MANDENS

Pandelampe

De mørke tider kommer rullende ind over det danske land, og dagene bliver kortere og kortere. De lange nætter æder sig før eller senere ind i vores skemaer, så det er mørkt, når du tager på arbejde, og mørkt når du kommer hjem.

Hvis du er en stor tilhænger af daglig motion og hver dag tager ud for at løbe eller cykle en lang tur, kan de mørke døgn begynde at blive problematiske. At bevæge sig rundt ude på veje i mørke er ikke altid den bedste idé, og du får brug for at pakke dig ind i alverdens reflekser.

Hvis du vil være helt sikker på at være iøjnefaldende, når du løber ude ved vejen om aftenen eller morgenen, kan du overveje at købe en pandelampe. Sådan en kan hjælpe med at gøre dig synlig for bilister ved at fungere som din egen lille forlygte på hovedet.

Populære pandelamper

Hvad skal jeg kigge efter hos en pandelampe?

Hvad du skal kigge efter, kommer helt an på, hvad du skal bruge pandelampen til. Den kan nemlig bruges til et utal af udendørsaktiviteter.

  • Løb: Kig efter vægten og størrelsen
  • Cykling: Kig efter dens maksimale lysstyrke, rækkevidde og batterilevetid
  • Vandring: Kig efter vægten, batterilevetid og rækkevidde
  • Lejrtur: Kig efter størrelsen, batterilevetid og en bred lyskegle
  • Kajak: Kig efter batterilevetid og sørg for at købe en lampe, der er vandtæt.

Hvordan finder jeg en god lysstyrke på en pandelampe?

Når du kigger på pandelamper, vil du støde på begrebet ’lumen’. Dette er måleenheden for, hvor meget lys lampen udsender. Det betyder ikke nødvendigvis, at lamper med en høj lumen lyser kraftigere end dem med en lavere, da lampens lys også afhænger meget af dens design. Lampens design kan påvirke, hvor meget lys der i sidste ende når ud omkring dig, så det er en god idé lige at teste en pandelampe, før du køber den.

Generelt set kan de fleste klare sig fint med en lampe på omkring 100 lumen, der kan oplyse op til omkring 60 til 80 meter foran dig.

Hvor kan jeg købe en pandelampe?

Det kommer an på, hvor god din lampe skal være. Hvis du vil have en lampe på omkring 1000 lumen, som kan lyse flere 100 meter væk, skal du over og kigge på mærker som Lupine og Gemini, der sælger pandelamper for omkring 2.000 kroner – mindst. Du kan godt forvente, at det bliver meget dyrere.

Almindelige lamper til pander kan ofte findes langt billigere og købes for lige over 100 kroner, når du køber dem online.

Når du er sikker på, at du har et godt lille batterilager, og du har testet din nye pandelampe og er tilfreds med dens lys, er det bare om at få løbeskoene på og komme af sted, så du kan fortsætte din daglige træning uden problemer.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også