Metalmaling

Har du en radiator, et gelænder eller andet i metal, som du godt kunne tænke dig fik en anden farve? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Det kan i den grad betale sig at bruge få minutter på at sætte sig ind i, hvilken metalmaling der er bedst at bruge, når du skal male på metal.

Vi guider dig her i gennem nogle af de spørgsmål, du måtte have, når du skal i gang med at male på metal.

Populært metalmaling

B&J 350 Grafital Metalmaling Grafitgrå 1 Liter

B&J 350 Grafital Metalmaling Grafitgrå 1 Liter

B&J 350 Grafital Alkydoliemaling350 Grafital Alkydoliemaling er den originale, rustbeskyttende maling fra Beck & Jørgensen, der giver den flotte finish på metal både inde og ude. Grafital Alkydoliemaling...KR.249.00
Mere infoB&J 350 Grafital Metalmaling Grafitgrå 3 Liter

B&J 350 Grafital Metalmaling Grafitgrå 3 Liter

B&J 350 Grafital Alkydoliemaling350 Grafital Alkydoliemaling er den originale, rustbeskyttende maling fra Beck & Jørgensen, der giver den flotte finish på metal både inde og ude. Grafital Alkydoliemaling...KR.599.00
Mere infoBeckers Decor Metalmaling Sølv/Guld 0,5 Liter

Beckers Decor Metalmaling Sølv/Guld 0,5 Liter

Beckers Decor Metalmaling Sølv/GuldBeckers Decor Metalmaling er en meget populær effektmaling til indendørs brug på f.eks. vægge, møbler og pyntegenstande. Med Decor Metalmaling i guld eller sølv...KR.249.00
Mere infoBeckers Decor Metalmaling Sølv/Guld 3 Liter

Beckers Decor Metalmaling Sølv/Guld 3 Liter

Beckers Decor Metalmaling Sølv/GuldBeckers Decor Metalmaling er en meget populær effektmaling til indendørs brug på f.eks. vægge, møbler og pyntegenstande. Med Decor Metalmaling i guld eller sølv...KR.799.00
Mere infoBeckers Metalmaling V 3 Liter

Beckers Metalmaling V 3 Liter

Beckers Metalmaling VBeckers Metalmaling V er en vandbaseret maling til grundet jern og metal. Malingen kan anvendes inden- og udendørs på grundet stål, zink og aluminium. hvor der stilles ekstra høje...KR.529.00
Mere infoBeckers Metalmaling V 0,9 Liter

Beckers Metalmaling V 0,9 Liter

Beckers Metalmaling VBeckers Metalmaling V er en vandbaseret maling til grundet jern og metal. Malingen kan anvendes inden- og udendørs på grundet stål, zink og aluminium. hvor der stilles ekstra høje...KR.249.00
Mere infoBeckers Metalmaling V

Beckers Metalmaling V

F.eks. 3 LiterKR.529.00
Mere infoHvilken maling er bedst til metal?

Det første du skal vide er, at du skal bruge to forskellige slags maling til metal. Først og fremmest skal du nemlig bruge en grundmaling til metal, som metallet skal males med to gange, før du maler den med den egentligt metalmaling.

Det skyldes, at grundmalingen beskytter metallet fra rust, ligesom det også gør, at den endelige maling kommer til at sidde bedre fast og være uden misfarvninger.

Når du skal vælge maling til at male metal med, er det dog stadig vigtigt, at du går efter det maling, der specifikt er til træ og metal. Dette vil nemlig hjælpe til at beskytte dit metal yderligere, hvilket er vigtigt især, hvis det står uden for.

Flere lag af denne maling vil også være med til at beskytte metallet fra rust. Metalmaling kan både påføres med pensel og som spray.

Hvilken farve og glans skal jeg male metal?

Når det kommer til, hvilken farve og glans du skal vælge, handler det selvfølgelig mest om personlige præferencer. Der er dog nogle farver af metalmaling, som er de mest brugte og populære:

  • Sort metalmaling kan få metallet til at se moderne ud, fordi det nu kommer til at stå frem på en enkel og stilren måde. Det kunne for eksempel bruge til at male bordben i metal.
  • Hvid metalmaling bliver i større grad brugt til radiatorer og andre metalgenstande, som man gerne vil have skal blende ind i omgivelserne.
  • Mørkegrøn metalmaling giver et sjovt twist og leder tankerne hen på en mere retro-stil. Dette bliver især brugt udendørs.

Med hensyn til glans, så er den matte glans til metal meget populær i den sorte farve. Går man efter en hvid, grøn eller anden, måske mere udfordrende farve, så er højglans bedst, da dette får farverne til at stå bedre frem.

Hvor kan jeg købe metalmaling?

Metalmaling kan du købe hos de fleste malerforhandlere for eksempel hos Biltema, jem og fix eller Harald Nyborg. Det anbefales at kigge på deres online udbud, da du her oftest finder et større udbud, ligesom du bedre kan overskue og sammenligne priser. Når du køber online, kan du altså ofte finde din varer til billigere penge.

Vi håber, at du med denne guide, er kommet nærmere dit valg af metalmaling til radiatorer, gelændere, bordben, eller hvad nu du lige står og skal have malet.

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email