MANDENS

Strukturmaling

Skal du have flotte effekter hjemme i stuen?

Læs med her, så bliver du velforberedt til at gå ud og gøre det bedste køb af maling med struktur.

At glo på hvid maling tørre er en kedsommelig affære. Det bliver sjældent sjovere at se på kridhvide vægge, når de så endelig er tørre. Hvis du vælger maling blandet med sand til at behandle dine vægge og lofter med, så er du godt på vej til mere interessante vægge i dit hjem.

Med strukturmaling opstår der et fint spil i 3D, som vil gøre de store flader mere spændende og levende at se på.

Populært strukturmaling

Hvilken maling skal jeg vælge?

Når du skal ud og købe maling, så findes der utallige former og kvaliteter. Ikke bare størrelser på spandene, men materialerne og indholdsfortegnelsen og – ikke mindst – det fantasiske og kæmpestore farveudbud er jo til at blive helt svimmel af.

Heldigvis er valgene indenfor strukturmaling lidt nemmere. Strukturmaling er maling iblandet sand. Det kaldes også:

 • Sandmaling
 • Sandstrukturmaling
 • Pudsmaling

Det, du skal vælge, er ikke farver. Denne type maling er en behandling af vægge, som altid skal males over med en dækmaling bagefter. Men du skal vælge maling, alt efter hvilket underlag der skal males på.

Følgende underlag fungerer godt med maling med struktur:

 • Gipsplader
 • Puds
 • Beton
 • Tapet
 • Filt
 • Mursten
 • Andre malede overflader
 • Væv

Du skal altså kigge efter maling, der egner sig til det underlag, du gerne vil male på, når du skal vælge strukturmaling.

Hvis dine vægge er ujævne, så er denne strukturmaling genial. Den skjuler nemlig ujævnheder såsom små revner. Sandet i malingen gør det umuligt at se små fejl i underlaget.

Og du kan endda selv bestemme, hvor meget der skal skjules. Ved at bruge enten en korthåret rulle eller en langhåret malerrulle kan du selv styre, hvor meget struktur malingen skal skabe.

På den måde bliver udtrykket, når du er færdig med at male, altid unikt og helt personligt. Du kan med andre ord være sikker på, at resultatet bliver helt, som du vil have det.

Kan jeg købe strukturmaling til indendørs brug?

Selvom det måske lyder mærkeligt at smøre sand på væggene i stuen, så kan du trygt gøre det. Sandet er bundet i malingen, så den drysser ikke ned fra væggene, når de er tørre.

Kan jeg købe strukturmaling til udendørs brug?

Du kan sagtens købe denne type til udendørs brug. På den måde kan du få det smarte, pudsede look på alle typer facader og vægge. Helt uden brug af almindeligt puds eller en murer. Bare ved hjælp af den rette form for maling og en passende malerrulle. Smart, ikke?

2/5 (2 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også