MANDENS

Fundablokke

Fundablokke er stort set uundværlige, når der skal lægges fundament til en bygning. Udover fundament kan blokkene også anvendes til mange andre formål blandt andet som støttemur eller til forskellige DIY-projekter.

Kært barn har mange navne, og dette gælder også for disse blokke, som også kaldes udstøbningsblokke, forskallingsblokke og støbeblokke. Herudover kaldes de også H blokke, da de er formet som bogstavet H. Til sidst kan blokkene kaldes sokkelblokke, hvilket skyldes, at de kan bruges til at støbe sokler.

Vil du hjælpes igennem de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du foretager dit køb? Så læs med i denne guide, hvor vi gennemgår det, der er værd at vide om emnet.

Populære fundablokke

Hvilken størrelse fundablokke bør jeg købe?

Blokkene fås i mange forskellige dimensioner. De har som regel en højde på 20 centimeter og en længde på 50 centimeter. Bredden kan variere mellem alt fra 12 til 39 centimeter — det varierer dog fra forhandler til forhandler, hvilke mål blokkene sælges i.

Du bør have blokkens størrelse til overvejelse, når du finder ud af, hvor mange du skal købe til at støbe dit fundament. Her bør du gå ud fra bredden, længden og dybden på dit randfundament for at afgøre, hvor mange fundablokke du bør købe i hvilken størrelse.

Der findes selvfølgelig matematiske formler til dette, men der findes også mængdeberegninger online, der kan hjælpe dig med denne udregning.

Desuden bør man overveje fundablokkens størrelse i forhold til dens styrke. Afhængig af, hvad man bygger et fundament til, bør man nemlig sørge for at købe blokkene i en ordentlig styrke og størrelse.

Man kan også skabe en større styrke ved at lægge blokkene i forlængelse af hinanden og fylde dem ud med flydende beton for ekstra styrke.

Hvor kan jeg købe fundablokke?

Mange forhandlere har gode tilbud på billige fundablokke på deres webshops, så du kan med fordel gå på jagt efter dine nye blokke online. Det gælder blandt andet IBF fundablokke, som er nogle af de mest populære på markedet.

Handler du online kan du finde de helt rigtige størrelser, ligesom du også kan finde en god pris på disse blokke. Prisen på blokkene afhænger af størrelsen, men som et vejledende priseksempel kan en lille blok fås fra ca. 10 til ca. 15 kroner, mens en stor blok koster mellem ca. 20 og 25 kroner.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også