Stiksav

Det bedste og mest funktionelle arbejdsredskab er et, som er købt i forhold til individuelle behov og præferencer. For nogle er kvalitet og styrke det afgørende. Mens det for andre med mindre behov kan være prisen, som er den afgørende faktor.

Herunder bliver du guidet igennem de forhold, du skal være opmærksom på, når du skal købe en stivsav.

Dette arbejdsredskab er for mange både private samt professionelle håndværkere et uundværligt stykke værktøj, når det kommer til at kunne skære skarpe og præcise kanter på træ.

Populære stiksave

Makita stiksav 4351CTJ 720W 230V

Makita stiksav 4351CTJ 720W 230V

Firkantet hopstang for mere lodret snit Klingeskift uden brug af værktøj. Robust justerbar bund giver præcis skæring Konstantelektronik Leveres i MAKPAC systemkuffertKR.1685.00
Mere infoHiKOKI stiksav CJ160VA 800W

HiKOKI stiksav CJ160VA 800W

Velbalanceret stiksav med stærk motor og høj skærekapacitet Automatisk hastighedsregulering i forhold til arbejdsbyrde Gummibelagt greb Enkelt, hurtigt og værktøjsfrit klingeskift (universalt klingefæste) Robust...KR.1623.00
Mere infoHiKOKI stiksav CJ18DSL 18V TO

HiKOKI stiksav CJ18DSL 18V TO

Kompakt, velbalanceret og let Ergonomisk gummibelagt greb Stærk motor og høj savkapacitet Enkelt, hurtigt og værktøjsfrit klingeskift Universalt klingefæste Elektronisk "Feed Back" kraftkontrol Trinløs...KR.1748.00
Mere infoEDMA Stiksav, gips 150mm

EDMA Stiksav, gips 150mm

EDMA - Stiksav - 300 mmKR.162.50
Mere infoIRWIN Stiksav hånd HP 7td 300mm

IRWIN Stiksav hånd HP 7td 300mm

Irwin - Stiksav 12" / 300 mmKR.102.25
Mere infoHvilke mærker er de førende på området for stiksave?

Du vil hos de fleste velassorterede byggemarkeder kunne finde elsave og skæremaskiner fra flere forskellige producenter, så du har et bredt udvalg at vælge imellem. Herunder ses de førende mærker på markedet:

 • BOSCH
 • METABO
 • RYOBI
 • DEWALT
 • MAKITA
 • MILWAUKEE
 • FESTOOL

Du kan finde modeller af stivsave i mange prisklasse under hver enkelt mærke. Dette gør det muligt for dig at udvælge den model, som passer til dine behov og ønsker.

Du finder 2 overordnede kategorier for udgaver af stiksave – hhv. som bøjlemodel samt som stavmodel.

Bøjlemodellen vil dække de fleste behov i hjemmet og er særlig nem at styre.

Stavmodellen foretrækkes primært af professionelle håndværkere på grund af sit lille, fleksible design samt sin styrke. Dog er den sværere at styre.

Hvordan udvælger jeg den rette model?

Typen af dine arbejdsopgaver samt omfanget af dem skal være med til afgøre, hvilken stiksav der vil være den bedste for dig.

Hvis dine arbejdsopgaver udelukkende handler om at skære i træ (limet træ, spånplader, MDF-plader og lignende), kan du klare dig med en udgave fra mellemprisklassen.

Har du derudover brug for at kunne skære i metal, skal du bruge en stiksav med ekstra kapacitet til formålet. Her skal du op i den dyrere ende af skalaen.

Omfanget af dine opgaver med hensyn til, hvor ofte du får brug for din sav, har også indflydelse på dit valg.

Til de små og enkle opgaver i hjemmet, du skal ordne i ny og næ, kan du klare dig med en model med bøjlegreb.

Har du ofte brug for redskabet, kan det svare sig at investere i mere avanceret kvalitetsmodel.

Hvilke funktioner skal min stiksav have?

Du kan finde både billige udgaver samt kvalitetsmodeller, som vil variere i pris. Når du ønsker en funktionel stivsav, som tilmed skal være sikker og optimal at bruge, kan du gå efter at vælge udgave med følgende funktioner:

 • Drejehjul hvor du kan regulere hastigheden på klingen.
 • Bøjle så du bedst muligt beskytter dine fingre, hvis de skulle komme for tæt på klingen.
 • ”Kæber” der kan styre klingen, så den saver fuldstændig lodret.
 • Udløserknap til effektiv skift af klinge.
 • Mulighed for tilslutning af spån- eller støvsuger.
 • Bundplade så du kan skære et nøjagtigt snit.

Disse funktioner regnes for at være standard udstyr på langt de fleste stiksave. Har du brug for en mere avanceret model, findes der mange muligheder.

Hvad betyder høj kvalitet for funktionen af stiksaven?

For dig, som har brug for at få maksimal holdbarhed og præcise resultater på dine arbejdsopgaver, kan det svare sig at investere i en dyrere model med høj kvalitet.

Her får du et værktøj, som har længere levetid sammenholdt med de billigere modeller i forhold til både batterilevetid og værktøjets kapacitet.

Med en kvalitetsmodel kan du arbejde i både træ og metal, og du kan sågar skære nedefra. Disse modeller kan holde til at blive brugt i et stort omfang uden at miste sin styrke. Her handler det om slagantal.

Des dyrere din model bliver, des flere brugbare funktioner vil du få med redskabet.

Her kan du vælge model med mange hastighedsindstillinger, flere afbrydere (som har stor betydning for din sikkerhed), LED-lys, stærk motor mv.

5/5 (1 Review)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email