MANDENS

Kompressor

Hvis du går rundt med en handyman i maven eller er glad for kraftfuldt værktøj, så kan en kompressor være lige det, du står og mangler. Selv om det kan virke lidt voldsomt for en privat fritidstømrer at investere i sådan en, så er den faktisk rigtig handy, når først den er i brug.

Med en kompressor kan du hamre et helt lægtehegn op uden at blive træt i armene. Der findes yderligere en lang række spændende anvendelsesmuligheder for den smarte maskine, når først du har den i hus. Herunder kan du læse en række gode råd og svar på gængse spørgsmål i forbindelse med køb af kompressor.

Populære kompressorer

Hvad er en kompressor?

Det ligger egentlig i navnet, kompressor, for det er en maskine, der komprimerer luft, der senere kan bruges til at puste din Sup op, slå søm i, puste fodbolde op eller drive en slagnøgle.

Lidt forenklet svarer en kompressor til en kraftig cykelpumpe. Den sørger for at skabe et lufttryk, der kan virke som drivkraft eller ganske simpelt gøre det lettere for dig at sørge for, at der altid er luft i dækkene. Når luften er komprimeret, kan kompressoren nemlig tilsluttes forskellige former for værktøj og virke som drivkraft, så du ikke skal arbejde med håndkraft alene.

Hvilken størrelse kompressor skal du købe?

Det kommer helt an på dit behov. Lad os først inddele maskinerne i tre overordnede kategorier, så du på den måde kan danne dig et overblik over, hvilken kategori du skal koncentrere dig om:

  • Lille kompressor – med en tank på omkring 24 liter. Bruges til cykler og fodbolde.
  • Mellemstor kompressor – med en tank på omkring 50 liter. Kan drive både mejselhammer og sømpistol.
  • Stor kompressor – med en tank på omkring 100 liter. Kan drive alt slagværktøj på markedet.

Det kommer altså an på, hvad dit behov er. Skal du ikke ud og lave de helt store arbejdsopgaver, er der ingen grund til at købe den store kompressor. Men skal du bruge kompressoren til at drive værktøj, vil den lille ikke være nok.

Hvilken kompressor skal jeg vælge?

Ud over størrelsen på tanken, skal du også kigge efter en række andre ting, inden du køber en maskine med hjem. Det vigtigste er den effektive luftmængde. For en kompressor arbejder som regel aldrig alene, den er afhængig af det værktøj, du bruger sammen med den.

Selvfølgelig kan du bruge den som cykelpumpe eller lignende, men det er ofte ikke det, denne slags maskine bliver købt til.

Her er en liste over nogle ting, som du skal overveje, inden du gør dit køb:

  • Design

Skal din kompressor være mobil, så er hjul en god ide.

  • Intermittens

Hvor ofte og hvor længe skal du bruge den ad gangen? Det er vigtig at overveje maskinens intermittens, så du kan undgå, at den forkerte model brænder sammen.

  • Støj

Er der tale om en støjsvag model. Hvis ikke, hvor mange decibel ligger niveauet så på?

  • Olie

Er det en olieholdig eller oliefri model og i første tilfælde, hvilken olie skal du så bruge til din kompressor?

Når du har svar på de ovenstående spørgsmål er du allerede meget tættere på at finde præcis den kompressor, der passer til dine behov.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også