MANDENS

Gode, nemme og hurtige fars dag gaveideer for dig

Der findes rigtig mange gave anledninger som studentergaver, julegaver, fødselsdage, bryllupsgaver og mærkedage som fars og mors dag. Her er fars dag godt nok ”grundlagt” i 30’ernes Danmark, men det er først i slutningen af 90’erne eller starten af 00’erne, at gaver til fars dag er slået rigtig igennem.

Fars dag er den 5 juni som også er vores Grundlovsdag. Og hvis du skal finde en god eller sjov fars dag gave, så har vi den helt rigtige inspiration. Vi har fundet et udvalg af forskellige gaveideer til din eller jeres far. Det giver dig et hurtig og nemt overblik over forskellige muligheder der kan være et hit i 2022.

Indholdsfortegnelse

Adrenalin oplevelser

Der findes mange gode gaveideer til drengerøve hvad end de er unge som gamle. Blandt de gode ideer til den rørige mand, kan du give en af de mange adrenalin oplevelser som kitesurfing, faldskærmsudspring, indendørs klatring, hurtige biler eller noget helt andet. En gaveide der findes i priser fra 300 kr. til mange tusinde alt afhængig af oplevelse.

Øl gadgets

Hvis du søger en sjov gave til manden der har alt eller intet, kan du give en af de mange forskellige gadgets med øl tema. Her kan du give Brew Barrel sættet til at brygge din helt egen øl. Du kan også give et øl bælte, sjov oplukker, øl fra mini bryggerier, kølebrønd, dødningehoved krus eller noget helt andet til ham.

Til hjemmekontoret

Har han fået etableret sig midlertidig på hjemmekontoret, som måske også er blevet permanent kontor i boligen? Her kan du give en af de praktiske, sjove eller nice-to-have ting og gadgets til kontoret. Der findes mange billige og dyre gaver til far som skærm hævning, LED skrivebordslampe, printer, termokrus, hæve-sænkebord og meget andet.

Til gourmet kokken

Manden der måske ikke er Gordon Ramsay i et køkken, men dog elsker at teste, smage og prøve sig frem indenfor gourmet, her finder du masser af gode fars dag gaveideer. Noget til køkkenet som kan være praktisk, sjovt og ikke mindst nyskabende, er måske den helt rigtige gave til ham. Du finder alverdens redskaber og udstyr i både helt billige som de mere eksklusive priser for ting som f.eks. espressomaskiner.

Kultur oplevelser

Til manden der aldrig ønsker sig noget, men dog elsker at opleve eller nyde, her er kultur oplevelser måske det helt rigtige. Museum, teater eller for den sags skyld fodbold er alt sammen kultur. Du finder mange forskellige oplevelsesgaver i hele landet indenfor det kulturelle, hvor han kan opleve noget spændende. Og hvorfor ikke give ham en af disse ting der også sagtens kan bruges som 18, 30, 40 eller måske den runde 50 års fødselsdag.

Barudstyr

Skal du finde en fars dag gave fra datter eller baby? Her er levering fra Interflora som til mors dag gave nok ikke velegnet. Men du kan sagtens give noget nemt helt på højde med chokolade. Hvis han elsker at ”lege” med sine kammerater og være ung, kan du give noget barudstyr som måske gør drengetiden meget bedre.

Fitnesstøj til manden

Products not found

Motion og træning er blevet hverdag for mange mænd i 50 års alderen og nedefter. Og måske din, jeres eller børnenes far elsker at komme ud og løbe, styrketræne eller andet fitness efter en lang arbejdsdag? Her vil et par nye løbesko eller især fitness- / træningstøj være noget som alle har brug for. Giv en T-shirt, træningsbluse, bukser eller shorts i gave til ham.

Foto gadgets

Hvis han elsker teknologi og eksperimenterer med ting, kan du give ham en sjov gadget indenfor foto eller film. Et vildtkamera, fotoprinter, linser, stabilisator, undervandsdrone eller noget helt andet, er måske den sjove gave som han vil elske at modtage.

Vin gadgets

Til manden der elsker vin og går mere op i alt om vin end Ronaldo træner frispark, her kan du glæde ham med en af de mange ting indenfor vin. Giv ham en karaffel, vinlufter, køleskab, pumpe, slips eller vinkasser der også bruges som værtindegaver, indflyttergaver eller anden gave anledning.

Ostesæt i gave

Et ostesæt tager sig godt ud, når der skal serveres ostebord. Og måske han trænger til et nyt sæt eller måske ikke har et sæt allerede? Der findes mange forskellige gavesæt i forskellige priser, helt ligesom du kan købe enkelte dele i vidt forskellige prisklasser og brands.

Biltilbehør til far

Mange mænd går rigtig meget op i biler og kan fortælle historier om olietyper og lignede. Andre mænd ønsker måske bare en velholdt og velfungerede bil. Til begge typer kan du give en af de mange sjove, skøre eller praktiske gadgets til bilen. En trådløs mobiloplader, mobil strømlader, renseprodukter eller noget helt andet der vil glæde ham.

Cykeltøj til fanatikeren

Hvis han bruger det meste fritid på at cykle, rense og vedligeholde cyklen, så vil nyt cykeltøj måske være helt rigtig som gaven til far. Helt ligesom det kan være en god gave til ham der kun kører på landevejen eller i skoven nogle gange om ugen for motionens skyld. Trænings- og cykeltøj bliver slidt og trænger til udskiftning over tid, hvilket gør et par cykelbukser eller overtræksbluse perfekte gaveideer.

Smart home til nørden

Teknologien går hurtigt, og det gør udviklingen indenfor smart home også. Her finder du mange forskellige ting til at styre og automatiserer lys, lyd, hardware og maskiner, helt ligesom alarmer, skærme og andet er populært blandt mange.

Gadgets gaver til udendørs sjov

Grundlovsdag ligger lige omkring sommertid, og hvorfor ikke give ham en af de mange ting til udendørs sjov. Det kan være den helt billige gave til fars dag som det kan være de noget dyre ting. Kajakker, paddleboards, sammenklappelig skammel, oppustelig fodbolddart, mobil hængekøje og meget andet er måske det perfekte til ham. Disse ideer er også velegnet som gaver til hende på mors dag, fødselsdage m.m.

Ideer til handymanden – Arbejdstøj

Er far en handyman der måske elsker eller tvunget til at reparerer bolig og have? Eller måske han bare elsker at bygge nye ting, fikse cyklerne, vedligeholde og andet? Så kan godt arbejdstøj være den praktiske gave til fars dag. Et par bukser, shorts, bluser, handsker eller sko er noget alle skal bruge. Og slidstærk arbejdstøj er især tiltrængt, når der skal saves, bores eller flyttes ting.

Gaveideer til grillmesteren

Når foråret og sommer kommer, så bliver grillen tændt op. Og som regel har far førsteret på grilltangen. Hvis din eller jeres far elsker grillen, hvorfor så ikke overraske ham med noget hertil. Giv ham et par grillhandsker, BBQ grillredskab, en gaveæske, grillforklæde, grillmåtte, grillposer eller noget helt andet til livet på altanen, gårdhaven eller terrassen.

Bil oplevelser

Elsker han fart, benzin, spænding og fede biler, så kan du give en af de eksklusive oplevelsesgaver med sportsvogne. En tur i en Ferrari, Lamborghini, Audi eller måske køre race på bane er lige noget for ham? Du finder mange forskellige bil oplevelser rundt omkring i landet.

Gavekurve til fars dag

Gavekurve er den ikke den frække gave, men den søde ide der også bruges som gave til mor, receptioner, værtsgave eller måske mandelgave. Du kan købe mange forskellige gavekurve med vin, øl, søde ting eller kan du skabe din egen hjemmelavet gavekurv. Der findes mange gode DIY tips, hvor du med en gavekurv selvfølgelig kun skal finde ting som han sætter pris på.

Værktøj

Hvis han aldrig ønsker sig noget, men tit går og brokker sig over at mangle en stiksav, målebånd, arbejdsstation, opbevaring eller andet indenfor værktøj, så glæder du nok mest med at give disse ting. Der findes rigtig meget forskellig værktøj og redskaber, hvor det selvfølgelig gælder om at give noget han kan bruge eller mangler.

Saftpresser

Manden der træner, vil holde sig sund eller bare elsker en god juice, kan du give en god saftpresser til. En god gaveide især hvis du søger efter en fars dag gave fra baby eller mindre børn. Som du kan se i udvalget af forslag, finder du mange prisklasser indenfor de bedste køkkenmaskiner.

Hvornår er det fars dag?

Fars dag ligger på den danske Grundlovsdag den 5 juni. Da mange folk har mere eller mindre fri på denne dag, er traditionen blev mere og mere populær over årene.

Hvorfor vi fejrer fars dag? Traditionen er en kopi af mors dag. Og den første fars dag kan dateres tilbage til den 19 juni, 1915 i byen Spokane, USA. Kvinden Mrs. Sonora Louise Dodd fik inspiration fra mors dag og sin fars liv, hvor den 3 juni blev den officielle dag. Den amerikanske fars dag blev gjort til officiel helligdag i 1972 af daværende præsident Nixon.

Hvornår startede fars dag i Danmark?

I Danmark blev fars dag kopieret tilbage i 1935, hvilket var 4 år efter svenskerne. I Danmark blev fars dag fastlagt på Grundlovsdag, hvor svenskerne holdt fast i den amerikanske 3 juni dato. Men omkring 1947 gik nordiske handelsfolk sammen for at flytte fars dag til november, så der kunne sælges mere. Denne flytning af fars dag slog igennem i Norge, Sverige og Finland, mens vi i Danmark har holdt fast i den 5 juni.

Hjemmelavet gaver til fars dag?

En god og personlig gave til fars dag kan være de hjemmelavede gaveideer. Hvilket især gør sig gældende fra de mindre børn, hvor en tegning, ler kreation eller andet som barnet har brugt tid på, nok vil glæde de fleste forældre og bedsteforældre mest. Hvis du eller i ikke bor tæt på far, så er det dog ingen skam at købe fars dag gave online og bruge gave udbringning.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Del på Reddit
Del på Mail

Tjek også