Fugesand

Få både flotte og langvarige resultater ved at udfylde fugerne mellem dine fliser med et simpelt og billigt materiale som fugesand. Således undgår du, at din nylagte terrasse eller indkørsel er ubrugelig efter kort tid.

Populært fugesand

Skalflex Fugesand 20 kg

Skalflex Danfugesand er ovntørret

ForhandlerTotalprisLæs mere
49,95 Find her
59,95 Find her
59,95 Find her

IBF Fugesand 20 kg

Hvor meget fugesand pr m2?

ForhandlerTotalprisLæs mere
53,00 Find her
53,00 Find her
59,95 Find her

Weber danfugesand herregårdssand 20 kg

Fugesandet er egnet til smalle fuger med lyst udseende

ForhandlerTotalprisLæs mere
74,95 Find her

Dansand fugesand antracit 20 kg

Til fugning af alle typer udendørs belægningssten

ForhandlerTotalprisLæs mere
69,95 Find her

IBF Fugesand 0-4 mm ovntørret kvartssand bigbag 1000 kg

IBF sten leveres på paller

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.216,00 Find her

IBF Fugesand 0-8 mm ovntørret kvartssand bigbag 1000 kg

IBF sten leveres på paller

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.995,00 Find her

Hvad er fugesand?

Som navnet antyder, er dette en form for sand, der benyttes i fuger, når man lægger fliser. Dette kan være på terrasser, i indkørsler eller ved gangstier. Sandet sørger for, at fliserne ligger stabilt og ikke skratter mod hinanden.

Ligeledes gør det, at fliser eller sten kan holde til at blive udsat for større vægtbelastning, som eksempelvis hvis en bil kører op ad en indkørsel.

Dette er et dumt sted at spare, da du hurtigt kan komme til at skulle gøre arbejdet om, hvis du undlader fugesand.

Selvom dine fliser umiddelbart ligger stabilt, inden du har fyldt fugerne ud, kan de forholdsvist hurtigt komme til at skrabe mod hinanden. Derfor er det altid vigtigt, du køber sand til fugerne mellem fliserne.

I værste tilfælde skal du betale for, at professionel hjælp kommer og laver dit arbejde om, hvilket er endnu dyrere end at købe et par poser med sand.

Hvor meget fugesand skal jeg benytte?

Det kommer naturligvis an på arealet af fliser eller sten, du skal have fuget, hvor store mængder du bør købe. En god tommelfingeregel er, at du skal benytte 3 kg. pr. kvadratmeter med fliser, der skal fuges.

Benytter du dig af mange små sten eller fliser frem for få større, skal du da være opmærksom på, at der er mange flere fuger, der skal fyldes sand i. I disse tilfælde kan det altså være nødvendigt, at du køber mere.

Hvilken type fugesand skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer af varianter, du kan vælge mellem. Først og fremmest findes sandet i flere forskellige farver eller nuancer, så de passer til netop den type af sten eller fliser, du har lagt.

Nogle ønsker også at have udfyldt fugerne med en farve, der er enten lidt lysere eller mørkere end selve fliserne for at give lidt farvespil.

Ydermere findes der varianter, der er fremstillet med det formål, at der ikke skal kunne gro ukrudt mellem dine fliser.

Normalt kan der nemt gro mos eller mindre ukrudtsplanter i fugerne mellem fliserne, men køber du ukrudtsfri fugesand, har ukrudtet sværere ved at bevæge sig op gennem sandet, og du slipper for at luge ud i tide og utide

Hvor kan jeg købe billigt fugesand?

Materialet i sig selv, er ikke særlig dyrt. Typisk koster det mellem 50-150 kr. for 20 kg alt efter mærket og typen af sand.

Et godt råd kan være at tage et kig på nettet, hvor det ofte er nemmere at sammenligne priser på de forskellige varianter, samt spotte når der er gode tilbud at hente.

5/5 (1 Review)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email