MANDENS

Hvilken udendørs solafskærmning?

Solens varme er nu dejlig. Der er ikke noget bedre end at sidde udenfor og nyde sommervarmen. Vi kender dog alle situationen, hvor det kan blive lidt for meget med solen.

Nogle gange kan skygge faktisk være helt okay, selvom det næsten er bandlyst at sige, når man ved, hvor meget vejret kan svinge. Før vi ser os om, kan solen være forsvundet igen.

Det sker dog også, at vi er rigtig heldige med vejret, hvor vi bliver velsignet med solskin over længere perioder. Der kan det især være rart med solafskærmning, der giver mulighed for at søge lidt skygge, når solens stråler bliver for meget.

Vi giver her gode råd til, hvorfor du skal vælge en parasol, markise eller solsejl, når du er på jagt efter lidt skygge til terrassen.

Parasoller

En parasol er rigtig god til terrassen, hvor havebordet og havestolene er placeret. Nogle haveborde er udstyret med et hul i midten af bordet, hvor en parasol passer perfekt ned i. Er det tilfældet ved dit havebord, kan en parasol være en rigtig god idé. Dit havebord vil næsten se nøgent ud, hvis der ikke er en parasol igennem hullet i havebordet.

Når du skal vælge parasol, skal du være opmærksom på, at der findes rigtig mange modeller. Du finder både de runde og de firkantede, med og uden drejehåndtag til at slå parasollen op med, og med eller uden vippefunktion. Først og fremmest er det en god idé at finde en parasol, der passer til havebordets størrelse. På den måde kan alle ved bordet få lidt skygge, hvis der skulle være behov for det. Derudover er det en god idé med en parasolfod. Det sikrer dig, at parasollen ikke pludselig flyver fra hus og hjem.

du skal vælge parasol, skal du selvfølgelig gå ind og kigge på, hvad der passer bedst til jeres situation, og hvad der er budget til. Uanset hvad du køber, enten parasol, markise eller solsejl, kan du faktisk spare en del penge, hvis du leder efter tilbud på fx Rabatbanditten. Klik her for at finde rabatter på parasoller, markiser og solsejl.

Markiser

En markise kan være rigtig dejlig at have på terrassen. Som med en parasol giver den skygge for solens varme stråler. Derudover kan de fleste markiser også holde til en let byge, der skulle snige sig ind. Du behøver derfor ikke at flygte indenfor, hvis det skulle begynde at dryppe lidt. Derudover vil en markise også afskærme for, at varmen trænger ind i huset, der hvor markisen er placeret. Er den fx placeret ved soveværelsesvinduerne eller stuevinduerne, vil du vil få et køligere rum, når markisen er slået ud, da varmen ikke trænger igennem vinduerne på samme måde. Det giver en mere behagelig inde-temperatur, når I beslutter jer for at trække indenfor.

Hvis du køber en markise, skal du være opmærksom på, hvor du placerer den. Den er ikke lige så let at flytte med som en parasol eller et vindsejl, når den først er monteret. Overvej derfor nøje, hvor markisen skal placeres.

Solsejl

Der er noget hyggeligt over at have et solsejl i haven eller på terrassen. Du kan hurtigt og nemt få et stort overdækket område, der giver mulighed for at søge skygge. Solsejlet fylder heller ikke nær så meget, som en parasol kan gøre, når det skal pakkes væk vinteren over. Solsejl findes i mange forskellige former og med forskellige egenskaber. Vigtige egenskaber at overveje, hvis du ønsker et solsejl, er, om det skal være vandafvisende eller vandtæt. Den vandtætte løsning kan være en smule dyrere, men det giver dig også mulighed for at blive ude, selvom det skulle regne.

 

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også