MANDENS

Havefliser

Fliser i haven kan være både praktiske samt pyntende, hvis du har behov for lidt fornyelse i haven. Hvad end du kunne tænke dig en sti, en terrasse eller noget helt tredje, kan havefliser være vejen frem for dig.

Her får du et par gode råd til, hvilke havefliser du bør benytte til netop dit haveprojekt.

Populære havefliser

I hvilke materialer kan man købe havefliser?

Havefliser fås i mange forskellige materialer, der alle har hver deres udtryk, fordele og ulemper.

Populært er det især med udgaverne i beton, der har et simpelt udseende og er nyttige, hvis man skal anlægge en gangsti eller en terrasse med fliser.

Disse har som regel en jævn overflade og er derfor gode, hvis man har behov for at køre på dem med barnevogn, trillebør eller lignende.

Vil man have et andet udtryk i sin have, som skal give et mere æstetisk look, er modellerne i sten et populært valg. Disse er især nyttige, hvis man ønsker at lægge sine fliser i former eller mønstre.

Hvilke farver havefliser kan jeg købe?

Den mest almindelige farve, man kan købe fliserne i, er grå. Dette skyldes, at de oftest er lavet i beton, der naturligt har en grå farve, eller i sten, der også ofte er i grå nuancer.

Dog kan man sagtens købe fliser i andre farver, eller i mørkere og lysere nuancer, hvis man eksempelvis ønsker at skabe noget struktur i det mønster, man anlægger sine fliser i.

Hvor kan jeg købe havefliser?

Havefliser kan købes i større byggemarkeder, hvis man ønsker et bredt udvalg af modeller. I de fleste byggemarkeder kan du både vælge mellem forskellige størrelser og materialer.

Vil du være sikker på at få de bedste fliser til prisen, kan det også være en god idé at tjekke online salg ud, da du på den måde kan sammenligne priserne hos de forskellige forhandlere.

Søger du på nettet, kan du ofte være heldig at støde på tilbud eller restsalg og kan på den måde spare en del penge.

Hvor store fliser bør man købe til sin have?

Der findes både modeller i større og mindre størrelser, alt efter hvordan man skal benytte sine havefliser. De store kan være praktiske at lægge, hvis man skal anlægge dem på et større areal som eksempelvis en terrasse, hvor det kan være et omstændig og langsommeligt projekt med de helt små fliser.

Her vælger mange at benytte nogle i målene 50×50 cm eller 30×30 cm til større arealer.

Med mindre fliser kan du anlægge stier gennem haven i flotte mønstre eller benytte dem til et mindre terrasseareal.

Disse kan naturligvis også bruges til større terrasser. Dog er dette en del mere tidskrævende og kan kræve en vis ekspertise for at få et flot resultat.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også