Rullegræs

At vælge at udstyre haven med baner af rullegræs er en løsning, mange mennesker går efter. Det er den hurtigste måde at få en smuk, grøn græsplæne i haven på, og resultatet er lige så holdbart og optimalt som når man sår græsset selv.

Er du på udkig efter en ny, grøn græsplæne, så læs med her, hvor vi guider dig igennem de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du foretager dit køb.

Hvilken form for rullegræs skal jeg købe?

På billederne ser alt rullegræs ens ud: Det er flot og grønt, og det står snorlige i haven, når det er blevet lagt. Men inden du griber efter den første og billigste palle med græs i ruller, er det en god ide, at du overvejer, hvilke græsarter græsset er sammensat af.

Her kan der nemlig være store forskelle hos de forskellige forhandlere, og nogle arter kan have flere fordele end andre.

Når du kigger på græs på rulle, bør du kigge efter følgene græsarter:

  • Rød svingel: Kan tåle meget lys og tørke uden at dø ud.
  • Rajgræs: Slidstærk græsart, der kan holde til leg og kæledyr i haven.
  • Engrapgræs: Danner et tykt tæppe af græs, så der ikke kommer ”huller” i græsplænen.

Hvor meget rullegræs skal jeg købe?

Rullerne gøres typisk op i kvadratmeter. Hvis du ved, hvor stor din have er og her en nogenlunde idé om, hvor mange kvadratmeter, der skal dækkes, så ved du altså, hvor meget rullegræs du skal købe. En typisk rulle har en bredde på 40 cm. og en længde på cirka 2 meter.

Denne vil veje omkring 15-20 kg. Så der skal altså en del kilo og ruller af græd til at dække en hel have afhængig af størrelsen. Derfor er det også bedst, hvis man er flere om tage imod pallerne, når de leveres og at lægge græsset på plads.

Tørven er typisk 1,5 – 2 cm tyk, så det er vigtigt at grave ud til dette mål, når du forberede din have.

Hvor kan du købe rullegræs?

Uanset om du bor i Jylland, på Fyn eller på Sjælland, vil du kunne finde firmaer online, der leverer græs i ruller til din dør. Nogle løsninger er billigere end andre, så tag dig god tid, når du undersøger priserne.

Da græs på ruller er en hurtig måde at få en græsplæne på, og da andre allerede har passet græsset for dig, inden det blev leveret, får du også lov at betale tilsvarende.

Rullerne kan fås til forskellige priser — et vejledende eksempel kan ligge lige fra cirka 12 kroner pr. kvadratmeter til cirka 40 kroner pr. kvadratmeter.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email