Lysestage inspiration: 14 smukke lys til hygge & pynt

En lysestage spreder hygge, stemning og charme i hjemmet. Du finder flere forskellige kombinationer af former, farver, og materialer med både lysestage og lys.

Der er ikke noget hyggeligere end at have et par levende lys i hjemmet midt i de kolde måneder. Det skaber både en god portion hyggelig atmosfære og giver et ekstra pift til boligindretningen. Derfor har vi fundet et udvalg af forskellige forskellige smukke lysestager fra forskellige kendte designere som inspiration.

 

Lysestage by Lassen kubus 8 bruneret kobber

køb lysestager kubus

By Lassen er en stor og hyggelig lysestage, der er helt perfekt til de kolde måneder.

Denne store smukke lysestage passer rigtig godt ind til rum, hvor indretningen er råt og rustikt. Lysestagen kan placeres på gulvet, spisebordet eller bred vindueskam.

Der kan være hele 8 stearinlys i stagen. Den er designet af Mogens Lassen tilbage i 1962.
Du kan være kreativ og kombiner farver på lysene, hvilket giver en helt anden kontrast i hjemmet.

 

Lysestage by Lassen kubus 4 bruneret kobber

kubus lysestage bruneret kobber

Her har vi en mindre udgave, der er god til den mindre stue, entre m.m.

Den samme model med nøjagtig samme farve men bare i en mindre udgave der f.eks. kan være den stilrene adventsstage i juletiden.
På grund af størrelsen behøver du hverken at have en bred vindueskarm eller stort spisebord derhjemme.

Denne lysestage kan stort set placeres alle steder i boligen, og her kan en en vase eller en rigtig flot potteplante stå ved siden af lysestagen.
Lysestagen er designet af Mogens Lassen, der er kendt for sit enkle og klassiske design.

 

Kähler Omaggio Lysestage sølv

køb de populære Omaggio lysestager fra Kähler

Kähler Omaggio er nok et de populæreste i Danmark, og det er ikke uden grund.

r er kendt for sine smukke produkter i keramik, der i et tidløst formsprog appellerer bredt. Siden 1839 har virksomheden designet smukke porcelæn og lysestager til de skandinaviske stuer.

Igennem årene har Kähler modtaget et væld af internationale designpriser for deres produkter. Her er der tale om den populære Omaggio serie, der kan findes i mange skandinaviske hjem.

estagen har fem striber i sølvfarve, der er håndmalet. Lysestagen har en slank form, der bringer nordisk elegance i boligen på en moderne måde.

Placér Kähler Omaggio lysestagen i vinduet, på reolen, på skænken eller helt tredje sted, hvor dens stilrene design kan sammensættes med resten af boligens indretning.

 

Kähler Omaggio Lysestage guld

køb kähler lysestager til hjemmet

Dette er også en “bestseller” som klæder alle skandinaviske hjem.

Her har vi Kähler Omaggio i en mellem størrelse, der bliver fremstillet efter gammel håndværkstradition.

Lysestagen har fem smukke striber i farven guld. Og passer især rigtig godt ind i de hyggelige jule måneder.

maggio serien har skabt denne flotte lysestage til skandinaviske boliger, som nemt kan sammensættes med resten af boligindretningen.

lle lysestager fra Kähler er desuden håndlavet i keramik med fokus på det kunstneriske udtryk og den gode kvalitet, der bevarer keramikken i rigtig mange år.

 

Rolf lysestage i blå farve

Brug de stålblå store Rolf lysestager

Rolf er anderledes og ser ikke ud som andre. Farven blå skaber en anden kontrast.

Denne lysestage fra Rolf er høj og slank med et retro inspireret look. Lysestagen bliver produceret i Sverige, som i mange år har leveret unikke og flotte boligartikler til skandinaviske hjem.

Med andre ord passer denne lysestage i et rum, hvor rummets indretning er råt med et mørkt trægulv. Her skaber denne smukke lysestage en flot kontrast til det varme trægulv.

Denne retro inspirerede lysestage passer til 22 mm standardlys og er drejet i lakeret kvalitets bøg.

Den svenske designer Maria Lovisa Dahlberg der står bag denne Rolf lysestage, har haft stor succes med sine enestående produkter, og repræsentere i dag over 400 interiør forretninger på verdensplan.

 

Stelton Reflection lysestage i krom

brug Stelton Reflection i den moderne stue

Stelton er kendt for deres flotte design og gode kvalitet.

Denne Reflection lysestage fra Stelton er designet af den danske arkitekt Halskov og Dalsgaard.

Den kromfarvet høje lysestage på 17 cm skaber en hyggelig og dejlig stemning ved spisebordet i stuen. Derudover kan den også placeres på en hvid reol eller en lys skænk.

Stelton Reflection er forholdsvis ny på markedet og kom i handlen i efteråret 2015. Denne lysestage fås i fire flotte farver krom, mat sort, messing og kobber.

Desuden findes den i 17 cm og 23 cm størrelser. Her kan du kombinere farver eller størrelser for at skabe en personlig individuel look til boligens rum.

 

Stelton Twilight lysestage

Stelton er populær i danske hjem

Twillight er kendt for deres moderne og nordisk inspireret stil. Designeren Steve McGugan designede denne flotte buede lysestage tilbage i 2008, og har hele tre gange vundet en pris for hans imponerende værker.

Denne buede lysestage fra Stelton stråler af innovation, kvalitet og et unik design til de skandinaviske boliger.

Lysestagen findes i en lille og stor størrelse, der er fremstillet i højglanspoleret, rustfrit stål. Den lille og store model passer perfekt sammen, og de kunne f.eks. sættes på et stort spisebord, i stuen, eller i et moderne køkken, som vil sprede en hyggelig stemning i hjemmet.

Der er mange kreative muligheder, og dette kan blive den perfekte gave til ham eller hende der har alt.

 

Stelton Naked til 4 lys

køb sort væg lysestage til stuen

Der er plads til 4 kronelys i denne matsorte stage.

Stelton har skabt en matsort nordisk inspireret lysestage i et råt udtryk.

Der kan være fire kronelys i, og stagen er fremstillet i støbejern og silikone, som minder meget om de kolde måneders mange nøgne træer.
Designeren Søren Refsgaard står bag denne flotte lysestage. Designeren blev inspireret af vinterens nøgne træer, og denne lysestage er et minde om de kolde, nordiske, mørke og flotte skove.

Stelton Naked passer perfekt til et stilrent og minimalistisk indrettet hjem med masser af hvide møbler. Denne model er 20 cm i højden og måler 19,5 cm i bredden.

 

Papilio fra Stelton

køb lysestage til fyrfadslys

Papilo er en rigtig flot til “selskabs” lys, når gæsterne kommer på besøg.

Her er en bestseller fra Stelton, der er designet af den kendte designer Klaus Rath, som gennem årene har vundet utallige flotte priser.
Lysestagen er fremstillet i rustfrit stål med en sølv belægning, der giver stagen en helt speciel varm glød. Formet er designet så skyggerne danner en konturerne af en stor, smuk sommerfugl.

Den bringer hurtigt minder frem om ferie, sol og sommer, der skaber en god stemning til hjemmet.

Der er desuden rig mulighed for at sætte sit eget præg og udskifte manchetterne i enten farven rød, grøn eller blå.

Manchetterne er i helt klart gennemsigtigt glas og behøves bestemt ikke at udskiftes, men blot tilkøbe andre farver, hvis det ønskes.
Lad Stelton Papilio pynte familiens spisebord, entré, vindueskarmen eller et helt fjerde inventar. Desuden er dette en perfekt bryllupsgave, fødselsdagsgave eller en julegave. Stagen er 9 cm høj og har en bredde på 21 cm.

 

Kähler Globo lysestage

brug de billige Kähler Globo lysestager

Kähler har i flere år fremstillet lækre boligartikler – Præcis som denne Globo.

Kähler Globo er en populær serie, hvor du virkelig kan udfordre dig selv kreativt og mikse forskellige størrelser sammen.

Kähler Globo serien har lavet denne model i fire størrelser mini – lille – mellem – stor. Lysestagen er smuk i sig selv, men det kan blive endnu smukkere ved at kombinere størrelserne og farverne på lysene.

Designet er skabt med Kählers over hundrede år gamle traditioner og er en nyskabende type i granitgrå, der passer rigtig godt til skandinaviske hjem.

Man kan have kombinere to små og to store sammen på et spisebord, eller en af hver størrelse placeret på sofabordet.

hederne er mange, og du kan lave en flot dekoration til din bolig, der er helt unik og personlig, som ingen andre har. Brug dine kreative evner og skab dit helt eget kunstværk til hjemmet med Kähler Globo serie.

 

New Works i minimalistisk design

køb en enkel lysestage i træ

Ren stil og enkelt design er de 2 ord, der bedst beskriver denne model.

Danske New Works har fremstillet en utrolig enkel og minimalistisk stage i røget eg. Den giver et rigtigt flot look og passer perfekt til rum med et mørkt trægulv.

Placer lysestagen i stuen, soveværelset eller i entréen, hvor du desuden kan mikse den sammen med de øvrige farver i serien. Indtil videre forhandles farverne indian green, natural oak, black og smoked oak, som ses på billedet.

Den stilfulde og enkelte lysestage er skabt ud fra idéen om, at forskellige skandinaviske materialer kan bruges til at skabe et skulpturelt og minimalistisk udtryk.

Alle fire lysestage har forskellige dimensioner, og du kan finde de præcise mål direkte hos forhandleren.

 

Heima Normann Copenhagen lysestage

Pynt boligen med Normann Copenhagen lysestager

Heima passer rigtig godt til et mørke indretninger, og mørke trægulve.

Ifølge det nordiske mytologi betyder “Heima” hjem som Normann Copenhagen har navngivet.

Her er der tale om en mat sort klassisk stage med plads til fire lys, der er firearmet og fremstillet i støbejern.

Lysestagen er ret enkelt og ligner mange andre stager. Der er med andre ord tale om en type, der ikke trækker særligt meget opmærksomhed, og har et enkelt design.

Her kan den passende placeres i et klassisk såvel som moderne indrette bolig, hvor helt hvide møbler vil passe perfekt til denne lysestage.
Den canadisk franske designer Francis Cayouette står bag denne stage. Han er utrolig eftertragtet designer i Paris og har vundet flere anerkendte priser. Heima Normann stagen er 20,4 cm høj og har en bredde 13,8 cm.

 

Menu Chunk i råt design

fyrefadslys pynter på reol og bord

Menu Chunk giver mange muligheder for at skabe sin personlige stil.

Tung rå og robust er disse tre ord, der bedst beskriver denne lysestage fra Menu.

Denne stage fås marmor/kobber, beton/kobber og i ask/messing, som hver især har egen personlig stil.

Der kan mikses på tværs og rig mulighed for at være kreativ og sætte sit helt eget unikke præg.

Menu Chunk er derfor perfekt til spisebordet, vindueskarmen eller en metalkurv med en træplade, som giver et pompøst look og gør, at den får et bedre plads, så du rigtigt kan nyde dine lys.

 

Menu Weight here

køb flotte billige lysestager fra Menu

Menu Weight er stor og flot, der skaber en hyggelig atmosfære i hjemmet.

Arkitekten Bjarne Ingeis har designet denne flotte lysestage fra Menu. Den er lavet i støbejern i en neutral grå farve.

Denne serie er formet efter de helt klassiske tre armede lysestager, og designet bæger hverken præg af finesser eller detaljer.

Menu Weight er kort fortalt en stor, traditionel grå lysestage, som passer ind til næsten alle typer hjem. Skab en god stemning ved spisebordet, køkkenet eller vindueskarmen med en neutral og traditionel meget stor model fra Menu. De præcise dimensioner er desuden 33,2 cm høj og er 23 cm bred og kan også købes i en størrelse XL.

 

Tips til levende lys

  1. Lad ikke lyset stå i hverken træk eller varme som f.eks fra en radiator. Jo mere flammen blafrer jo mere soder lyset også.
  2. Husk altid at slukke stearinlyset med en lyseslukker eller mellem to fugtige fingre. Generelt skal man huske at lufte ud lige efter, da soden stadig hænger i luften.
  3. Husk at beskære kanterne på blok lysene, da flammen helst ikke skal kunne brænde nede i et hul. Jo mindre ilt flammen får, jo mere øges mængden af sod.
  4. Hav altid en brandslukker i nærheden i tilfælde af brand forårsaget af stearinlys. Du må aldrig efterlade lys uden opsyn, og sluk altid lyset, hvis du forlader din bolig.
5/5 (1 Review)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email