MANDENS

Loftmaling

Hvor meget maling skal jeg købe til loftet?

På alle malingbøtter vil det fremgå, hvor mange m2 der er maling til. Dette kan du bruge, når du skal finde ud af, hvor meget maling du skal købe. Her er det oplagt at se på en plan over huset eller rummet, hvor der skal males, så du let kan se sidernes længder.

Har du for eksempel et værelse, der måler 6*4 meter, så skal du bruge 24 m2 loftmaling til loftet i rummet (6 * 4 = 24).

Hvilken glans skal i loftmalingen skal jeg købe?

Når det kommer til loftmaling, tænker mange, at de blot kan bruge vægmalingen til loftet også. Det kan da også godt lade sig gøre, men vil man have det bedste resultat, bør man gå efter en helmat maling i loftet. Altså en glans på 1 – 3.

Loftet er nemlig ikke udsat for det samme slid, som væggene er. I køkkenet kan det dog være en fordel at købe bruge en halvmat maling, da loftet i køkkenet kan være udsat for blandt andet fugt. En blankere maling er nemlig lettere at tørre af, og den er bedre til at modstå slid end den helmatte.

Hvilken farve loftmaling skal jeg købe?

De fleste går selvfølgelig efter den hvide farve. Denne er populær, fordi den automatisk får rummet til at virke større og lysere, ligesom hvid vægmaling også gør. Men det kan altså også komme til at se kedeligt ud med hvidt på hvidt.

Derfor kan du også vælge en anden farve i for eksempel soveværelset eller stuen, hvor en mere afdæmpet farve end den hvide passer godt ind. Det anbefales dog stadig at gå efter en lys farve. Det kunne være:

  • Lys rosa
  • Lys grå
  • Dueblå
  • Støvet blå

Hvilken farve, du foretrækker, er selvfølgelig op til dig. Men hvis du gerne vil have en anderledes og mere spændende stemning i et af dine rum, så er en anden farve i loftet ikke en dårlig idé.

Hvor kan jeg købe loftmaling på tilbud?

Hvis du gerne vil finde et godt tilbud på loftmaling som f.eks. Jotun maling, så skal du tjekke de online muligheder ud. Her finder du mange gode tilbud, og du kan danne dig et overblik over, hvilke forhandlere der sælger loftmaling til den bedste pris. Vi håber, at du med dette, er kommet tættere på at vide, hvilken maling du skal vælge til dit loft.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også