Stenmel

Stenmel er med til at sørge for, at dine fliser ligger jævnt og bliver der. Det kan bruges i stedet for fugesand, hvis du ønsker et mere ukrudtsafvisende underlag og igen under dine granitskærver, så jord og sand ikke titter igennem.

Fordi det er et meget fint materiale, der er let at arbejde med, og netop fordi det er så fint, så kan det også blive meget hårdt og derved skabe stor stabilitet.

Der er altid mange løsninger, når du skal gøre det selv – og det er bestem ikke undtaget, når det handler om håndværk som flisebelægning og andre former for udendørs underlag.

Herunder kan du læse mere om de ting, der er gode at vide inden du køber stenmel til dig næste projekt i haven.

Populært stenmel

M.M. stenmel sort bigbag 1000 kg 0-2 mm

Stenmel er finknust granit til haven

ForhandlerTotalprisLæs mere
576,25 Find her

Grå granit stenmel 0/2 mm. Bigbag med 1000 kg

Stenmel er finknust granit i en 0-2 mm til havesti

ForhandlerTotalprisLæs mere
0,02 Find her
799,95 Find her
995,00 Find her
1.211,00 Find her
1.379,00 Find her

Champost stenmel grå 1000 kg

Champost stenmel grå består af knust granit fra Sverige

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.099,00 Find her

Champost stenmel sort 1000 kg

køb stenmel iantracitgrå eller sort farve

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.099,00 Find her

Sort granit stenmel 0/2 mm. bigbag 1000 kg

Stenmel 0-2 mm i sort bigbag med 1000 kg

ForhandlerTotalprisLæs mere
0,02 Find her
799,95 Find her
1.211,00 Find her
1.379,00 Find her

Stenmel grå, 15 liters sæk

køb billig grå stenmel i 15 liter sække

ForhandlerTotalprisLæs mere
42,00 Find her

Hvor meget stenmel skal du bruge?

Når du skal bruge stenmel som underlag for skærver eller fliser, skal du regne med, at der skal lægges mellem 3 og 5 centimeter over hele arealet. Det gør det derfor let for dig at regne ud, cirka, hvor meget du skal bestille.

Er det, fordi du skal lægge fliser, er det vigtigt, at du husker at bestille ekstra, hvis du desuden ønsker at bruge stenmel i stedet for fugesand eller strandsand.

Det er ikke bare som underlag, du kan bruge dette materiale, for bliver der noget til overs kan du let gøre brug af det rundt omkring i haven. Derfor er det bedre at købe for meget end for lidt, hvis du planlægger projekter med materialet.

Rigtig mange er glade for at bruge stenmel til stisystemer og mellem pigsten, hvis der skal laves små rum eller oaser i haven.

Hvilken farve stenmel skal du vælge?

Når materialet bruges underlag, hvor det kan ses, foretrækker mange, at stenmel og eksempelvis skærver har samme farve eller i det mindste samme nuance.

Derfor vælges der som udgangspunkt den farve, der ligger tættest op ad det lag, der skal ovenpå.

Skal der bruges stenmel i fugerne mellem dine fliser, er der mange, der foretrækker den klassiske grå farve på materialet, så det ligner almindeligt sand og falder i med fliserne.

Hvilke farver stenmal kan man få?

Lige så mange farver sten der findes, findes der tilsvarende farvet stenmel. Der er dog farver, der er mere udbredte og derfor også i nogle tilfælde billigere. Det drejer sig om farverne:

  • Grå
  • Sort
  • Gul
  • Rød

Der er også de farver, der ligger tættest op ad de mest solgte flisefarver og farver på skærver. Det er dog ikke en regel, at du skal vælge på den måde. Ønsker du røde fuger mellem dine sorte eller grå fliser, er det også en mulighed.

Stenmel er et rigtig godt all round materiale, der er let at arbejde med, men samtidig bliver hårdt og meget stabilt, når det bliver vådt. Det er et materiale, der både kan stå alene og bruges i samarbejde med andre underlag.

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email