Regn og vindsensor til markise? Find svar på hvad det er og hvorfor

Regn og vindsensor til markise kan være det praktiske og smarte ekstra udstyr, hvis du har valgt at investerer i en markise til terrassen.

En markise er ofte den bedre langtidholdbare, dyre og nemme løsning frem for f.eks. parasollen. Perfekt hvis du opholder dig meget på terrassen, og gerne vil have noget solafskærmning.

Markissen dækker nemlig rigtig godt og er den nemme løsning at pakke væk og være usynlig, når den ikke skal bruges. Her er det, at en god vind- og regnsensor kan give dig den gode tryghed for at markissen holder.

Hvad er en regn- & vindsensor til markissen?

Vi har alle sammen travlt i hverdagen, så kan det med at køre markissen ind en hverdags aften kan måske være glemt. Det er ikke smart, for i løbet af dagen når du er på arbejde eller væk hjemmefra, kan det blæse. Ved kraftig blæst kan det rive stoffet i stykker.

Her kan en regn- og vindsensor hjælpe dig, for den ruller markisen ind hvis vinden bliver for kraftig, eller det begynder at regne – Alt afhængig af, om det er en sensor der både kan registrer regn og vind, hvilket efterhånden er blevet standard for de fleste modeller, eller om sensoren kun er beregnet til en type af vejr målinger.

 

Hvordan virker en markise vindsensor?

køb det gode ekstra udstyr til en markise
En vindsensor fungerer på den måde, at den sender et trådløst signal til motoren når det f.eks. begynder at blæse. Motoren styrer og ruller markissen ud/ind.

Markisser kan holde til en bestemt vindklasse styrke, hvor frisk vind er tidspunktet for et vejr, som hverken du eller markissen burde være ude i. Her vil sensoren sige fra og rulle markissen ind, hvor du heldigvis ved de fleste modeller kan indstille følsomheden selv.

Der findes forskellige typer af sensorer, hvor disse to er de mest brugte:

  • Følelsesmåler – måler bevægelser og kan være en diskret føler på markissen.
  • Vindmøllen – Det ligner en lille vindmølle med hjul, der måler vinden ud fra hastigheden som møllen drejer rundt.

Find en god kvalitets vindmølle sensor til 1499,- kr. ved Moreland

 

Vindmølle eller følelsesmåler som sensor til markise?

Vindmøllemåleren fylder lidt mere end følelsesmåleren. Vindmøllen skal nemlig være synlig, og samtidig sidde ordentlig så den korrekte vindstyrke, som markissen oplever det, bliver registeret. Det kan betyde, at måleren kan blive nødt til at være placeret på den udslået sensor, dog burde det kun være gældende for meget få.

Vindmølle måleren giver et godt nøjagtigt billede af vejret, så markissen bliver kørt ind ved første snert af dårligt vejr.
Følelsesmåleren fylder ikke ret meget, og kan blive placeret diskret. Nøjagtigheden af målingen burde dog være lidt mere upræcis i forhold til, hvor den bliver placeret.

 

Fordele ved regnsensor?

Den største og eneste fordel ved en regnsensor er, at din markise holder længere. Det er en ret god fordel, for de fleste af os vil gerne have noget der holder, nu det også kan være en betragtelig investering.

Din markise er ikke designet til meget andet end at skærme mod solen, og her er kraftig regn eller hagl absolut ikke noget, der er godt for en markise. Den kan nemlig kun bære sig selv.

 

Hvorfor købe en sensor til beskyttelse af markissen?

Hvis du vil undgå at skulle købe en ny markise, fordi stormen måske har ødelagt markissen der var kørt ud, så er forsikringsselskaberne ikke meget for at dække skader på markisser, bare fordi ejeren glemte at køre den ind.

En sensor er ekstra markise tilbehør og nok også en luksus, men for ca. 1500,- kr. kan man købe en til Essense og Aw51 el-motor markisser, som du kan finde lige her, helt ligesom du kan finde en sensor til en lavere pris ved f.eks. Bauhaus og lignede steder.

5/5 (1 Review)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email