MANDENS

Populære trædrejebænke til hobby og pro brug

En drejebænk til træ er den perfekte maskine til dig, der elsker at arbejde med træ. Selv om det er romantisk at sidde med emnet i egne hænder, så kan en drejebænk effektiviserer bearbejdningen af træ og give dig fornyet inspiration i forhold til at lave møbler, skulpturer, skåle, lamper og andet i træ.

Brug denne guide med oversigt over gode drejebænk til træ, tilbehør og ideer til hvad, hvordan og hvilken bænk du skal vælge i 2022.

Indholdsfortegnelse

Hvilken hobby trædrejebænk er bedst?

Den bedste hobby trædrejebænk kan være Holzmann D300F drejebænken. Modellen har gode hastighedsniveauer, godt prisleje, kvalitet og er en nem maskine at gå til. Helt ligesom disse andre modeller også har en god kvalitet, brugervenlighed, pris og størrelse.

Som nybegynder er det en god idé at gå efter en maskine der ikke er for stor. Denne type maskine er ofte dyrere og med rigtig mange funktioner, hvilket hurtigt kan blive en for stor mundfuld for nybegyndere.

I stedet skal du gå efter en mindre maskine, der passer til dit forventede forbrug af den. Her skal du også overveje, hvorvidt du tit laver noget i træ, som du kan bruge en drejebænk til, eller om det kun er et par af dine projekter, du skal bruge maskinen til.

Det kan være en god idé at gå efter en maskine, der alligevel har nogle smarte funktioner. Hastighedsindstillinger er også brugbart for nybegyndere, fordi du kan indstille maskinen, så du også selv kan følge med.

Nogle maskiner har også en stop funktion, hvis maskinen bliver udsat for for stort et tryk. Det gør, at du ikke ved et uheld kan komme til at overbebyrde maskinen, så den går i stykker.

Hvordan vælger du en god drejebænk?

Du skal  selvfølgelig finde den rigtige drejebænk til dit behov, budget og måske fysiske plads. En mini trædrejebænk kan være perfekt til hobby brug, hvor det mere seriøse arbejde i forhold til møbler og andet, kræver en større maskine.

Tag stilling til drejebænkens funktioner, hastigheder og kapacitet i forhold til dine behov og præferencer. Her skal du også tage stilling til tilbehør i forhold dine behov, hvor drejejern til træ logisk nok er en nødvendighed.

Se også: Gode høvlebænke

Klassisk eller bord drejebænk

Du skal vælge mellem professionel og hobby brug, hvilket ofte er valget mellem bord eller den klassiske drejebænk.

En klassisk drejebænk er mere stabil, robust og velegnet til større ting. Her finder du mange forskellige modeller i forhold til kvalitet, funktioner og hvor meget de kan rumme.

En mini drejebænk der også går under betegnelserne lille eller bord model, bruges ofte til mindre hobbyprodukter, træting og vælges på grund af pladsbesparelsen i forhold til den stående drejebænk.

DM 305 v trædrejebænk
DKK1.997,50
DB 450 trædrejebænk
DKK3.997,50
KDH 1100 – 230 V
DKK9.997,50
Trædrejebænk BWL 950 Luna
DKK21.249,00
Trædrejebænk Luna BWL 406
DKK4.970,00
HCL 620 trædrejebænk
DKK14.997,50

Hobby eller professionel brug?

Skal du bruge en drejebænk til professionel eller privat brug?

Til professionel brug skal drejebænken have en bred variation af indstillingsmuligheder. Maskinen skal give en høj produktionsnøjagtighed i forhold til at kunne indstilles helt præcist. Håndledsstøtte og højdejustering i forhold til arbejdsstilling vægtes også højere til professionel brug.

Til privat brug er prisen og størrelsen ofte parametre vi vælger ud fra. Som privat til forskellige hobby produkter har du nok ikke brug for samme nøjagtighed, automatisering og høj produktionsanvendelse.

Bremsemekanikken bør være god i forhold sikkerheden. Her er sikkerhedsafbryder og afskærmning krav du bør vægte højt.

Hvilke mærker er populære?

Som begynder indenfor feltet, kan det sommetider hjælpe at se på de populære mærker indenfor trædrejebænke. Her er disse brands kendt for kvalitet og brugervenlighed der egner sig til nybegyndere.

  • Holzmann
  • Jet Tools
  • Bernardo

Med disse mærker har du et sted at starte, når du skal kigge på trædrejemaskiner, der er populære og kvalitetssikrede. Du finder også mange andre mærker som Jet, Luna, Promat, Killinger, JET, Vicmarc, Teknatool m.m. der alle producerer gode produkter.

Tilbehør til drejebænk

Der findes forskellige værktøjer til brug med trædrejebænken.

  • Trædrejern: Drejejern kan købes i forskellige størrelser, kvaliteter og udformninger. Drejejern bruges til at bearbejde materialer som træ og metal. Du kan købe forskellige drejejernsæt.
  • Rullepinol: En rullepinol drejer træet rundt i maskinen. Rullen følger med nogle modeller, mens det er tilkøb ved andre modeller. Kvaliteten er ofte varierer i forhold til hvilken maskine du vælger, og det kan derfor være smart at købe en rullepinol med udskiftelige spidser til forskellig bearbejdning.
  • Spændepatron: Spændepatronen monteres på gevindet og giver bedre greb om træet.
  • Spånsuger: En spånsuger suger støvet, så du slipper for at indsuge det meste direkte.
  • Borepatron: Hvis du vil bore direkte fra bænken, kan du tilkøbe en borepatron og indstikdorn der passer med borepatronen.
  • Understel: Giver den rigtige arbejdshøjde, stabilisering og visse modeller med opbevaringsmuligheder.

Hvor kan du købe en billig trædrejebænk?

Hvis du gerne vil finde en drejebænk til salg, der ikke koster det hvide ud af øjnene, men stadig lever op til dine krav om kvalitet, kan du med fordel kigge online som her, men også niche sider som på trædrejebænk.dk og andre sider online. Her kan du ofte finde tilbud på maskiner til favorable priser, ligesom du kan sammenligne priserne på en maskine hos de forskellige forhandlere.

Du kan også spare penge ved at købe en brugt trædrejebænk på DBA, Facebook eller Gul & Gratis, hvor du ofte kan købe kvalitets værktøj og maskiner som båndsave, pladevalse, maskinsakse, borsliber, fræsemaskiner, søjleboremaskiner og trædrejning maskiner.

Hvad bruger du drejebænk til?

Drejebænke kan bruges til bearbejdning af metal eller træ som de viste modeller. Trædrejebænke bruges til bearbejdning af træ i forhold til møbler, brugsgenstande, skulpturer, byggeelementer og andet.

Du kan finde inspiration i disse videoer, hvor du finder ideer til forskellige produkter og også hvordan du bruger en drejebænk som nybegynder.

3.8/5 (4 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Del på Reddit
Del på Mail

Tjek også