MANDENS

Den nemme fælgpleje med fælgrens – Sådan her!

Trænger dine fælge til en polering eller bare blive renset?

Måske du har fået nye fælge, istandsat dem eller bare ikke rigtig haft tid eller lyst til det før nu, så kan du faktisk bruge den forholdsvis nemme pleje til at få renset dine fælge.

Den nemme fælgpleje med fælgrens er den smarte måde at gøre tingene på. Helt ligesom med alt andet i livet, så er vedligeholdelse den nemme måde til at holde tingene i god stand, frem for at du starter forfra hver gang.

Fælgrens produkter

Vi har fundet nogle gode produkter i forskellige prisklasser. De forskellige produkter er fundet ud fra forskellige uafhængige fælgrens test online, hvor du finder bedst i test og anbefalet produkter i den billige, mellem og dyre prisklasse.

Sonax Xstreme fælgrens

Sonax Xstreme fælgrens kommer i den dyre prisklasse, og kåret som testvinder i forskellige fælgrens test online. Sonax Xtreme er syrefri, og skader ikke dine fælge. Den bruges til lakerede stål- og letmetalfælge. Sonax fælgrensen har farveindikator til at vise, når midlet har virket længe nok.

Ryst flasken og sprøjt det på i et jævnt lag. Når det har virket længe nok, vil farven skifte til rød. Herefter skyller du efter med vand. Og du kan med fordel bruge en børste til at rense efter.

Alaska fælgrens spray - 400 ml

Alaska Original syrefri rens er en billig spray i 400 ml. der er skånsom mod alu- og stålfælge.

Alaska produktet er skum, som sprøjtes på følgen. Lad det sidde nogle minutter og virke, hvorefter du skyller efter med en haveslange. Produktet kræver dog nok, at du bruger lidt knofedt til at rense efter med en svamp eller børste.

Simoniz Fælgrens spray 500 ml

Simoniz fælgrenz kommer i almindelig og Ultracare version på 500 ml. i forstøver version. Ultracare versionen ligger i mellemprisklassen. Det er en billig løsning, der er nem at bruge. Det kræver ikke meget knofedt og tager ikke lang tid. Du sprøjter fælgrensen på fælgen og lader det sidde lidt. Efter et minuts tid, skrubber dine fælge med en børste. Det kan godt tage lidt tid at få alt snavset væk, alt afhængig af bestanden selvfølgelig. Skyl efter med vand.

Basta Brilliant spray 500 ml

Basta Brilliant fælgrens i mellemprisklasse er af skum. Skum tillader at fælgrensen sidder bedre fast på dine fælge, mens det sidder og virker mod snavset. Fælgrens af skum koster dog også noget mere end de billige modeller.

Basta fælgrensen er syrefri, så den ikke skader dine fælge. Modellen er velegnet til plastik-, stål, vinyl-, lakerede- og alufælge. Spray fælgrensen på og lad den virke nogle minutter. Skyl efter med vand og snavset bør være løsnet nok til, at vandet skyller der af.

Sonax Xtreme Plus 750 ml

En udvidet model fra tyske Sonax i den testvindende Xstreme-serie model.

Xstreme Plus er også et produkt i top kvalitet der er effektiv mod snavs, men også skånsom mod bilens materialer som polycarbonat, gummi osv. Du får et flot resultat helt på højde med de andre produkter i Xstreme-serien.

Liqui Moly 500 ml

Liqui Moly på 500 ml. er biologisk nedbrydelig og effektiv til at fjerne snavs og let bremsestøv fra dine alufælge.

Produktet i mellemprisklassen har farveindikation. Det sprayes på dine fælge, hvor det skal virke i 5-7 minutter. Snavset farves lilla og skylles efter med vand. Du må ikke bruge dette og andre produkter i direkte sollys eller på varme fælge. Hvis der sidder genstridig snavs, skal der bruges børste eller svamp.

Racoon Wheel Tornado - 500 ml

Racoon rens på 500 ml. spray er i den dyre prisklasse. Fælgrensen har farveindikator, til at vise hvornår flyverust, skidt og snavset er løsnet af rensemidlet, og du kan skylle af med vand.

Køb dette eller lignede produkter i Jem og Fix, Biltema, Thansen, Harald Nyborg eller online, hvis du elsker rene og flotte fælge på bilen. Alternative produkter kan være Turtlewax fælgrens extreme, Iron X, Wurth, Prox eller Fantasy rens.

Autoglym syreholdig fælgrens 500 ml

Syreholdig rensemiddel til den effektive rensning af fastbrændte metalpartikler og bremsestøv på stål- og alufælge. Da produktet er syreholdig skal du være varsom. Produktet sprayes kun på et hjul ad gangen, hvor du straks efter påføringen, begynder at rense med en fælgbørste og skyller hurtigt efter med vand.

Det syreholdige produkt fra Autoglym må ikke anvendes på chrome og ubehandlede fælge.

Autoglym syrefri fælgrens 500 ml

Dette er det syrefri produkt fra Autoglym på 500 ml. spray af skum. Det er designet til at virke hurtigt mod bremsestøv, rust og metalpartikler på kromfælge, poleret alufælge og anodiserede fælge. Spray skum på og lad det virke et par minutter. Brug en fælgbørste og skyl efter med vand.

 

Hvordan du kan rense din fælge

Brug fælgrens til ikke bare at gøre tingene nemt, men også holde dine fælge rene, beskyttet og selvfølgelig flotte at se på. Du skal bruge nogle ting til at opnå god fælgpleje som beskyttelse mod vejret, vejsalt, bremsestøv og alt det andet snavs der sætter sig.

Du skal bruge disse ting:

 • Blød børste
 • Spand
 • En affedter
 • fælgrens uden syre
 • Microfiberklude
 • Fælgforsegler
 • Gummi fornyer

Du kan se, hvordan du skal renser på den nemme og gode måde i videoen nedenfor. Her er fremgangsmåden:

 • Først vasker du dine fælge grundigt
 • Dernæst påfører du rensemidlet på fælge
 • Vask dine fælge igen
 • Tør efter så det ser godt ud
 • Gnid fælgforsegler på
 • Lad forsegleren tørre et stykke tid, og tør efter med en klud
 • Gnid gummi fornyer på

Du bør bruge fælgforsegler, så bliver dine fælge knap så modtagelige overfor skidt som vejsalt, bremsestøv og andet, og du sparer derved en masse fælgrens til dine fremtidige hurtige rensninger af fælgene. Det vinder du både tid og penge på.

Se fremgangsmåden i videoen her, der hurtigt viser dig hvordan du skal gøre, så dine fælge kan shine endnu mere fremover.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også