MANDENS

Stiger

Et hjem har altid brug for en masse forskellige værktøjer og hjælpemidler. Der kan opstå nye problemer når som helst, og man ved aldrig, hvornår du får brug for at foretage ændringer i huset eller lejligheden.

Derfor bør du også have en stige. Det er et alsidigt hjælpemiddel, som du ofte kan få brug for – især hvis du bor i hus. Tagrenderne skal renses, gavlen skal males, eller julelys skal hænges op.

Kort sagt er en stige uundværlig, og ejer du ikke en, gælder det om at få købt den. Grunden til at du læser dette er muligvis, at du aldrig har prøvet at købe en før, så bare rolig, den her guide skal nok hjælpe dig med et par råd til, hvordan du finder en god en af slagsen.

Indholdsfortegnelse

Populære stiger

Hvor høj skal en stige være?

Stiger skal først og fremmest passe til dit hjem. De skal ikke være større end nødvendigt, men de skal selvfølgelig heller ikke være for lave. Du skal altså finde den helt rigtige størrelse.

For det første skal du ikke gå efter et bestemt antal trin. Der er ingen standard for, hvor stor afstand der skal være mellem trin, så bare fordi en stige har mange trin, betyder det ikke nødvendigvis, at den er høj. Det kan også betyde, at trinene blot sidder meget tæt sammen.

Du skal i stedet fokusere på ’ståhøjden’. Det vil sige, at du skal koncentrere dig om, hvor højt oppe du skal arbejde. Du bør derfor måle, hvor højt op du skal kunne nå.

Måden du måler denne højde på er dog forskellig alt efter, hvilken type du køber:

Fritstående stige

Fritstående stiger er for eksempel trappestiger, kombistiger og foldestiger. Det er dem, som kan stå selv uden at skulle læne sig op af noget.

For at finde frem til en passende fritstående stige, skal du snuppe en tommestok og måle, hvor højt oppe stedet, du skal kunne arbejde, sidder. Længden af den udskudte tommestok matcher den platformshøjde, du skal bruge. Platformshøjden er den højde, som du kommer til at skulle stå i på stigen for at kunne nå stedet, du skal fikse eller arbejde på.

Klatrestige

Klatrestigerne skal til gengæld læne sig mod en overflade. Her skal du derfor bruge lidt mere end bare en tommestok. Denne type skal gerne stå i en bestemt vinkel: 75 grader. Du skal lave en lille udregning, der hedder: (afstanden fra gulvet til stedet, hvor stigen skal ramme) / 0,9 = stigens længde.

På denne måde burde du kunne finde en med den rette højde.

Hvor kan jeg købe en stige?

Disse veksler mellem at koste lige over 200 kroner og op til over 2.000 kroner. Det er derfor let at finde en, der har en overskuelig pris. Du skal bare fokusere på at finde den med den rigtige højde, for du vil højst sandsynligvis kunne finde en god pris uanset højden. Ellers kan du finde nogle rigtig gode priser, når du kigger efter tilbud online.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også