MANDENS

Malersprøjte

Læs denne komplette guide, inden du klikker på ”køb” eller tager i byggemarkedet. Så er du klædt på til at træffe det rigtige valg af malersprøjte eller sprøjtepistol.

Hvis du skal i gang med et større malearbejde såsom vægge, havemøbler, facade eller stakit, så kan du spare uendeligt meget tid ved at male med en af de mange gode sprøjtepistoler, der er på markedet.

Det er et håndværktøj, der bliver din favorit og måske vipper polermaskinen og skruetvingerne af trofæhylden på værkstedet.

Hvis du gerne vil stå og hyggesnakke med naboen over en kold øl i stedet for at slide med penslen, så kan du glæde dig over, at det går op til 6 gange hurtigere at male med malersprøjte.

Populære malersprøjter

Hvilken malersprøjte skal jeg vælge?

Tippet er, at du skal være opmærksom på, at der findes to typer. Den sprøjtepistol kører på højtryk og er luftløse (kaldet airless) – malingen sprøjtes ud via højtryk. Det går hurtigt, er ofte lidt billigere, men denne type kan støve ret meget.

Den anden type støver mindre. De kaldes HVLP. Det står for High Volume, Low Pressure. Her presses malingen ud af pistolen, som hvis det var en omvendt støvsuger. Denne type sprøjte larmer også lidt mindre.

Med begge typer er det lettere at arbejde med sprøjter end med en pensel, men du skal afdække ordentligt først. Ellers bliver hele haven samme farve som havemøblerne eller stakittet.

Du bør købe afdækningsmateriale såsom pap, malertape og afdækningsplast, når du køber sprøjter til at male med.

Ja, du skal dække alt. Og her mener vi alt. Du skal også huske blomsterbede, naboens bil og fliserne. Det støver som sagt en del, men når du først har dækket af, tager det ingen tid at male. Resultatet bliver en flot og helt spejlblank og glat, malet flade på meget kort tid.

Hvilke mærker skal jeg gå efter?

Et tip er at skelne mellem prof og handyman kvalitet. Pris og kvalitet hænger som regel sammen, men du behøver ikke at købe det dyreste luksus håndværktøj, hvis du skal male 5 meter flethegn.

Du kan finde rigtig mange forskellige mærker – både de store maskinproducenter, som du kender fra for eksempel Jem og Fix og Silvan, men også de professionelle brands skal du kigge nærmere på. Her er et par forslag:

  • Wagner malersprøjter
  • Bosch malersprøjte
  • Graco malersprøjte
  • Davidsen malersprøjte
  • Black and Decker
  • Malersprøjte fra Biltema
5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også