MANDENS

Pensler

Pensler bruges til mange forskellige ting. De bruges til makeup, til malerier, til børns sjove aktiviteter og så er der pensler, som du bruger, når du skal male huset. I denne korte guide vil du finde hjælp til, hvad du skal se efter, når du køber pensler til husmaling.

Indholdsfortegnelse

Populære pensler

Hvilken størrelse pensel skal jeg vælge?

Maling af et hus kan involvere mange ting. Skal du male mursten? Skal du faktisk male væggene inde i stuen? Eller skal du male døre og vinduer? Forskellige formål kræver forskellige værktøjer.

Når du maler hele muren af huset, er det mest gavnligt at bruge store, stærke pensler, som kan dække et større areal. Hvis du skal male rammen på et vindue, har du brug for en meget mindre pensel, der fungerer bedre til mere forsigtige maleprojekter.

Derfor kan det generelt set være en god idé at købe pensler i mange forskellige størrelser, så du er godt dækket ind.

Hvilken hårtype skal jeg vælge?

Der findes tre forskellige hårtyper, som en pensel kan være lavet af.

  • Naturhår: En pensel med naturhår suger malingen bedre til sig, så du kan male lidt længere tid, før du er nødt til at dyppe den igen, og den drypper også mindre. Til gengæld slides sådanne pensler utrolig hurtigt. De virker ikke godt på store facader, men er bedre egnet til vinduer og døre.
  • Syntetisk hår: Pensler med syntetiske hår er langt mere holdbare og fungerer derfor godt til de større facader.
  • Begge dele: Hvis du køber en pensel, der både har syntetiske og naturlige hår, får du både sugeevne og holdbarhed. Det kan derfor være en god mellemvej.

Jo mere terpentin og olie, der er i din maling, jo større er behovet dog for, at du bruger en pensel med naturhår, da naturhår suger bedst og gør det lettere at bruge sådan en slags maling.

Hvilken form skal jeg vælge?

En rund pensel er bedre til at lave lige og skarpe kanter. En firkantet pensel er mere ujævn at male med på grund af den måde hårene bøjer på. En god mellemvej kan eventuelt være en oval pensel, der egner sig godt til lidt af det hele – både små og store overflader.

Hvad koster pensler?

Du får selvfølgelig ofte den kvalitet, som du betaler for, men hvis du ikke rigtig har det store behov for at have en masse pensler liggende hele tiden, kan du bestille nogle billige penselsæt til under 100 kroner, som du så let kan aflevere på genbrugsstationen sammen med malebøtterne, så snart du er færdig med at male.

Hvis du gerne vil have nogle pensler, der kan bruges flere gange, bør du nok investere lidt flere penge. Så skal du måske betale et par 100 kroner for dem, og så skal du selvfølgelig huske at rengøre alle dem efter brug, så de ikke bliver hårde.

At købe pensler er dermed ikke nogen dyr fornøjelse. Du kan let finde noget af god kvalitet til en forholdsvis billig pris. Især hvis du kigger efter tilbud og gode priser online.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også