Den Komplette Guide Til Køb Og Brug Af En Ragekniv

Flere og flere går tilbage til den gode gammeldags barbering med ragekniv, da det er en fantastisk måde at barbere sig på. Det giver en ultra tæt barbering, men det er ligeså meget hele oplevelsen, som tiltaler os. Her i artiklen har vi set nærmere på køb af en god ragekniv, ligesom vi har set på den korrekte brug og vedligeholdelse af barberkniven.

Dovo Shavette Barberkniv (Sort håndtag – Stål)

Dovo Shavette barberkniv med udskiftelige blade

ForhandlerTotalprisLæs mere
299,00 Find her

Proraso Shavette med håndtag i træ

Proraso barberkniv med barberblade

ForhandlerTotalprisLæs mere
350,00 Find her

Bluebeards Revenge Cut-Throat Razor

Barberkniven anvendes med double Edge Barberblade

ForhandlerTotalprisLæs mere
129,00 Find her

Irving Barber Company Straight razor

køb gammeldags barberkniv

ForhandlerTotalprisLæs mere
685,00 Find her

Frank Shaving Straight Razor Barberkniv (Træ Håndtag, 5/8″)

få barbering med barberkniv

ForhandlerTotalprisLæs mere
249,00 Find her

Thiers Issard Straight Razor Barberkniv (Blond Horn Håndtag 5/8″)

Thiers Issard verdens stærkeste stål (C135)

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.399,00 Find her

Antiga Barbearia de Bairro Straight Razor med udskiftelige blade

køb 	titan barberkniv

ForhandlerTotalprisLæs mere
330,00 Find her

Mr. Bear Straight Razor til udskiftelige klinger, Rustfri stål

havette i rustfri stål med udskiftelige klinger

ForhandlerTotalprisLæs mere
235,00 Find her

Hvilken ragekniv skal du vælge?

Du kan købe rageknive i alle prisklasser, og der er selvfølgelig forskel på kvaliteten mellem de dyre og billige. Når det er sagt, så kan du få en temmelig god ragekniv til få hundrede kroner, og så har du ellers en god barberkniv de næste mange år. Skulle du ønske noget endnu bedre og flottere, så kan du altid opgradere. Mange vælger at opgradere på grund af følelsen og designet ved en sej ragekniv. Rent funktionelt kan du godt nøjes med en lidt billigere variant. Rent funktionelt er det vigtigere, at du bruger kniven korrekt og vedligeholder den. Det vil sige holde den skarp via slibning, hvilket er helt essentielt for den gode barbering.

Hvor køber man rageknive?

Du skal enten købe din ragekniv i en rigtig barberbutik, og ellers skal du gå på nettet. På nettet er der mange gode netbutikker, som har specialiseret sig i godt barberudstyr. Hvis du handler et af disse steder, så er du sikker på en hvis kvalitet af produkterne. De vil nemlig aldrig sælge dårlige rageknive, da de lever af at sælge godt barberudstyr. Bundniveauet er derfor højt, og du går ikke helt galt med dit køb her.

Her finder du den billigste pris

Den billigste pris finder du oftest på nettet, da netbutikkerne har lavere omkostninger end de fysiske barberbutikker. Samtidig er netbutikkerne i hård konkurrence, da konkurrenterne kun er et enkelt klik væk, hvilket ikke er tilfældet med barberbutikkerne. Det er samtidig blevet mere og mere almindeligt med fri fragt, hvilket gør nethandlen endnu mere attraktiv.

Hvordan barberer du dig med en ragekniv?

Udover ragekniven skal du bruge noget barbercreme, som beskytter huden mod rifter. Du skal også bruge en barberkost, som bruges til at påføre barbercremen til skægget. Angående teknikken med ragekniven, så er det nemmest at google dette på YouTube. Det er langt nemmere at se dette på video, end at beskrive processen med ord. Efter endt barbering påføres noget aftershave, som modvirker røde knopper og irritation i huden. Aftershaven dræber de bakterier, som ellers vil kunne sætte sig i de små rifter i huden.

Slibning af din ragekniv

Det vigtigste er at holde din ragekniv ultraskarp. Dette gør du bedst ved en læderstrop, som du kan stryge kniven mod. Det er både en nem og billig løsning, og det slider stort set ikke på barberkniven. Professionnel barberer bruger også en læderstrop til slibning af deres kvive, og det er faktisk den helt klassiske måde. Ser du en Westernfilm eller en anden film fra gamle dage, så prøv at lægge mærke til dette. Ofte er der scener fra datidens barbersaloner, hvor barberen sliber kniven i en læderstrop. Når man først har barberet sig med ragekniv nogle gange, så bliver man helt bidt af oplevelsen, samt det giver en fremragende barbering.

Se videoerne nedenfor og lær mere om rageknive

Test/Anmedelse: DOVO Shavette Ragekniv

For Begyndere – Del 1: Barbering med ragekniv

For Begyndere – Del 2: Stropping og vedligeholdelse af kniv

For Begyndere – Del 3: Opsmøring, produkter og teknikker

For Begyndere – Del 4: Barbering og knivteknik

5/5 (1 Review)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email