MANDENS

Lakforsegler – Beskyt mod snavs, flyverust, oxidering m.m.

Hvis du elsker din bil, så vil du selvfølgelig også give den bilpleje i form af polering af fælge, polerer og beskytte lakken m.m. Her kan en lakforsegler være den nemme måde til hvordan du selv kan beskytte mod småridser og fordybninger, så snavs, flyverust m.m. ikke kommer ned og skaber oxidering af lakken.

Du kan også vælge at købe dig til en lakforsegling på værksted. Her kan den nemme måde være at indhente 3 tilbud hos Autobutler, som du kan sammenligne mod hinanden i forhold til pris m.m.

Få nem & hurtig tilbud på bilpleje hos Autobutler

Lakforsegler brug?

Hvis du vil holde bilen med lakforsegler, så er fremgangsmåden i korte træk sådan:

 • Først vasker du bilen grundigt(autoshampoo test)
 • Affedter så gammel voks og forsegler fjernes
 • Hvis du har en ældre bil, bør du polerer
 • Påfører lakforsegler
 • Lader behandlingen tørre i 12-24 timer (i tørt vejr)
 • Tørrer efter med en mikrofiberklud

Der findes lakforseglere med og uden voks, og du vælger egentlig selv hvilken type der er bedst til dit behov. Påføring af forsegleren kan gøres manuelt eller med polermaskine.

Brugen af polermaskine kræver dog erfaring, så hvis du aldrig har brugt dette, bør du nok påføre forsegleren manuelt for ikke at smadre mere end godt er. Her bruger du en mikrofiberapplikator og når behandlingen er tørret op, tørrer du efter med en mikrofiberklud. Lad lakken tørre helt op til 12-24 timer for bedste holdbarhed.

Lakforsegler produkter

De findes en del forskellige produkter, hvor vi her har fundet et udvalg af gode produkter.

Alaska Advanced lakforsegler

Alaska Advanced lakforsegler er sammensat af vokstyper og teflon, som er med til at give en hård og blank overflade. Den er velegnet til alle moderne bilers overflader, og beskytter i op til 12 måneder.

 • 500 ml indhold
 • Til alle laktyper

Sonax Xtreme Protect & Shine voksfri lakforsegler

Sonax Xtreme lakforsegler uden voks og med langtidsbeskyttelse. Sonax lakforsegleren er velegnet til ny- og forpolerede overflader. Sprayen rækker til 3-4 behandlinger og kræver ikke afhærdningstid. Du får en stabil og glansfuld coating.

 • Voksfri
 • Spray 280 g
 • Rækker til 3-4 behandlinger

Autoglym lakforsegler

Autoglym lakforsegling med hård harpiks og voks. Den indeholder ikke rense- eller poleringsmiddel så den skal bruges på en ren, tør og pletfri overflade. Autoglym Extra Gloss Protection er god med Super Resin Polish behandling inden påføring.

Autoglym Clay Bar Kit

Autoglym lakrens sæt mod flyverust, malerstøv og andet forurening på overfladen. Komplet Clay Bar sæt med 1 Surface Detailing Clay Bar, 1 500 ml. Rapil Detailer og 1 100 ml Super Resin polish samt en mikrofiberklud. Det komplette sæt til at polerer og beskytte bilens lak.

 

Hvorfor give bilen lakforsegling?

Helt ligesom med sæderens, fælgrens og andet bilpleje, så er den store fordel ved at investerer penge og tid i en lakforsegler, at du forlænger lakkens glans på bilen.

Se også: Tips til vedligeholdelse af bilen

Lakken holder sig flot i længere tid, fordi lakforseglingen beskytter mod sol, vind- og vejrforhold. Helt ligesom det hjælper til at beskytte mod småridser og lignede fra vaskebørster.

Fugleklatter har en ætsende virkning på billak, og her vil lakforsegling hærde lakken mod dette.

En flot og velholdt bil vil i sidste ende også betyde, at du øger bilens værdi ved salg.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Del på Reddit
Del på Mail

Tjek også