MANDENS

Stolpebærer

Hvis der skal bygges et cykelskur til bagerst i haven eller laves overdæk til terrassen, kan det kræves, at der sættes nogle stolper i jorden.

Dog er det sjældent, det kommer til at holde længe, hvis man blot sætter stolperne direkte i jorden uden nogen form for fæstne.

Her er en oplagt mulighed at investere i et par stolpebærere, der sørger for, at dine stolper bliver stående, hvor du har sat dem.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvilke modeller man skal vælge, og her får du derfor et par gode guidelines.

Populære stolpebærere

Hvilket materiale bør jeg gå efter?

Når der skal nedsættes stolper, gøres det i de fleste tilfælde udendørs. Dermed er det også vigtigt, de modeller, du køber, er lavet til udendørs opsætning.

Det vil sige, de først og fremmest skal være robuste nok til at tåle hårdere blæsevejrsforhold og ligeledes skal være lavet i et materiale, der ikke ruster ved vådt vejr.

Her kan eksempelvis anbefales modeller i diverse former for rustfrit stål eller et materiale som forzinket jern.

Hvor store stolpebærere skal jeg bruge?

Størrelsen afhænger hovedsageligt af, hvor store stolper, der skal placeres i stolpebæreren. Det er derfor vigtigt, du ført finder ud af hvor tykke stolperne er, så du kan finde en model, der er stort nok til, at stolpen kan placeres i den. Så at sige – jo større stolpe, jo større stolpebærer.

Skal jeg vælge u-profil eller l-profil?

Ved at købe stolpebærere med u-profil, kan stolpen placeres i gaflen og derefter skrues fast på begge sider for at sikre bedst mulig holdbarhed.

I nogle tilfælde kan man dog sagtens nøjes med en udgave med l-profil, hvis ikke stolpen vejer alverden.

Har den en l-profil, kan stolpen blot skrues fast på den ene side.

Bør jeg købe stolpebærer med splittet stolpe?

Nogle af udgaverne fås med splittet stolpe i bunden. Som regel kan de fleste modeller bære stolper, selvom stoplen ikke er splittet i bunden. Dog kan en splittet ende være en fordel til ekstra store eller tunge stolper.

Dette gør, at stolpebæreren har ekstra stærkt fæstne i den cementblok, den skal placeres i i jorden, så man er bedre garanteret, at stoplen bliver stående, hvor man har sat den.

Hvor kan jeg købe stolpebærere?

Modellerne kan købes i stort set alle byggecentre eller havecentre. Dog kan man langt fra være sikker på, at de har en størrelse, der passer til netop de stopler, du skal have i jorden.

Det smarteste, du kan gøre, er derfor at undersøge, hvor de forhandles online. På den måde kan du på ganske kort tid finde frem til, hvor de rette størrelser kan købes, samt hvor de forhandles til de billigste priser.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også