Sikkerhedssko

Betegnelsen sikkerhedssko dækker over fodtøj, der beskytter dine fødder mod tryk og skader, når du arbejder med tunge ting. Det er en vigtig del af dit beskyttelsesudstyr, når du arbejder, og derfor er det vigtigt, at du har det bedst mulige par, så du ikke kommer unødigt til skade.

En sikkerhedssko er forstærket i snuden med enten stål, aluminium eller kunststof, der beskytter dine fødder, hvis du skulle tabe noget tungt nedover dine fødder. Herudover er sålerne skridsikre, så du har et fast greb på underlaget, når du bevæger dig rundt. Det er en vigtig del af din arbejdsuniform og herunder kan du læse mere om, hvordan du finder det rigtige par.

Populære sikkerhedssko

Sievi sikkerhedssko Viper roller med Boa lukning

Sievi sikkerhedssko Viper roller med Boa lukning

Holdbare og sporty sko med tåkapper af kompositmateriale og Boa®-mekanisme. Overlæderet er udført i åndbart og vandafvisende mikrofiber. 3D-dry® tørforingen gør støvlerne åndbare. Sålernes...KR.1625.00
Mere infoJalas sikkerhedssko Zenit 3018

Jalas sikkerhedssko Zenit 3018

EN-overholdelse: S3 SRC Sømværnets materiale: Plasmabehandlet tekstil (PTC) Pasform: Normal Overdelens materiale: PU-behandlet læder, spalt Indersål: Fx2 SupremeKR.1233.50
Mere infoJalas sikkerhedssko Pitstop 1568

Jalas sikkerhedssko Pitstop 1568

EN-overholdelse: S3 SRC CI HRO Pasform: Bred Overdelens materiale: PU-behandlet læder Indersål: Fx2 ProKR.1046.00
Mere infoHvornår skal jeg bruge sikkerhedssko?

Når du arbejder steder, hvor der er risiko for at dine fødder kan komme til skade ved klemning eller tryk fra faldende genstande, er det påkrævet at bære sikkerhedsfodtøj.

Hvilken sikkerhedssko skal jeg vælge?

Der findes forskellige former for beskyttelse, når det kommer til fodtøj, og det er vigtigt, at du vælger den rigtige form for at opnå den optimale beskyttelse for dine fødder.

  • Værnefodtøj – har tåkappe, hælekappe samt skridsikre såler
  • Antistatisk fodtøj – sørger for, at der ikke dannes statisk elektricitet samt, at fodtøjet stopper eventuel strøm fra at nå jorden
  • Skridsikkert fodtøj – sørger for at godt og sikkert greb på alle former for underlag og i alt slags vejr

Hvornår skal sikkerhedssko udskiftes?

Der er ikke nogen regler for, hvornår sikkerhedssko har udtjent deres værnepligt, men en god tommelfingerregel er, at du hellere skal skifte for ofte end for sjældent.

Men så længe kapperne er hårde nok, og skoen sidder behageligt på foden, behøver de ikke blive udskiftet.

Den eneste konkrete situation, hvori det er smart at investere i et par nye sko er, hvis dem, du bærer, er blevet kompromitteret. Det vil sige, at hvis du har tabt noget tungt ned over dem, eller skoen er blevet klemt. Når det sker, så kan resultatet være, at beskyttelsen ikke længere lever op til reglerne om sikkerhedspåklædning på arbejdspladsen.

Kan jeg købe sikkerhedssandaler?

Ja! De ligner ikke traditionelle sandaler, men giver stadig fødderne den optimale mulighed for at blive nedkølet og få luft på varme og trykkende dage.

Det er ikke rart at have fødderne indelukket i varme og tunge sko hele sommeren igennem, men sikkerheden er det vigtigste, derfor er sikkerhedssandaler et godt og sikkert valg, når sommeren for alvor kommer til Danmark.

Kan jeg købe pæne sikkerhedssko?

Der findes sikkerhedssko i alle former. Du kan finde alt fra de gængse arbejdssko over sorte lædersko til pænt brug til helt almindelige sneakers.

I rigtig mange tilfælde vil det ikke kunne ses, at der er tale om sko med forstærkning eller deciderede arbejdssko.

Mange af de store producenter laver sikkerhedssko til forskellige formål og med forskellige udtryk, så du kan finde præcis dem, der passer til dit behov og din smag, mens du passer på dine fødder.

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email