MANDENS

Hvilket udstyr skal der være styr på ifm. fodbold?

Det vigtigste fodboldudstyr, som en fodboldspiller skal have er en trøje, shorts, fodboldstrømper, fodboldstøvler og så selvfølgelig benskinner. Fodboldstøvler er det mest centrale udstyr, og hvis de er udført i kvalitetsmaterialer, så kan det meget vel betyde forskellen på sejr og uafgjort, eller værre; et nederlag.

Det er her kvaliteten har den største indflydelse på din evne til at agere på banen. Der findes et stort udvalg af fodboldstøvler på det danske marked, og der er stor forskel på om du er målmand, forsvarsspiller, midtbane, fløj eller angriber, når det kommer til valget af fodboldstøvler.

Det drejer sig både om form, facon og materialer, og af den grund, så er det ikke noget tilfælde, at de bedste fodboldspillere i verden som Ronaldo, Messi, Griezmann, Ibrahimovic og Hazard får deres støvler håndsyet, så de passer helt perfekt.

Knopsystemet på dine fodboldstøvler er en meget vigtig faktor

  • FG (Firm Ground – græsbane). Helt almindelige plastikknopper, der er lavet til faste overflader.
  • SG (Soft Ground – blødt underlag). Længere metalknopper, som giver et bedre greb.
  • AG ( Artificial Ground – Kunstgræs). Her er der flere, men kortere knopper, som fjerner belastningen i led og knæ.
  • IC ( Indoor Courts – indendørs). Almindelig gummisål.
  • TF ( Turf – grus og jord). Gummisål med mange små knopper.

Benskinner er essentielle

Tacklingerne på fodboldbanen bliver ofte voldsomme, og kan give grimme skader, hvis du ikke er beskyttet. Benskinner er et krav, når du spiller i en klub – både når det kommer til træning og kamp. Det er vigtigt at du sørger for, at dine ben er beskyttet med benskinner – der er ingen grund til pådrage sig en skade, når et så enkelt middel kan mindske risikoen.

Næsten alle benskinner bliver fremstiller i letvægtsmaterialer, og er designet med fokus på pasform. Der findes dog forskellige typer benskinner:

  • Benskinner med velcrolukning – betragtes som den klassiske benskinne.
  • Med ankelbeskytter
  • Uden ankelbeskytter
  • Benskinner med tætsiddende sok – den mere moderne udgave.

Når det kommer til benskinner, så er det vigtigste, at hele dit skinneben bliver dækket, og skinnen sidder fast. Hvis du foretrækker lettere benskinner, så skal du gå efter dem, der er fremstillet i karbon. Benskinner har forskellige måder hvorpå de fastgøres. Nogle bliver fastgjort i eller under en strømpe og andre med velcro. Strømpetape kan bruges for at holde dem på plads.

Husk gode målmandshandsker som målmand

Vi må ej at forglemme målmanden. Det at være målmand kræver stort mod. Markspillerne kan lave fejl i løbet af kampen, men typisk er dette uden kampafgørende konsekvenser. Hvis du derimod laver fejl som målmand, så er det ofte meget afgørende for kampens udfald. Målmanden bliver tit dømt efter, hvor mange mål modstanderne scorer. Derfor er det vigtigt, at man som målmand har handsker udført i bedste kvalitet – så du har bedst mulig boldkontrol!

Det rigtige fodboldudstyr er med til at optimere din præstation på banen. Dette gælder dog ikke kun fodboldkampe, men også øvelse på træningsbanen. Fodboldudstyr udført i den bedste kvalitet, er med til at give dig det sidste skub mod topniveauet. Hvis du har styr på dit fodboldudstyr, så har du 100% fokus på at yde dig maksimalt og ramme topniveauet.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Del på Reddit
Del på Mail

Tjek også