MANDENS

Alt du behøver vide om SF Sten inden køb

Skal du have lagt en terrasse, have nye fliser i indkørslen, eller har du planer om at lægge belagte stier i haven?

Så vil du i din søgen efter den helt rigtige flise formentlig være faldet over SF Stenen. Denne flise af beton er en belægningssten som er formet som bogstavet S. Navnet er altså en forkortelse for ”S-formede sten”. Når stenene lægges sammen, danner de et flot mønster som kan være mere spændende, end et gangareal bestående af kvadratiske fliser.

Hvilke sten?

Hvorfor vælge SF Sten?

SF Sten er lavet til at kunne klare meget stort pres. Det er derfor for eksempel ikke et problem for stenene at blive brugt som underlag for lastbilskørsel. Stenene fås i farvevarianterne grå og sort, hvor den grå variant for de fleste vil være den mest velkendte på grund af sin popularitet.

Stenene fås også i flere forskellige tykkelser. Nemlig:

  • 6 cm
  • 8 cm
  • 10 cm

Det er 6 cm stenen som er den mest populære tykkelse. Da de tykkere for de fleste ikke er nødvendigt ved anvendelse til privatbrug. Sten på 8 og 10 cm er dog gode til anvendelse ved offentlige parkanlæg, på parkeringspladser, torve og mange andre steder som oplever meget og tung trafik.

Hvad koster SF Sten?

Prisen på sten afhænger som med alt andet af sælgeren. Prisen bliver typisk afgivet som stk. pris eller som pris pr. m2. Man kan sagtens få SF Sten til en overkommelig pris, og stenene ligger typisk under 10 kr. pr. enkeltsten.

Hvor mange SF Sten pr. m2?

Køber du SF Sten pr. m2, får du 49 stk. per m2. Det svarer til en vægt på 130 kg. Vil du have en fuld palle med sten, får du nok sten til at kunne lægge 10,2 m2.

Hvordan lægger man SF Sten?

Stenene er lette at lægge, da de passer godt sammen og danner god sikring mod at skride fra hinanden på grund af sin S-form. At lægge en terrasse eller indkørsel kræver lidt arbejde, men er ikke umuligt for amatører. Når man har gravet det øverste lag af jorden, der hvor man vil lægge sine fliser, og har lavet bundsikring, skal der lægges bærelag af for eksempel stabilgrus.

Når fliserne skal lægges, skal der være plads til fuge. Her kan man anvende hvidt sand. Anvender man stenmel, vil man kunne opleve misfarvninger i flisernes belægning.

Med forsigtighed holdes fliserne ind mod hinanden, så de glider på plads, og man undgår ujævnheder i flisearealet. Her er S-formen praktisk.

Når fliserne er lagt, fjerner man det overskydende fugesand fra indkørslen og kører pladevibratoren hen over arealet. Hvis der stadig ligger sand i indkørslen, når pladevibratoren anvendes, kan man nemlig opleve ujævnheder i flisearealet.

SF Sten – En flise med mange muligheder

SF Sten er et godt valg for privatpersoner såvel som til opbygning af offentlige arealer. De fås til en overskuelig pris og er ikke besværlige at arbejde med. Du kan trygt sætte din lid til, at disse sten kan klare højt tryk i mange år.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også