Dykpumpe

En dykpumpe (eller trykpumpe som redskabet også betegnes) finder anvendelse både af professionelle samt af private personer.

Har du for eksempel fået oversvømmelse i din kælder, vil dette arbejdsredskab være ideelt for dig. Du kan ydermere anvende den som en drænpumpe, der kan være særlig anvendelig i forbindelse byggeri, når udgravninger skal tømmes for vand.

Herunder kan du finde relevant information, der kan hjælpe dig godt på vej til at købe den rette pumpe til dine behov.

Populære dykpumper

Hvilken pumpeevne skal jeg vælge?

Der findes forskellige modeller på markedet, som varierer i forhold til styrken af pumpeevnen. Dette har betydning for hvilke opgaver og formål, pumperne skal anvendes til.

De store modeller med stor pumpeevne er primært brugt af professionelle, og her vil prisen være højere. Der findes billigere modeller, som er oplagte at bruge af private personer, og hvor pumpeevnen svarer til behovet i denne forbindelse.

Motoreffekten samt vandmængden vil have stor indflydelse på dit valg af bedste pumpe til dine behov.

Hvilke mærker er de førende på området?

Danske Grundfos er verdenskendt for sin udvikling og produktion af kvalitetspumper og tilbehør. Derfor vil du støde på denne fabrikant, når du undersøger markedet for dykpumper. Disse produkter sælges til både private og erhverv.

Du finder forskellige udgaver af pumper fra Grundfos, og disse produkter regnes for at være i blandt de bedste på markedet.

Foruden Grundfos finder du en række andre mærker hos forskellige forhandlere og byggemarkeder. Fordelen ved at handle på nettet er, at du altid kan få oplyst hvert produkts detaljer (herunder både loftshøjde på modellen, vandmængde, kabellængde samt pris).

Brug motoreffekten som en pejlemærke for, hvor kraftig det pågældende produkt er.

Hvad angår optimal funktion samt holdbarhed på redskabet, kan det være en god investering at købe en kvalitetsmodel.

Hvad betyder det, at en dykpumpe har en flydeafbryder?

Visse modeller på markedet fungerer med en såkaldt flydeafbryder. Dette betyder i praksis, at den pågældende dykpumpe automatisk vil slukke, når vandstanden eller vandmængden når ned til et bestemt niveau. Dette er en fordelagtig funktion på redskabet, som har praktisk og funktionel værdi i flere situationer.

Når ’svømmeflyderen’ har registreret, at vandstanden igen er begyndt at blive hævet, vil den gå i gang af sig selv.

Denne funktion kan spare dig for unødvendig brug af både el og tid.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber dykpumpe?

Når du undersøger dine forskellige muligheder på markedet, er det en god idé at sætte dig ind i hvert produkts specifikke detaljer.

Her får du vigtig information om en række praktiske forhold, som gør, at pumpen kan fungere optimalt. Der vil for eksempel være krav til, hvor meget plads pumpen skal bruge i areal for at ’svømmeren’ kan bevæge sig frit.

Derudover skal du forholde dig til typen af det vand, som du ønsker at pumpe op. I denne forbindelse er der hos de fleste modeller krav til, at vandet kun må være lidt beskidt. Når du investere i en kvalitetsmodel, kan du næsten altid være sikker på, at disse modeller ville kunne klare meget snavset vand.

Nogle modeller kan klare at stå under delvis vand, mens de nyere modeller er beregnet til at stå helt under vand.

Der findes mange udgaver på markedet, så du med sikkerhed kan finde dén, som matcher dine behov.

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email