Pensler

Pensler bruges til mange forskellige ting. De bruges til makeup, til malerier, til børns sjove aktiviteter og så er der pensler, som du bruger, når du skal male huset. I denne korte guide vil du finde hjælp til, hvad du skal se efter, når du køber pensler til husmaling.

Populære pensler

Spekter Udendørs Penselsæt 3 stk

Spekter Udendørs Penselsæt 3 stk

Spekter Udendørs Penselsæt 3 stkKomplet penselsæt til træbeskyttelse og maling udendørs fra Spekter, som indeholder grundpakken du behøver for at male både større og mindre overflader udendørs....KR.79.00
Mere infoGillian Jones Resort Penselsæt (12 stk)

Gillian Jones Resort Penselsæt (12 stk)

Lækkert sort kvalitets penselsæt fra Gillian Jones i høj kvalitet. Få et helt makeup-look med disse 12 stk. pensler.KR.349.00
Mere infoSpekter Pro Penselsæt 3 stk

Spekter Pro Penselsæt 3 stk

Spekter Pro Penselsæt 3 stkPenselsæt i høj kvalitet fra Spekter med bløde syntetiske hår. Bruges primært til maling af indendørs træværk, men kan også bruges til beskæring af kanter på lofter...KR.209.00
Mere infoAnza Elite Udendørs Penselsæt 3 stk

Anza Elite Udendørs Penselsæt 3 stk

Anza Elite Udendørs Penselsæt 3 stkKomplet penselsæt fra Anza til træbeskyttelse og maling udendørs, som dækker godt og giver et jævnt og fint slutresultat. Et slidstærkt allround sæt som indeholder...KR.169.00
Mere infoSpekter Indendørs Penselsæt 3 stk

Spekter Indendørs Penselsæt 3 stk

Spekter Indendørs Penselsæt 3 stkDette penselsæt fra Spekter indeholder 3 pensler i forskellige bredder: 25mm, 38mm og 62mm.Penselhårene er fremstillet af mixbørster, som giver en fin, glat overflade...KR.59.00
Mere infoHvilken størrelse pensel skal jeg vælge?

Maling af et hus kan involvere mange ting. Skal du male mursten? Skal du faktisk male væggene inde i stuen? Eller skal du male døre og vinduer? Forskellige formål kræver forskellige værktøjer.

Når du maler hele muren af huset, er det mest gavnligt at bruge store, stærke pensler, som kan dække et større areal. Hvis du skal male rammen på et vindue, har du brug for en meget mindre pensel, der fungerer bedre til mere forsigtige maleprojekter.

Derfor kan det generelt set være en god idé at købe pensler i mange forskellige størrelser, så du er godt dækket ind.

Hvilken hårtype skal jeg vælge?

Der findes tre forskellige hårtyper, som en pensel kan være lavet af.

  • Naturhår
    En pensel med naturhår suger malingen bedre til sig, så du kan male lidt længere tid, før du er nødt til at dyppe den igen, og den drypper også mindre. Til gengæld slides sådanne pensler utrolig hurtigt. De virker ikke godt på store facader, men er bedre egnet til vinduer og døre.
  • Syntetisk hår
    Pensler med syntetiske hår er langt mere holdbare og fungerer derfor godt til de større facader.
  • Begge dele
    Hvis du køber en pensel, der både har syntetiske og naturlige hår, får du både sugeevne og holdbarhed. Det kan derfor være en god mellemvej.

Jo mere terpentin og olie, der er i din maling, jo større er behovet dog for, at du bruger en pensel med naturhår, da naturhår suger bedst og gør det lettere at bruge sådan en slags maling.

Hvilken form skal jeg vælge?

En rund pensel er bedre til at lave lige og skarpe kanter. En firkantet pensel er mere ujævn at male med på grund af den måde hårene bøjer på. En god mellemvej kan eventuelt være en oval pensel, der egner sig godt til lidt af det hele – både små og store overflader.

Hvad koster pensler?

Du får selvfølgelig ofte den kvalitet, som du betaler for, men hvis du ikke rigtig har det store behov for at have en masse pensler liggende hele tiden, kan du bestille nogle billige penselsæt til under 100 kroner, som du så let kan aflevere på genbrugsstationen sammen med malebøtterne, så snart du er færdig med at male.

Hvis du gerne vil have nogle pensler, der kan bruges flere gange, bør du nok investere lidt flere penge. Så skal du måske betale et par 100 kroner for dem, og så skal du selvfølgelig huske at rengøre alle dem efter brug, så de ikke bliver hårde.

At købe pensler er dermed ikke nogen dyr fornøjelse. Du kan let finde noget af god kvalitet til en forholdsvis billig pris. Især hvis du kigger efter tilbud og gode priser online.

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email