Fjerne afklippet græs fra plænen efter den er slået?

Fjerne afklippet græs fra plænen efter den er slået?

Du kender nok til det, især hvis plænen har været halvlang, at der ligger meget afklippet græs efter græsslåmaskinen har været over plænen. Og her er tanken nok ved mange af os, at græsplænen har bedst af, at du river det afklippet græs sammen og smider i kompostbeholderen.

Græsplænen har faktisk bedst af, at du lader det afklippet græs ligge, vel og mærke hvis plænen har haft almindelig længde, før du kørte plæneklipperen over den. Hvis græsset har været rigtig langt, så kan det være nødvendig at køre riven igennem.

 

Fjerne græsset efter det er slået?

Det overskydende græs fungerer som naturlig gødning for din plæne, og giver dig en fordel i forhold til mængden der skal bruges af gødning til græsplænen. Og helt ligesom det overskydende græs fungerer som gødning, så kan det også bruges som beskyttelse i de varme og tørre perioder.

Afklippet græs er også med til at mindske vandfordampningen som især kommer gennem de varme sommermåneder.

Din græsplæne får også en grønnere farve, hvis du lader det afklippet græs blive liggende som naturlig gødning. Det sker ved, at gødningen giver en kraftigere produktion af nyt græs i forhold til hvis du river det afklippet sammen. For hvis du fjerner det afklippet græs, vil græsplænen faktisk blive meget lysere og giver bedre grobund for mos, ukrudt og mælkebøtter(hvordan du fjerner mos fra plænen).

 

Hvordan afklippet græs fungerer som gødning?

Det afklippet græs fungerer som gødning til plænen. Det sker når afklippet falder ned mellem græsset, og bakterier og regnorme går i gang med at omdanne det til kalium, kvælstof og fosfor.

 

Hvad hvis græsset er meget højt?

Hvis du er lidt doven med at slå græsset, og det når at vokse sig meget langt imellem plæneklipperen kommer over det, så bør du rive det sammen.

Hvis græsset er højt og du ikke fjernet afklippet, vil det danne en dyne henover det eksisterende græs og derved kvæle græsset frem for at give næring, da sollyset ikke trænger igennem, og så skal du i gang med en mosfjerner alt for mange gange. Derimod skal du slå græsset, rive sammen og så slå græsset igen indenfor kort tid, hvor du her lader det afklippet græs synke ned mellem det eksisterende græs.

 

Kilde:

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email