MANDENS

Din guide til køb og brug af rageknive

Flere og flere går tilbage til den gode gammeldags barbering med ragekniv, da det er en fantastisk måde at barbere sig på. Det giver en ultra tæt barbering, men det er ligeså meget hele oplevelsen, som tiltaler os. Her i artiklen har vi set nærmere på køb af en god ragekniv, ligesom vi har set på den korrekte brug og vedligeholdelse af barberkniven.

Indholdsfortegnelse

Hvilken ragekniv skal du vælge?

Du kan købe rageknive i alle prisklasser, og der er selvfølgelig forskel på kvaliteten mellem de dyre og billige. Når det er sagt, så kan du få en temmelig god ragekniv til få hundrede kroner, og så har du ellers en god barberkniv de næste mange år. Skulle du ønske noget endnu bedre og flottere, så kan du altid opgradere. Mange vælger at opgradere på grund af følelsen og designet ved en sej ragekniv. Rent funktionelt kan du godt nøjes med en lidt billigere variant. Rent funktionelt er det vigtigere, at du bruger kniven korrekt og vedligeholder den. Det vil sige holde den skarp via slibning, hvilket er helt essentielt for den gode barbering.

Hvor køber man rageknive?

Du skal enten købe din ragekniv i en rigtig barberbutik, og ellers skal du gå på nettet. På nettet er der mange gode netbutikker, som har specialiseret sig i godt barberudstyr. Hvis du handler et af disse steder, så er du sikker på en hvis kvalitet af produkterne. De vil nemlig aldrig sælge dårlige rageknive, da de lever af at sælge godt barberudstyr. Bundniveauet er derfor højt, og du går ikke helt galt med dit køb her.

Se også: Guide om skægpleje

Her finder du den billigste pris

Den billigste pris finder du oftest på nettet, da netbutikkerne har lavere omkostninger end de fysiske barberbutikker. Samtidig er netbutikkerne i hård konkurrence, da konkurrenterne kun er et enkelt klik væk, hvilket ikke er tilfældet med barberbutikkerne. Det er samtidig blevet mere og mere almindeligt med fri fragt, hvilket gør nethandlen endnu mere attraktiv.

Hvordan barberer du dig med en ragekniv?

Udover ragekniven skal du bruge noget barbercreme, som beskytter huden mod rifter. Du skal også bruge en barberkost, som bruges til at påføre barbercremen til skægget. Angående teknikken med ragekniven, så er det nemmest at google dette på YouTube. Det er langt nemmere at se dette på video, end at beskrive processen med ord. Efter endt barbering påføres noget aftershave, som modvirker røde knopper og irritation i huden. Aftershaven dræber de bakterier, som ellers vil kunne sætte sig i de små rifter i huden.

Fordele med ragekniv?

En barberkniv giver den tætteste barbering. Samtidig får du også en blødere babyhud end når du bruger barbermaskine eller dyre skrabere.

Skrabere over tid vil blive en dyre løsning end investering i en god ragekniv med tilbehør. En ragekniv kan holde i rigtig mange år, og med ordentlig pleje vil den kunne hele livet. Det er noget billigere end Gillette Fusion og andre barberblade i samme prisklasser.

En kniv vil også være mere miljøvenlig i forhold til plastik skrabere og blade. En ragekniv genbruges som metal eller med vedligeholdelse, holder den for evigt.

Kniv bredde?

Bredden på knivbladet er en smagssag. Et bredere blad gør det nemmere og hurtigere at barbere sig i forhold til vinklen på huden. Men et mindre blad gør det nemmere at nå rundt om næse, hage m.m.

Kulstof eller rustfrit stål?

Barberknive fremstilles hovedsagelig i rustfrit- eller kulstofstål.

Rustfrit stål er modstandsdygtig i forhold fugt, hvor kulstofstål kræver mere olie og vedligeholdelse i forhold til rust. Kulstofstål kan dog gøres skarpere end rustfrit stål, som nok skal slibes oftere.

Slibe rageknive

En ragekniv skal være skarp, og derfor skal du slibe bladet jævnligt. Du sliber kniven bedst og nemmest med en læderstrop, som du kan stryge kniven mod.

Der bruges også slibesten af mange, men det kræver en del øvelse at bruge en slibesten så du opnår et godt resultat. En slibeblok kan gøre bladet ujævnt, og det er nødvendig at efterslibe med en læderstrop.

Læderstroppe

En læderstrop der også kaldes en strygerem, er både en nem og billig løsning, og det slider stort set ikke på barberkniven. Professionel barberer bruger også en læderstrop til slibning af deres knive, og det er faktisk den helt klassiske måde.

Ser du en Westernfilm eller en anden film fra gamle dage, så prøv at lægge mærke til dette. Ofte er der scener fra datidens barbersaloner, hvor barberen sliber kniven i en læderstrop. Når man først har barberet sig med ragekniv nogle gange, så bliver man helt bidt af oplevelsen, samt det giver en fremragende barbering.

Læderstroppe købes enten i paddle eller hanging typer. En hanging model hænger via fastgørelse til et dørhåndtag eller knag. Hvor paddle typen har et håndtag og bruger mindre plads.

Der kan tilkøbes slibepasta til din læderstrop, hvor du kan få den grove eller fine slibning.

Se videoerne nedenfor og lær mere om rageknive

Test/Anmedelse: DOVO Shavette Ragekniv

For Begyndere – Del 1: Barbering med ragekniv

For Begyndere – Del 2: Stropping og vedligeholdelse af kniv

For Begyndere – Del 3: Opsmøring, produkter og teknikker

For Begyndere – Del 4: Barbering og kniv teknik

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også