Hobbykniv

Hobbykniven er en af de værktøjer, du skal lade ligge hjemme, når ikke du er på arbejde. Den er nemlig forbudt at have på sig – i ikke arbejdsøjemed.

Selv om den er ulovlig at have på sig er den et stykke uundværligt værktøj i rigtig mange værktøjskasser herhjemme. Den lille kniv med et blad, der kan skubbes ned er praktisk, let at anvende og brugbar i rigtig mange sammenhænge.

Populære hobbyknive

IRWIN Hobbykniv, forskydelig, 6 klg.

IRWIN Hobbykniv, forskydelig, 6 klg.

Irwin - Professionel kniv med forskydeligt bladKR.57.75
Mere infoTajima Professionel Hobbykniv 18 mm

Tajima Professionel Hobbykniv 18 mm

Tajima Professionel Hobbykniv 18mmUniversal hobbykniv i ekstra god kvalitet - velegnet til mange slags skærearbejde. Kniven er forsynet med en "dåse-åbner" som let åbner metal-låg på f.eks. malerbøtter...KR.119.00
Mere infoIRWIN Hobbykniv, pro-touch,forskyd.,6 klg.

IRWIN Hobbykniv, pro-touch,forskyd.,6 klg.

Irwin - Protouch med forskydeligt bladKR.149.00
Mere infoIRWIN Hobbykniv, pro-touch, fast, 6 klg.

IRWIN Hobbykniv, pro-touch, fast, 6 klg.

Irwin - Protouch kniv med fast bladKR.91.00
Mere infoIRWIN Hobbykniv, pro-touch,x

IRWIN Hobbykniv, pro-touch,x

Irwin - Protouch X med forskydeligt bladKR.150.00
Mere infoIRWIN Hobbykniv, bræk-af, auto.blad 18mm

IRWIN Hobbykniv, bræk-af, auto.blad 18mm

Irwin - ProTouch knæk-af kniv med låseskrue, 18 mmKR.111.50
Mere infoWürth Hobbykniv 9 mm

Würth Hobbykniv 9 mm

Würth HobbyknivUniversal hobbykniv fra Würth med lommeclips og magasinholder til 2 ekstra knivblade. Denne hobbykniv er forsynet med automatisk lås for optimal sikkerhed. En god hobbykniv er et praktisk...KR.39.00
Mere infoWürth Hobbykniv 18 mm

Würth Hobbykniv 18 mm

Würth HobbyknivUniversal hobbykniv fra Würth med lommeclips og magasinholder til 2 ekstra knivblade. Denne hobbykniv er forsynet med automatisk lås for optimal sikkerhed. En god hobbykniv er et praktisk...KR.59.00
Mere infoWürth Hobbykniv

Würth Hobbykniv

F.eks. 18 mmKR.59.00
Mere infoHvad er en hobbykniv?

På engelsk hedder hobby kniven en ’utility knife’, hvilket passer rigtig godt til det den egentlig er. Kniven er en lille og praktisk kniv med et blad, der kan skubbes op og ned, så kniven kan lægges i lommen uden fare for at du skærer dig i benet.

Ofte er kniven udstyret med et løst blad, der kan knækkes af, efterhånden som den øverste del bliver sløv. På den måde har du altid en skarp kniv ved hånden, når det er nødvendigt.

Hvilken hobbykniv er den bedste?

Skal man gå ud fra de tests, der er lavet omkring denne form for knive, så er det uden tvivl de dyre modeller, der gør sig bedst i test.

Stanley kniven, som mange vil anse som den originale hobby kniv er den, der vinder oftest. Den er ergonomisk udformet, har et fast blad, det ikke rykker sig, når du skære i hårdere materialer og holder længere.

Det er dog, som med alt andet et spørgsmål om, hvad du skal bruge kniven til.

Skal du blot skære i papir eller pap er der næppe grund til at investere i de dyreste modeller – selv om prisen ikke kommer over 170kroner.

Kan man skifte blad på en hobbykniv?

Fordelen ved denne form for knive er netop de udskiftelige blade, der oftest sidder fast i en klips eller med en skrue, så de hurtigt og let kan skiftes, når de bliver for sløve.

Langt de fleste knive kan dog bruges længe, da bladet i denne form for værktøj kan knækkes af og derved give adgang til en ny og skarp spids.

Hvordan man knækker bladet på en hobbykniv er helt afhængigt at de individueller modeller, men i de fleste tilfælde sidder der en anordning i enden af knive, der kan bruges til at beskytte fingrerne, når det er tid til at knække spidsen af din hobyknivs blad.

Kan man købe løse blad til en hobbykniv?

I langt de fleste byggemarkeder kan du samme sted som selve knivene finde ekstra blade til de forskellige modeller.

Bladene findes som udgangspunkt i tre forskellige bredder, hvoraf det smalleste er det billigste og så fremdeles. I nogle tilfælde kan du finde såkaldte universal blade, der kan bruges til mange forskellige modeller, men i andre tilfælde vil det være nødvendigt at finde de originale blade for at få det bedste ud af kniven.

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email