MANDENS

Har du brug for en næsehårstrimmer?

Mænd har en tendens til at få lange hår i næsen, hvilket bestemt ikke er charmerende. Det er dog nemt og smertefrit klaret med en god næsehårstrimmer, som fjerner hårene uden smerte. Og i dag kan de fleste næsetrimmere bruges til øre og andre hår som f.eks. bryn.

I denne guide har vi sat fokus på næsetrimmere, hvor vi både kigger på det rigtige brug og det bedste køb. Brug oversigten til nemt og hurtigt at finde en god og billig trimmer i 2021.

Indholdsfortegnelse

Populære næsehårstrimmere

Hvad er en næsetrimmer?

Fysisk er en næsetrimmer ofte en lille rund trimmer med skærm beskyttelse, så du ikke skærer huden under fjernelse af hår. Næsetrimmeren er primært designet til at klare næsehår, men som ofte også er velegnet til ører, bryn og skæg linjer.

Mange, hovedsagelig mænd, får uønsket hårvækst i næse og ører, og derfor er en billig næsetrimmer et godt køb. En trimmer kan holde sig i mange år, da den ikke bruges i samme grad som skægtrimmer, barbermaskiner, krøllejern, hårtørrer og andre elektriske apparater. Brugen af en næsetrimmer kan næsten sammenlignes med en ladyshaver, hårtrimmer eller hårklipper.

Hvilken næsehårstrimmer skal du vælge?

Jo flere og kraftigere næsehår du har, jo bedre næsetrimmer skal du vælge. Det er nemlig langt nemmere at klippe enkelte tynde næsehår, end det er at klippe større mængder kraftige hår.

Måske kan du klare dig med en billig model fra supermarkedet, men det kan også ske du skal have en lidt bedre model. Derudover får de fleste mænd kraftigere næsehår med tiden, hvilken taler for en bedre næsetrimmer fra starten.

Gode trimmer holder ofte langt bedre, hvorfor de fleste med fordel kan købe en god næsehårstrimmer fra starten. Der findes masser af gode mærker, og selv de gode modeller koster ikke særligt meget. Køber du fra en netbutik med barberudstyr til mænd, så er du sikret en vis standard i produkterne.

Klippeevne

Klippeevnen i maskinen er nok det vigtigste. Trimmeren skal kunne klare at klippe tynde, tykke, korte og længere hår. Og her gælder det om at få en okay kvalitet i knive, så de kan holde sig skarpe i år frem.

Trimmer med forskellige funktioner

Der findes modeller med tilbehør som gør det muligt at fjerne hår andre steder end i næsen. Her kan en præcisionstrimmer hjælpe med at få lige bakkenbarter. En præcisionstrimmer er også velegnet til at trimme øjenbryn.

Til at fjerne hår i ørerne, skal du købe en model der er designet til også at klare den uønsket hårvækst her.

Batteri tid

Du kan købe trimmere med forskellige batterier. Og disse forskelle har selvfølgelig også indflydelse på batteritiden.

Almindelige batterier virker fint, og er billigere end lithium batterier. Med lithium batterier får du dog længere levetid og flere “hestekræfter”. Du kan også købe modeller med genopladelig batteri, helt ligesom det er blevet standard med andre elektriske apparater som el-tandbørster og andet til den personlige pleje.

Brugervenlighed

Hvis du ”bare” skal fjerne hår i næse og øre, er brugervenlighed også en parameter at købe ud fra. Den skal være hurtig at starte udover forskellige indstillinger, og så skal den være god at holde ved både ergonomisk, men også at styre rundt i næsen eller ved øre.

Hvis trimmeren skal kunne klare andre typer hår, er ergonomi også vigtigt, så de følsomme steder kan nås i forhold til uønsket hårvækst.

En ekstra funktion i forhold til brugervenlighed, kan være en trimmer med vaskbar hoved til nemmere rengøring eller en vandtæt trimmer der kan bruges i badet.

Prisen

Næsetrimmere er heldigvis billige i forhold til de populære Philips eller Braun barbermaskiner. Prisen for en næsetrimmer starter ved 50 kr. for de billigste modeller. Hvor de dyreste trimmere koster omkring 4-500 kr. (kombineret næse og skægtrimmer koster noget mere).

Derfor er prisen ikke udslagsgiven for dit valg, selvom budgettet selvfølgelig skal kunne rumme købet.

Brands

Helt ligesom med en shaver, blender, brødrister eller damprenser, så skal du ofte vælge mellem mange forskellige brands.

Indenfor næsetrimmere er de populære mærker; Philips, Wahl, Moser, Panasonic, OBH, Braun, uCare og Remington.

Hvor kan man købe næsetrimmere?

Du kan købe næsetrimmere hos Power, Bilka, Kop og Kande, Matas, Elgiganten, Imerco, Føtex, Kvickly, Online og mange andre steder.

Skal du have en helt billig næsetrimmer, så kan du vælge en fra supermarkedet. Skal du have noget mere ordentligt, så kan du med fordel købe i en specialbutik eller på nettet.

Ofte er det billigst på nettet, da netbutikkerne kan holde omkostningerne lavere end de fysiske butikker, hvorfor de kan sælge produkterne billigere. Derudover er det nemt at købe en god næsetrimmer på nettet, da du ikke kan komme til at købe forkerte størrelser eller andet, som du kan med tøj.

Hvordan bruger du din næsetrimmer korrekt?

Du skal sørge for at komme godt rundt i begge næsebor, da dine næsehår gror flere forskellige steder på huden indvendigt i næsen.

Du får det bedste resultat, hvis næsetrimmeren kommer hele vejen rundt indvendigt i begge næsebor. På denne måde får du fjernet hårene ved roden, så der går langt længere tid inden hårene kommer til syne igen. Hvis du kun fjerner de hår, som du kan se, vil der hurtigere komme hår til syne igen.

Hvornår skal du bruge din næsetrimmer?

Når du skal have fjernet dine næsehår, så skal du vælge en dag uden forkølelse eller snot i næsen. Det er langt sværere at fjerne hårene, hvis der er det mindste snot. Derudover er slimhinder hævede og ømme, hvis du har forkølelse. Dermed kan det både være sværere at komme til hårene, men det kan også være ubehageligt at fjerne hår med ømme slimhinder.

Din næsetrimmer bliver også mere slidt og svær at rengøre, hvis din næse ikke er ren når du skal fjerne hårene.

Hvordan du rengør næsehårstrimmer

Helt ligesom med en barbermaskine eller barbertrimmer, skal du også rengøre din trimmer til næsen. Hvis du ikke bruger nogle sekunder på rengøring, kan hår samle sig og ødelægge trimmeren.

Alt afhængig af trimmer model, så skal du fjerne alle løse hår. Rens hovedet under rindende vand, helt ligesom du bør rense med desinficeringsmiddel til at fjerne eventuelle bakterier.

Hvorfor næsehår opstår?

Alle har næsehår, men omkring 20-30 års alderen bliver man ofte gjort meget mere opmærksom på hårene. Du kan ikke rigtig undgå næsehår, som også har et praktisk formål. Men hår der stikker ud, kan dog sagtens klippes.

Derfor kan du både købe næsehårstrimmer til kvinder som til mænd. For problemet er størst for mænd, men kan også opleves af kvinder.

Se videoerne nedenfor og lær mere om næsetrimmere

Remington NE3150 Næsehårstrimmer

 

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også