MANDENS

Høreværn

Det er utrolig vigtigt at passe godt på sin hørelse, og det kan man blandt andet gøre ved hjælp af høreværn. Men der er mange ting, man lige skal have i mente, når man skal ud og købe det. Der er derfor sammensat denne komplette købsguide, så du er helt sikker på, at du får købt det rigtige.

Indholdsfortegnelse

Populære høreværn

Hvornår skal jeg bruge et høreværn?

Værn til hørelse skal købes til når man bliver udsat for en lyd, der er meget høj. Høje lyde kan nemlig skade ens hørelse både midlertidigt, men også permanent. Det er derfor vigtigt, at man passer godt på sine ører og hørelse. Jf. arbejdstilsynet er der stillet krav til arbejdsgiver, at der ved en højere støjbelastning end 80 dB skal være høreværn til rådighed.

Hvis du har sensitiv hørelse eller bare gerne vil passe ekstra godt på din hørelse, kan du for eksempel vælge at bruge dem, når du er på jagt eller lave andre aktiviteter, hvor lydniveauet er højere end normale steder. De aktiviteter indebærer eksempelvis også at være på en byggeplads eller lignende.

Hvilke mærker bør jeg købe høreværn fra?

Nogle af de mest populære høreværn i Danmark hedder Peltor og Phonak. Men også Siemens og Bilsom laver nogle gode. Der findes selvfølgelig også andre rigtig gode mærker, som endnu ikke er så fremtrædende på det danske marked endnu – disse kan bestemt også være værd at afprøve, men hvis du vælger nogle af de ovenstående mærker, er du sikret kvalitet.

Hvilket høreværn skal jeg vælge?

Der findes utrolig mange slags typer og mærker, og hvilket du præcist skal vælge afhænger af mange ting.

For eksempel er der lavet nogle specifikt til jagt-aktiviteter, men der er også lavet nogle til musikere, da de også ofte bliver udsat for meget høje lyde.

Der laves også modeller, der passer til enten at blive sat udenpå eller indenunder en hjelm. Disse er selvfølgelig beregnet til folk, som begår sig meget på en arbejdsplads, hvor de også skal bruge hjelm.

Så hvilket høreværn, du skal vælge, afhænger helt af, hvor og hvornår du skal bruge det.

Kan jeg købe høreværn med indbygget tilbehør?

Ja, de kan blandt andet både fås med indbygget radio og Bluetooth.

Det kan være rigtig smart for nogle, hvis de går med værnet for hørelsen i lang tid ad gangen. For eksempel kan man have jobs, hvor det er vigtigt at gå med, og her ville et værn med enten radio eller Bluetooth være optimalt. Så kan du nemlig gå og høre blandt andet musik, radio eller lydbog samtidig med, at du passer på din hørelse.

Kan jeg få høreværn til børn og babyer?

Sagtens. Værn til hørelsen til børn og babyer er ikke en unormal ting. Faktisk bliver begrebet kun større. Børnehøreværn gør det nemlig muligt at tage børn med til ting, man ikke normalt ville. Det bliver mere og mere udbredt til eksempelvis koncerter, da forældre så kan tage deres små børn med. Så slipper de for at børnene skal passes, eller at de selv går glip af noget, de gerne ville.

Efter denne guide har du forhåbentligt fået en god forståelse for, hvilke værn du kan vælge imellem, og hvilke der passer bedst til dig. Nu mangler du bare at klikke ét hjem.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også