MANDENS

Gulvmaling

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber gulvmaling?

Før du kaster dig ud i at købe gulvmaling, er der nogle opmærksomheder, du bør have.

  • Køb hellere for meget maling til gulve end for lidt, da eksempelvis trægulve kan kræve ekstra maling, fordi de suger meget.
  • Nogle trægulve har brug for at blive slebet eller høvlet, før de kan males, hvorefter du kan købe maling til gulve til ubehandlet træ.
  • Vær opmærksom på, at malingen er tørret længe nok, før du begynder at proppe møbler på dit nymalede gulv. Er malingen ikke tør nok, kan møblerne lettere give ridser og mærker i gulvet, hvilket kan kræve, at hele gulvet bør males om. Eventuelt kan du gå efter hurtigtørrende maling til gulve for at undgå dette.
  • Husk at købe en maling, der er egnet til netop den type af gulv, du har. Betongulv kræver ikke samme maling, som trægulve, og nogle trægulve kræver til og med forskellige former for maling, afhængigt af overfladebehandlingen af træet.

Se også: Sokkemaling

I hvilke farver kan jeg købe gulvmaling?

Gulvmaling kan fås i lige så mange farver som andre former for maling. Mange vælger dog de mere afdæmpede og lyse farver, når de skal male gulv for på den måde at sikre sig, at de ikke bliver trætte af farven efter kort tid.

Vil du kaste dig ud i nogle mere eksperimenterende farver, kan du med fordel købe en mindre mængde maling til gulve og afprøve det i et lille rum, du ikke opholder dig meget i. Dette kan eksempelvis være et bryggers eller et mindre gangareal.

Hvad koster gulvmaling?

Gulvmaling kan koste alt fra et par få hundrede kroner til en del over tusinde kroner, en oversigt kan ses på gulvmaling.dk. Dette afhænger både af type af maling til gulve, mærke og ikke mindst mængden af maling. Selvom du finder en billig maling, skal du være opmærksom på, at dit gulv sandsynligvis skal have flere lag.

Hav derfor godt styr på, hvor stort et areal, du skal male, så du køber den rette mængde maling. Undersøg ligeledes, hvor mange lag der er behov for at give dit gulv.

Kan jeg købe gulvmaling til betongulv?

Du kan sagtens male dit gulv, selvom det er i beton og ikke i træ. Her kræver det blot, at du køber noget holdbart, godt og oliebaseret maling. Dette er ligeledes velegnet, hvis du ønsker at male et flisegulv.

Vær dog opmærksom på at købe maling, der tåler ekstra slitage, hvis betongulvet er i et rum, hvor gulvet bliver hårdt belastet, som eksempelvis en garage eller et værksted.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også