Stenmel er med til at sørge for, at dine fliser ligger jævnt og bliver der. Det kan bruges i stedet for fugesand, hvis du ønsker et mere ukrudtsafvisende underlag og igen under dine granitskærver, så jord og sand ikke titter igennem.

Fordi det er et meget fint materiale, der er let at arbejde med, og netop fordi det er så fint, så kan det også blive meget hårdt og derved skabe stor stabilitet.

Der er altid mange løsninger, når du skal gøre det selv – og det er bestem ikke undtaget, når det handler om håndværk som flisebelægning og andre former for udendørs underlag.

Herunder kan du læse mere om de ting, der er gode at vide inden du køber stenmel til dig næste projekt i haven.

Populært stenmel

Bakke Stenmel 0-4 mm bigbag (1 ton)

Bakke Stenmel 0-4 mm bigbag (1 ton)

Bakke Stenmel 0-4 mm, bakkemateriale, 1 ton i bigbag inkl. levering, bestil online på www.GrusDirekte.dk. Der er præcis 1 ton Bakke Stenmel 0-4 mm i din bigbag / storsæk. Vi leverer hurtigt og direkte...KR.697.00
Mere infoStenmel grå, 15 liters sæk

Stenmel grå, 15 liters sæk

Du kan bestille billigt grå stenmel i 15 liter sække fra FC Beton. Vi kan levere stenmelet i på Sjælland, Fyn eller i Jylland og du kan også selv afhente det i Aalborg.KR.42.00
Mere infoStenmel grå, big bags á 5 hl

Stenmel grå, big bags á 5 hl

Bestil en eller flere bigbags med grå stenmel fra FC Beton. Du kan afhente stenmelet i Aalborg eller få det leveret i Jylland, på Fyn og Sjælland.KR.757.50
Mere infoStenmel sort, 15 liters sæk

Stenmel sort, 15 liters sæk

Her kan du købe poser med 25 kg sort stenmel. Vi kan levere stenmel i Jylland, på Fyn og Sjælland eller du kan afhente poserne med stenmel fra vores lager i Aalborg.KR.42.00
Mere infoStenmel sort, big bags á 5 hl

Stenmel sort, big bags á 5 hl

Køb bigbags med 5 hl sort stenmel fra FC Beton og få leveret på Fyn, Sjælland eller i Jylland. Du kan også afhente vores bigbags med stenmel i Aalborg.KR.757.50
Mere infoBakke Stenmel 0-4 mm (5 ton tiplæs)

Bakke Stenmel 0-4 mm (5 ton tiplæs)

Pris eksempel 5 ton. Bakke Stenmel 0-4 mm, bakkemateriale , 5 ton inkl. levering aftippet, bestil online på www.GrusDirekte.dk. Vi leverer tiplæs hurtigt og direkte hjem til dig over hele Danmark. Den...KR.0.00
Mere infoStenmel Sort 0-2 mm bigbag (1 ton)

Stenmel Sort 0-2 mm bigbag (1 ton)

Stenmel Sort 0-2 mm, granit sten mørk, 1 ton i bigbag inkl. levering, bestil online på www.GrusDirekte.dk. Der er præcis 1 ton Stenmel Sort 0-2 mm i din bigbag / storsæk. Vi leverer hurtigt og direkte...KR.1397.00
Mere infoStenmel Grå 0-2 mm bigbag (1 ton)

Stenmel Grå 0-2 mm bigbag (1 ton)

Stenmel Grå 0-2 mm, granit sten grå, 1 ton i bigbag inkl. levering, bestil online på www.GrusDirekte.dk. Der er præcis 1 ton Stenmel Grå 0-2 mm i din bigbag / storsæk. Vi leverer hurtigt og direkte...KR.1380.00
Mere infoHvor meget stenmel skal du bruge?

Når du skal bruge stenmel som underlag for skærver eller fliser, skal du regne med, at der skal lægges mellem 3 og 5 centimeter over hele arealet. Det gør det derfor let for dig at regne ud, cirka, hvor meget du skal bestille.

Er det, fordi du skal lægge fliser, er det vigtigt, at du husker at bestille ekstra, hvis du desuden ønsker at bruge stenmel i stedet for fugesand eller strandsand.

Det er ikke bare som underlag, du kan bruge dette materiale, for bliver der noget til overs kan du let gøre brug af det rundt omkring i haven. Derfor er det bedre at købe for meget end for lidt, hvis du planlægger projekter med materialet.

Rigtig mange er glade for at bruge stenmel til stisystemer og mellem pigsten, hvis der skal laves små rum eller oaser i haven.

Hvilken farve stenmel skal du vælge?

Når materialet bruges underlag, hvor det kan ses, foretrækker mange, at stenmel og eksempelvis skærver har samme farve eller i det mindste samme nuance.

Derfor vælges der som udgangspunkt den farve, der ligger tættest op ad det lag, der skal ovenpå.

Skal der bruges stenmel i fugerne mellem dine fliser, er der mange, der foretrækker den klassiske grå farve på materialet, så det ligner almindeligt sand og falder i med fliserne.

Hvilke farver stenmal kan man få?

Lige så mange farver sten der findes, findes der tilsvarende farvet stenmel. Der er dog farver, der er mere udbredte og derfor også i nogle tilfælde billigere. Det drejer sig om farverne:

  • Grå
  • Sort
  • Gul
  • Rød

Der er også de farver, der ligger tættest op ad de mest solgte flisefarver og farver på skærver. Det er dog ikke en regel, at du skal vælge på den måde. Ønsker du røde fuger mellem dine sorte eller grå fliser, er det også en mulighed.

Stenmel er et rigtig godt all round materiale, der er let at arbejde med, men samtidig bliver hårdt og meget stabilt, når det bliver vådt. Det er et materiale, der både kan stå alene og bruges i samarbejde med andre underlag.

0/5 (0 Reviews)