MANDENS

Gode Skægkamme til dit behov

En skægkam er ikke bare en kam til skægget for der er utrolig stor forskel på dem. Vi har kigget nærmere på de forskellige slags, og har lavet en stor guide om valg af den rigtige kam til skægget. Med en dårlig kam kan du ligefrem ødelægge dit skæg, hvorfor det er utroligt vigtigt med en ordentlig model. Hvilken model du skal bruge, kommer an på dit skæg, hvilket vi kigger nærmere på her i artiklen.

Indholdsfortegnelse

Populære kamme

Dyr eller billig skægkam?

Når det kommer til skægolie, barbermaskiner, skægkamme og generel skægpleje, så får du virkelig, hvad du betaler for. De billige plastikkamme er i en virkelig dårlig kvalitet, og de bør slet ikke bruges til skægget. De har nemlig en masse bitte små spidse tænder, som går ind og ødelægger dine hårsække. Dit skæg bliver derfor slidt at se på, da det ikke kan vokse ordentlig. Du risikerer ligeledes indgroede hår, som man får alt i verden skal undgå. Går du bare det mindste op i dit skæg, så skal du helt sikkert købe en ordentlig kam til skægget. Og det er ikke fordi det behøver være specielt dyrt, du skal bare gå udenom de helt billigere plastikkamme.

Hvilke typer skægkamme findes der?

Skægkamme kan være lavet i både træ, metal, horn og plastik. Hvad du skal vælge kommer an på dit skæg, da de alle har forskellige evner.

Skægkam i træ

En skægkam i træ er god til et stort og tykt skæg. Tænderne er typisk meget brede på en kam af træ, hvilket egner sig perfekt til det tykke og lange skæg. Du får typisk et meget naturligt look, når du bruger en model af træ.

Kam i metal

En kam i metal kan laves på mange måder, der er både modeller med tynde og brede tænder. Har du et lille fint skæg, skal du vælge en metalkam med tynde tænder. Omvendt skal du vælge en model med tykke tænder, hvis du har et stort og tykt skæg. Metal er et glimrende materiale til denne slags kamme, da det holder formen rigtigt godt, samt der ikke er uønskede spidser på tænderne.

Skægkam i horn

Horn er også rigtigt godt til din kam til skægget, da det er hårdt og holdbart materiale. Samtidig giver det din kam et flot og eksklusivt look. Kamme i horn kan også fås med tynde og brede tænder.

Kam i plastik

Jeg vil personligt ikke vælge en model i plastik, men der findes dog nogle forholdsvis gode plastik kamme til dit skæg. Vær dog sikker på, at kammen er lavet i god plastik og uden alle de små og skarpe tænder. En ulempe ved plastik er holdbarheden, og at plastiktænderne kan blive spidse og flossede med tiden. Dette kommer dog meget an på, hvilket type plastik, som er benyttet.

Hvad er en skægbørste?

En skægkam og børste løser det samme problem. Her vil en skægbørste have lange børstehår og kompakt design, hvilket hjælper til at komme mere i dybden end f.eks. en hårbørste. Skægbørsten kan bruges både til det tykke fuldskæg som et overskæg.

Mange bruger en almindelig hårbørste til det tykke skæg. Men en skægbørste giver dog bedre skægpleje i forhold til f.eks. spaltede spidser. Samtidig hjælper den hårene til at gro den rigtige retning.

Forskellen på skægbørste og skægkam?

Der er ikke den store forskel på de to typer til skægplejen. En børste er nok bedste velegnet til et stort og kraftfuld fuldskæg. Men hvis du går efter et bestemt look, kan en kam måske være bedre til formålet. Fordelen ved børsten er, at den er bedre til at få hårene til at vokse i en bestemt retning. Hvilket en kam har noget svære ved.

Udover børste og kam, så kan du også købe en glattekam til skæg. Den fungere på samme måde som en glattebørste eller glattejern der bruges til håret.

Hvor køber man en god skægkam?

Da der ikke er så mange rigtige barberbutikker tilbage, så er det nemmest og billigst på nettet. Hvis du vælger en netbutik med speciale i barberudstyr, så er du ligeledes sikret en god kvalitet. En sådan butik vil nemlig ikke sælge noget billigt skrammel, da de lever af at sælge godt udstyr til barbering. Du er dermed sikret en ret god kam, hvis du vælger en af disse specialbutikker.

Se videoerne nedenfor og lær mere om skægkamme

Skægbørste Eller Kam?

De 8 Bedste Kamme 2017/2018

5/5 (2 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Del på Reddit
Del på Mail

Tjek også