, hvis du vil forsøge dig med at finde det i fysiske butikker. Det er derfor en stor fordel at bestille det hos online forhandlere.

Her kan du både finde frem til, hvor der forhandles netop den farve eller den træsort, du er på jagt efter, og hvor du kan indhente det bedste tilbud. Ydermere har du også mulighed for at få leveret det lige til døren, så ikke du selv skal ud og slæbe på de mange tunge kilo.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også