MANDENS

Trekantet solsejl i den gode kvalitet

Trekantet solsejl er det populære valg indenfor de forskellige typer af solsejl som der findes på markedet. Prisen er ofte lavere ved et trekantet end et firkantet solsejl, hvilket også er afgørende for populariteten.

En anden grund til at mange foretrækker det trekantet er, at det er nemmere at hænge op med sine kun tre ender. På en terrasse kan du sætte to af solsejl enderne fast på muren. Og derved kan du nøjes med kun at opsætte en stolpe, som den sidst ende af sejlet skal hænge i.
Hvordan finder man så det rigtige solsejl?

Du skal selvfølgelig kigge på kvaliteten som det første. Et UV-certificeret solsejl er det eneste rigtige at købe, nu formålet er at beskytte mod uv-strålerne. Her kommer du ikke uden om, at give lidt mere for dit nye solsejl end prisen der gælder for mange af de billigste solsejl. Du får til gengæld også den bedre kvalitet og beskyttelse frem for et tyndt stykke stof, hvor solen går lige igennem.

Hvilket solsejl er så i den gode kvalitet, så det beskytter mod solens uv-stråler, og samtidig har en god holdbarhed?

Find den gode kvalitet og spar penge online

Du kan finde den gode kvalitet til den bedste pris online, hvor der findes flere forskellige forhandlere. Vi har udvalgt disse tre forhandlere. De kommer i hver sin prisklasse men alle leverer den gode kvalitet indenfor hvert sit prisleje:

 

Hvilket trekantet solsejl skal man vælge?

Prisen er selvfølgelig ofte afgørende for dit valg. Men hvis du ønsker den høj kvalitet der holder, så skal du først og fremmest se på dit behov.
Udover beskyttelse mod solen, skal solsejlet så være vandafvisende, vandtæt, vindstærk eller er det visuelle, dit primære behov?

Kvaliteten skal være i orden, hvad end type af solsejl du ønsker. Her er konisk syet sejl det gode valg, for så slipper du for at vand, vind og vejret generelt efter meget kort tid, vil løsne sejlet og gøre det blafrende og begynde at ophobe vand på midten.

Løsnet sejl slipper du for, hvis du vælger god kvalitet der sørger for at holde solsejlet strammet op. Det skal især være på midten, som er det strammeste sted. Og ofte her, hvor vand og vind vil tære på sejlet og reducerer levetiden på sejlet.

 

Vandafvisende eller vandgennemtrængende solsejl?

Der findes som fortalt forskellige typer af solsejl, hvor de hyppigst brugte typer er vandafvisende eller vandgennemtrængende solsejl.
Det vandgennemtrængende solsejl er det smarte valg til institutioner, for her trænger vandet igennem solsejlet, og derved sørger for at holde det stramt. Ofte er denne type også i en stærke kvalitet, så solsejlet kan hænge ude det meste af året, på nær om vinteren hvor det er tilrådeligt at tage det ind.

Det vandafvisende solsejl er ikke vandtæt, men kan holde sig tørt ved lette og almindelige byger. Fordelen ved at købe denne type solsejl er, at det er billigere end de fleste andre. Og så kan du faktisk holde dig eller jer tør under sejlet ved de fleste regnbyger om sommeren. Ulempen er, at et vandafvisende solsejl som regel ikke er så vindstærkt. Der skal strammes op noget oftere, så vandet kan rende af.

Find billige solsejl med 80-85% beskyttelse i vandafvisnde type hos Solsejlspecialisten her

 

Undgå vand på sejlet

Det er altid en god ide ved opsætning, at sætte det op med en god hældning. Det betyder nemlig, at vandet kan løbe af solsejlet frem for at ophobe sig. Hvis det hober sig op og skaber en ordentlig dyne af vand, gør det solsejlet slasket og i sidste ende river stoffet i stykker. Du tester nemmest om hældningen er god nok, ved at bruge en rindende vandslange henover sejlet.

 

Opsætning og montering af et trekantet solsejl

Først og fremmest skal du beslutte dig for placeringen af solsejlet. Find ud af hvor solens stråler rammer i forhold til det mest hyppige tidspunkt i døgnet, hvor du eller i skal bruge sejlet.

Selve opsætningen af et solsejl kræver ikke det store. Det første du skal gøre, er at måle op. Og her skal du nok lægge 20-30 cm. til. Det giver plads til beslag og montering og så giver det også mulighed for ekstra opstramning.

Brug beslag eller andet monterings tilbehør til solsejlet, hvor du med fordel kan købe et monteringssæt der indeholder alt hvad du skal bruge til den rigtige og sikre montering.

Fordelen ved at sætte et trekantet sejl op på f.eks. en terrasse i forhold til et firkantet sejl er, at du monterer de to ender hurtigt og nemt i tagrenden eller på muren. Den sidste ende skal du så sætte fast på en stolpe via beslag eller bruge tov til et træ eller andet monteringspunkt. Husk ikke at spænde nogen af de tre ender før de alle er monteret, og så spænde dem gradvis.

Se videoen her hvor du får vist, hvordan du nemt og hurtigt kan sætte et trekantet solsejl op.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også