Støttemur

Flere af os har haver med mere eller mindre variation i terrænet, og til tider kan det være problematisk, hvis hældningen bliver for stor.

Heldigvis kan du bygge en mur, der sikrer, at jorden fra hældningen ikke begynder at skride.

Skal du selv kaste dig over projektet, kan du i denne guide få et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du skal bygge en støttemur.

Populære støttemur produkter

Støttemur m. skiferpræg Grå 10x60x17,5

Støttemur m. skiferpræg Grå 10x60x17,5

Byg en havemur med disse flotte havemursten med skiferpræget overflade. Du kan lave en helt grå havemur eller du kan kombinere de grå havemursten med sorte. Vi levere dine sten til Jylland, på Fyn...KR.28.50
Mere infoStøttemur m. skiferpræg Sort / koksgrå 10x60x17,5

Støttemur m. skiferpræg Sort / koksgrå 10x60x17,5

Støttemursten med skiferpræget overflade, hvilket giver et helt andet roligt udtryk til en støttemur end den normale rå betonoverflade. Levering af støttemursten kan ske på adresser i Jylland, på...KR.37.50
Mere infoHvilken type sten bør jeg benytte til en støttemur?

Når du skal bygge denne type af mur, er det ikke altid nok med almindelige mursten eller fliser. Disse kan være svære at arbejde med, når man skal bygge op ad en skråning eller en hældning.

Heldigvis findes der sten, der er lavet specielt til det skrå byggeri, så det passer til skråningen eller hældingen i din have. Flere af de blokke, der er lavet til formålet, har en hældning der gør, at de flugter med den skrå side.

Ligeledes har denne type af sten en egenvægt der gør, at muren kan bygges forholdsvis høj, hvis skråningen der skal støttes selv er en af de større.

Et oplagt valg er at benytte sten lavet i beton, da disse både holder længe og er nemme at arbejde med. For et mere æstetisk look, er det dog også muligt at få natursten, der er lavet specifikt til støttemure.

Kan jeg sikre, at muren kan holde til den tunge belastning?

Så længe din støttemur ikke er over 1,5 meter, og er bygget med sten lavet til formålet, bør du ikke være bekymret for, om den kan holde til vægtbelastningen af jorden.

Køber man sten lavet specielt til formålet, vil disse have en bagknast.

Stenene er lavet med bagknast, således at de kan sættes sammen for at sikre en bedre stabilitet, så muren ikke skrider sammen, selvom belastningen på muren er tung.

Hvor kan jeg købe materialer til en støttemur?

Der findes en del del havecentre og byggemarkeder, hvor det er muligt at købe de materialer, man skal benytte til en støttemur. Dog er udvalget ofte minimalt, hvis man skal ind til en fysisk forhandler, og have fat i bestemte sten.

Vælger du i stedet at kigge efter sten og materialer hos online forhandlere er udbuddet væsentligt større. På den måde har du langt nemmere ved at finde frem til netop den type af sten, du synes, vil pryde din have bedst.

Online har du ligeledes mulighed for at se sammenligninger af de forskellige sten, både hvad angår pris og kvalitet.

Således kan du nemt og hurtigt finde frem til, hvor du kan købe de helt rette materialer til netop din støttemur til den billigste pris.

Nu kan du trygt gå i gang med din mur, så din have kan holdes på plads så længe som muligt

0/5 (0 Reviews)
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på reddit
Del på email