Hækkeklipper

Når du står med din egen have, der skal passes og holdes, åbner der sig pludselig et helt nyt univers af redskaber og maskiner, der skal være med til at gøre havearbejdet lettere for dig. Men det kan hurtigt blive uoverskueligt, og mange gange ender vi med at vælge med lukkede øjne.

Herunder finder du en guide, der forklarer dig om de forskellige former for hækkeklippere, så du har mulighed for at vælge den, der passer bedst til dine behov samt den størrelse og længde, din hæk har.

Populære hækkeklippere

18V hækkeklipper-pakke

18V hækkeklipper-pakke

Den fuldendte hækkeklipper-pakke bestående af: 1 stk. hækkeklipper (Smart Hedge 200) 1 stk. stang-hækkelipper (Smart Hedge 500) 2 stk. 18V/1.5 Ah batteri 2 stk. Oplader (3-5 timer)Smart Hedge 200...KR.1498.00
Mere info40V pakke: Plæneklipper og hækkeklipper

40V pakke: Plæneklipper og hækkeklipper

<b>Pakketilbud bestående af</b> 1 stk. 40V plæneklipper (Razor 4200Li) Solo-maskine 1 stk. 40V hækkelklipper HTX 4000) Solo-maskine 2 stk. 40V / 2.5Ah batterier 2 stk. lader (75 min)<b>Razor...KR.2698.00
Mere info40V sæt 2i1: Trimmer og hækkeklipper

40V sæt 2i1: Trimmer og hækkeklipper

<b>40V kombisæt 2i1</b> Pakke bestående af: 1 stk. græs trimmer 1 stk. hækkeklipper 1 stk. 40V/2,5Ah batteri 1 stk. oplader.Batteri-græstrimmer og hækkeklipper baseret på den nyudviklede...KR.1999.00
Mere infoSpray for hækkeklipper Pellenc

Spray for hækkeklipper Pellenc

Til rensning af hækkeklipperskær.KR.209.00
Mere infoHvilken hækkeklipper skal jeg vælge?

For at kunne svare bedst muligt på det spørgsmål, er det nødvendigt at se på de forskellige former for hækkeklippere, der findes på markedet. Det er også vigtigt at se på, hvilke klippere der passer til de forskellige jobs, der skal udføres. Til sidst kan du så afgøre, hvilken model du har brug for.

Drømmer du om at klippe din meterhæk i forhaven med en benzindreven klipper, skal denne guide ikke stoppe dig.

Guiden er blot ment som et overblik til hjælp med at vælge den maskine, der passer bedst til de jobs, du skal udføre med den.

Hvilke former for hækkeklippere findes der?

Der findes som udgangspunkt tre overordnede kategorier, når det kommer til denne form for havemaskiner:

  • Batteridreven
  • Elektrisk
  • Benzindreven

Hver af de tre har deres fordele og ulemper. For at du kan vælge den, der passer dig bedst, kommer her en kort gennemgang af de tre.

Hvem skal vælge en batteridreven hækkeklipper?

Det skal du, hvis du har en mindre længde hæk, der skal klippes og gerne vil have en let og praktisk maskine, hvor du ikke skal bekymre dig om hverken benzin-os eller om, hvorvidt ledningen kan nå hele vejen.

Denne hækkeklipper er som regel både let og billig at anskaffe sig, og reparation er ofte heller ikke hverken dyrt eller besværligt.

Ulemperne er, at batterier ikke holder mere end omkring en time per opladning, og motoren er ikke så stærk som på en benzindreven model.

Hvem skal vælge en elektrisk hækkeklipper?

Hvis du har en brug for en let og håndterlig hækkeklipper, der kan holde til at klippe længere stykker hæk, men ikke er så kraftig som en benzindreven maskine, så er den elektriske klipper lige noget for dig.

Det er vigtigt, at du holder øje med ledningen, så du ikke kommer til at klippe den over, hvilket er den største grund til, at maskinerne går i stykker i denne kategori.

Det er et praktisk valg, hvis du ønsker en støjsvag maskine, der ikke løber tør for strøm og er let at håndtere.

At skulle være opmærksom på strømudtag og ledning hele tiden kan være en ulempe. Og på grund af den mindre kraftige motor er denne maskine ikke det bedste valg til større grunde, hvor der kan være langt til strøm.

Hvem skal vælge en benzindreven hækkeklipper?

De kraftigste hækkeklippere på markedet er de benzindrevne. De har en stærkere motor og er ikke afhængige af hverken strøm eller batteri.

Det er den bedste løsning, hvis du har meget hæk, der skal klippes, og som kræver lidt mere pondus.

Der er dog også ulemper ved denne form for maskine.

For det første er det det dyreste alternativ. For det andet er der tale om et helt andet støjniveau end med de to andre maskiner. Sidst men ikke mindst er det en tungere model at svinge rundt med.

Hvad er snitstyrke?

Når de fleste maskiner har en snitstyrke på mellem 15 og 26 millimeter betyder det, at de kan klare grene med en diameter på op til 26 millimeter.

De fleste benzindrevne maskiner har en snitstyrke på mellem 20 og 26 millimeter, mens de andre ligger omkring 15-20 millimeter.

Har du en gammel og kraftig hæk, skal du bruge en klipper med stor snitstyrke modsat en ny hæk med tynde grene, der ikke kræver så meget power.

5/5 (1 Review)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email