MANDENS

Facademaling

Maling af en oppudset væg kan give helt nyt liv til et hus, foruden at det kan beskytte huset konstruktion og vægge mod slid og fugt. Facademaling har mange gode fordele, men det kommer også i mange forskellige typer af maling. Så hvilken maling er bedst til at male dit hus?

Vi har her samlet en guide til de forskellige typer af maling til en facade, så du kan være sikker på, at du vælger rigtigt. Det kan nemlig blive en dyr fornøjelse, hvis der for eksempel kommer fugtskader, eller malingen simpelthen begynder at skalle af, fordi den ikke kan klæbe ordentlig fat til materialet.

Indholdsfortegnelse

Populært facademaling

Hvilken facademaling skal jeg vælge?

Hvilken facademaling, du skal vælge til dit hus, kommer meget an på, hvordan husets ydre vægge står. Her skal du blandt andet se på, om de er behandlede eller malet før, hvilket materiale væggen er grundet med, og om murstensvæggen er nybygget inden for de sidste to år. Det er nemlig bedst at vente et par år med at male facaden, så den kan få lov til at sætte sig ordentligt på murstenene.

Vi har her samlet nogle forskellige slags maling til facaden, så du kan finde den, der passer dig og dit hus bedst:

Akrylplastmaling

Akrylplastmaling er nok det mest almindelige valg, når det kommer til facademalinger. Det er nemlig meget robust og kan holde længe, selv om det bliver udsat for meget forskelligt vejr.

Akrylmaling er desuden meget diffusionsåben, hvilket sikrer, at der ikke opstår fugt mellem malingen og væggen. Den eneste ulempe ved denne maling er, at den ikke binder sig så let til en overflade.

Olieemulsionsmaling

Hvis du har en overflade, der allerede er behandlet med lidt forskelligt, så kan det være, at du skal gå efter olieemulsionsmaling. Olieemulsionsmaling er nemlig både meget diffusionsåbent samtidig med at være god til at binde sig til facaden, fordi den simpelthen kan trænge længere ind i overfladen.

Silikatmaling eller silikonemaling

Silikatmaling bruges i højere og højere grad som et meget slidstærkt alternativ til den traditionelle kalkmaling. Silikatmaling giver nemlig også en lysende og charmerende effekt. Men denne maling fungerer til gengæld ikke godt på behandlede overflader. Her skal du i stedet gå efter silikonemalingen, som kan give den samme effekt på en behandlet overflade.

Cementpulvermaling

Cementpulvermaling er en af de lettere facademalinger at kaste sig ud i. Den er nemlig forholdsvis let at påføre, hvis man har en overflade af beton, vandskurede eller pudsede murer. Den er til gengæld ikke så modstandsdygtig over for snavs, som for eksempel akrylmaling er.

Hvilken forhandler kan jeg købe facademaling hos?

Når det kommer til gode forhandlere og mærker af facademaling, så har vi her nedenfor samlet de mest populære i Danmark:

  • Flügger
  • Dyrup
  • Sadolin
  • Skalflex
  • Jem og Fix

Hos dem finder du facademalinger af høj kvalitet, hvilket er vigtigt, fordi det betyder, at der en større chance for, at din facademaling kan holde i mange kommende år.

Hvis du gerne vil finde billige facademalinger, måske på tilbud, så er det værd at tage et kig online. Her kan man ofte finde og sammenligne priserne, så man kan finde den mest favorable pris af dem alle.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også