Flisesand

Flisesand er en fællesbetegnelse for alle de former for sand og grus, du skal bruge, hvis du overvejer at lave en flisebelægning udendørs. Der er både den grus, der skal lægges under fliserne og det sand, der fejes ned mellem fugerne.

Skal du selv lægge fliser er det vigtigt, at du har det rigtige flisesand, så resultatet ikke bare bliver pænt, lige når det er lagt, men også holder sig i fremtiden. Her kan du læse om de forskellige former for sand og grus, der findes i kategorien ’flisesand’.

Populært flisesand

Flisesand 42 poser á 15 liter

Flisesand anvendes under fliser og andre belægninger som afretningslag

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.839,00 Find her

Afretningsgrus BigBag med 0,5 m3

Flisesand / Pudsesand / Støbesand bigbag

ForhandlerTotalprisLæs mere
785,00 Find her

Flisesand / pudsesand / støbesand 0-7 mm med 1000 kg

a-supply flisesand 0-7 mm bigbag

ForhandlerTotalprisLæs mere
999,00 Find her
999,00 Find her
1.099,00 Find her

Brolæggersand/ afretningssand 0/4 mm. BigBag med 1000 kg

flisesand 0-4mm i 1000 kg/bigbag til lægning af fliser

ForhandlerTotalprisLæs mere
0,02 Find her
440,00 Find her
699,95 Find her

Strandsand 0/2 mm. BigBag med 1000 kg.

køb strøsand til fliser

ForhandlerTotalprisLæs mere
799,95 Find her

Supersand koks – 25 Kg/16 Liter

RBR Supersand er et ovntørret sandmix

ForhandlerTotalprisLæs mere
399,95 Find her

Granit afretningssand 0/4 mm 20 kg

køb Granit Brolæggersand i 20 kg poser

ForhandlerTotalprisLæs mere
19,95 Find her

Stabilgrus i big bags á 5 hl

Bestil stabilgrus i Bigbags fra FC Beton

ForhandlerTotalprisLæs mere
744,13 Find her

Hvilke former for flisesand bør jeg vælge?

Flisesand dækker som regel over tre produkter, der alle bruges i forbindelse med flisebelægninger:

  • Stabilgrus – som er det, der lægges under fliserne for at sørge for, at de ligger jævnt og ikke glider.
  • Læggesand – som lægges ovenpå stabilgruset, fordi det er finere og derfor kan trænge op mellem fliserne for ekstra stabilitet.
  • Fugesandsom er det, der fejes ned mellem fliserne, efter de er lagt og sørger for den flotte finish. Sandet gør det samtidig sværere for ukrudt at vokse op mellem fliserne.

Når du skal købe eller bestille flisesand, er det derfor vigtigt, at du har gjort dig klart, hvilken funktion sandet skal have, så du ikke ender med flere kilo sand af den forkerte slags.

Hvilket flisesand skal der bruges under en indkørsel?

Når du skal lægge fliser, anbefales det altid, at du graver mellem 20 og 30 centimeter ned, der, hvor stenene skal ligge og derefter fylder stabilgrus og læggesand på, så fliserne har et stabilt og jævnt lag at ligge på.

Både stabilgruset og læggesandet er med til at sørge for, at dine fliser bliver der, hvor du lægger dem, også selv om du skal køre på dem flere gange om dagen.

Når der er tale om arealer, der skal kunne bære et køretøj, skal du derfor også bruge mere sand og grus for at opnå den krævede stabilitet. Områder som terrasser og stier behøver ikke den samme mængde af sand.

Hvor meget flisesand skal jeg bruge?

Fordi der skal kunne køres på fliserne, er det vigtigt, at du sørger for at have nok stabilgrus til at dække hele arealet i en tykkelse på 20-25 cm. Ligeledes skal du have nok læggesand til at dække området med omkring 5 cm oven på stabilgruset.

Kender du arealet, er det ikke så svært at regne ud, hvor mange m3 sand eller grus, du skal bestille for at kunne dække området tilstrækkeligt.

Som regel bestiller du sand i sække med en bestemt mængde, det betyder, at du hellere skal bestille for meget end for lidt. For bliver laget for tyndt, opnår du ikke den optimale stabilitet.

Kan jeg få flisesand, der virker mod ukrudt?

Når du har lagt fliser og fejet fugesand ned i mellemrummene, har du gjort det rigtige svært for ukrudt og andre uønskede vækster at vokse op på din terrasse eller i din indkørsel.

Dette sand vil gøre det så godt som umuligt at trænge op nedefra, så den vej er du nærmest sikret.

Det er dog ikke al ukrudt, der kommer nedefra, for størstedelen kommer fra før og sporer, der spredes med vinden – se bare på mælkebøtter – og derfor kan du ikke sikre dig mod dem med grus og sand.

Der findes rigtig mange gode produkter, der kan hjælpe dig med at holde ukrudt nede – og er du til knofedt virker det også.

Brug hellere for meget sand end for lidt, så du kan have glæde af en flot og jævn flisebelægning mange år ind i fremtiden.

5/5 (1 Review)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email