MANDENS

Sømpistol

En kort og præcis guide til dit rigtige valg af sømpistol.

Hammer og søm er fint. Alle børn elsker at stå der og hamre løs, og det er også en fin aktivitet. Når det foregår på Dyrehavsbakken. For skal du have noget fra hånden, uden at dine skuldre syrer til, og dine fingerspidser får meget blå mærker, så er det tid til at købe en god sømpistol.

Selv den stærkeste handyman kan også blive træt af halvskæve søm i loftet og løse dykkere i panelerne. Køb dig en sømpistol, og spar dig selv for timevis af arbejde og halvdårlige resultater.

Populære sømpistoler

Hvilke mærker kan jeg vælge imellem?

Når du skal vælge en sømpistol, handler det om at finde den rette balance mellem pris og kvalitet. For sømpistoler kan sådan set det samme, uanset om du vælger en fra:

  • Paslode
  • Tjep
  • Dewalt
  • Makita

Skal jeg købe en sømpistol med batteri eller trykluft?

Det, der virkelig skiller de forskellige maskiner fra hinanden, er strømforsyningen. Du kan her vælge mellem:

  • El, det vil sige med ledning: Er dit behov ikke så voldsomt stort, så kan en el sømpistol være et fint valg. Dem er der mange af på markedet. Hvis du ikke skal arbejde i dagevis med maskinen, og hvis du ikke skal istandsætte et helt hus, men blot en mindre opgave, så køb en med ledning.
  • Trykluft, der kræver en kompressor: Vi skal op i en anden prisklasse, hvis du skal løse en større og mere professionel opgave med dit værktøj. De typer, der kører på trykluft, er stærke og gør et fornemt stykke arbejde. Det kræver, at du også investerer i en kompressor, og prisen løber op. Til gengæld bliver du virkelig glad for at stå med en totalt professionelt og lækkert stykke værktøj.
  • Sømpistol med batteri: Batteridrevne maskiner har den fordel, at du har frihed til at vende og dreje den, og du kommer ikke i karambolage med ledningen. Men de savner ofte motorkraft, og de vejer mere på grund af batteriets vægt. Der er dog meget godt at sige om, at de er nemme at håndtere.
  • Gas, det professionelle valg: Et lille batteri indeni antænder gassen i disse typer af maskiner. Disse maskiner skal du kun overveje, hvis du skal arbejde i hårdt træ eller på en hel facade. Til gengæld kan du med fordel leje denne type store maskiner på dagsbasis, hvis der er tale om en enkeltstående opgave.
5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også