MANDENS

De bedste skægtrimmere til dit brug

En skægtrimmer er nok den mest populære måde til at ordne skægget, da det er nemt, hurtigt og billigt. Du kan samtidig indstille moderne skægtrimmere til alverdens længder, så du får lige netop det look, som du ønsker. Her i artiklen har vi kigget på det rette valg af trimmer, ligesom vi har set på, hvordan den bruges og vedligeholdes bedst muligt. Og så har vi kigget på, hvor det er billigst at købe sin trimmer.

Indholdsfortegnelse

3 populære / bedste trimmere

Philips OneBlade Pro QP6520/20

Philips Series 7000 BT750015

Wella Professional Contura HS 61

Hvilken skægtrimmer skal du vælge?

De to suverænt største mærker er Braun og Philips skægtrimmere, som kæmper hårdt om pladserne i diverse uafhængige skægtrimmer test. Indtil videre kan man godt sige, at det står uafgjort. Begge mærker klarer sig altid glimrende, når der bliver foretaget en test af skægtrimmere. Mærkerne minder meget om hinanden, og det kan være svært at mærke forskel på deres trimmere. Så med en Braun eller Philips går du ikke galt i byen, og derfor vælger mange disse to mærker. Med disse er man oftest sikret et meget højt bundniveau og en god trimmer. Hvor også en del modeller kan fungere som øre og næsehårstrimmer.

Populære trimmere

Til det korte skæg

brug en pro trimmer til kort skæg

Hvis du er manden der ikke ønsker skæg, men huden hader en skraber og den klassiske barbermaskine, kan du med fordel vælge mellem de billigere modeller uden de store muligheder for funktioner og indstillinger. Her skal du ikke engang bruge klippelængde indstillinger. Men hvis du ønsker kort skæg, bør du vælge en bedre model som de populære Phillips trimmere.

Vælg en trimmer med og præcisionsevne og mulighed for klippelængde mellem minimum 0,4 – 0,5 mm.

Trimmer til det lange skæg

Klippelængden er vigtigt til alle typer skæg, hvor du skal vælge høje intervaller der passer til dit skæg. Der findes forskellige allround modeller der dækker både lave til høje intervaller, hvilket ofte er længder mellem 0,4 – 20 mm. Disse modeller koster ofte lidt mere end ”normalt”.

Funktioner

Trimmere kan købes med forskellige egenskaber / funktioner som også har indflydelse på prisen. Helt ligesom du kan købe multitrimmere der både kan virke som hårtrimmer, bodytrimmer og kan klare skægget også.

De typiske funktioner der kan gøre trimningen bedre og nemmere:

  • Opsamler: Trimmere i den højere prisklasse kan tilbyde opsamler med vakuum. Trimmeren suger alle de små hår og samler hårene i en plastikkapsel på trimmeren. Derved slipper du for at skulle håndvask m.m. rent for skægstubbe og hår.
  • Vandtæt: En trimmer samler rigtig mange hår. Og med en vandtæt trimmer kan du skylle den under vandhanen helt ligesom med skraberen. Helt ligesom med vakuum opsamler, er en vandtæt en dejlig funktion. Men du betaler dog også ekstra for funktionen som de fleste kan leve fint uden.
  • Bevægelig skærehoved: En funktion til en højere prisklasse der kan give en mere præcis trimning. Skærehovedet følger konturerne i dit ansigt og kan derved skære tættere.
  • Selvsmørende skær: Trimmeren skal vedligeholdes og renses. Og her kan du købe modeller med selvsmørende skær, så du slipper for eventuelt at smøre manuelt som det tilrådes. Det virker dog til at være en funktion der muligvis er opfundet for at finde på noget nyt, frem for noget der rent faktisk er nødvendigt.
  • Strøm: Du kan vælge mellem trimmere med batteri, ledning eller opladerstand. En stand er dejlig nem, men et batteri der skal oplades med ledning virker ganske fint, nu de færreste vel har brug for at trimme på daglig basis.

Dyr eller billig trimmer?

Om du vælger det ene eller andet mærke er derfor en smagssag. I stedet skal du kigge på, hvilken type trimmer du vælger. De kommer nemlig i mange prisklasser og med forskellige funktioner. Jo kraftigere skægvækst du har, jo bedre kan det betale sig at købe en af de dyrere modeller. Alle delene er bare bedre i topmodellerne fra både Philips og Braun end i deres billigere modeller. Samtidig kan du sagtens klare dig med en billigere trimmer, hvis din skægvækst ikke er så kraftig. Lad derfor din skægvækst være en indikator for, hvor mange penge du skal bruge på trimmeren.

Hvordan barberer man sig med en skægtrimmer?

lær hvordan du trimmer dit skæg

Hvis du har langt skæg, bør du bruge rede med skægkam så det ikke filtre og hårene stikker i alle retninger.  Helt ligesom med håret og frisøren, så bør du nok vaske det lange skæg så bakterier og skidt er væk.

Sørg altid for at barbere dig inden skægget bliver alt for langt, da det ellers kan komme til at rive i huden, når du barberer dig. Samtidig er det hårdere for skægtrimmerens knive, hvis dit skæg er for langt.

Afhængig af skægvækst kan du dog sagtens lade skægget gro i en god uges tid, inden du trimmer det igen. Bliver skægget for langt, så tag en saks og klip det værste af inden du bruger din skægtrimmer.

Barber så vidt muligt med hårene da det er mest skånsomt for huden og hårsækkene. Der kan dog være enkelte steder, hvor dette ikke kan lade sig gøre, og så er det fint nok at barbere i andre retninger.

Trimmer du dit skæg meget kort, så kan det være en god ide med noget fugtighedscreme eller aftershave efter barberingen. Det kan nemlig være hårdt for din hud, når du trimmer helt tæt til huden. Samt der kan komme små rifter, hvilket aftershaven også hjælper til at sterilisere.

Hvordan vedligeholder du din skægtrimmer?

Sørg altid for at rense din trimmer godt efter brug, så der ikke sidder for mange gamle hår i trimmeren. Der medfølger en lille kost, som af og til kan bruges til de mere genstridige hår, som har det med at sætte sig fast i trimmeren. Det er ofte nok at puste og børste hårene væk, men af og til kan det være nødvendigt med vand. Her skal du sikre dig, at din trimmer kan tåle dette. Langt de fleste moderne skægtrimmere kan godt tåle at blive renset med vand, men tjek det for en sikkerheds skyld. Og hvis du vasker din trimmer med vand, så sørg for at tørre knivene godt efter vask. Vand kan gøre knivene sløve, hvis det ikke bliver fjernet.

Hvor køber du din skægtrimmer billigst?

Der er super mange butikker, som forhandler både Braun og Philips skægtrimmere. Det er både netbutikker og fysiske butikker. Du kan lige så godt købe trimmeren det billigste sted, da det jo er helt ens. Oftest kan du få den billigste pris på nettet, men værd lidt vågen og kig ved flere forhandlere. Af og til er der gode tilbud på de populære modeller, og så kan der være en del at spare.

Skægpleje

Et skæg kan indeholde mange bakterier, og derfor skal du huske at vaske det regelmæssigt.

Helt ligesom med at få en sund græsplæne eller andet, så er ph-værdi også vigtig i forhold til ansigtets hud. Og derfor skal du bruge en skægshampoo med korrekt ph-værdi der passer til dit ansigts hud, hvor almindelig shampoo er ret anderledes.

En skægbørste eller kam hjælper til det velplejet skæg, så det ikke filtrer eller stikker i hver sin retning. Skægolie eller serum giver også god pleje i forhold til næring til skæg og hud.

Se videoerne nedenfor og lær mere om skægtrimmere

TEST af modeller

Remington Skægtrimmer

Philips 9000

Philips Turbovac

5/5 (2 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Del på Reddit
Del på Mail

Tjek også