MANDENS

Vandtæt solsejl? Information om det vandtætte og vandafvisende

Et vandtæt solsejl? Navnet siger alt om, hvad det er, for det vandtætte solsejl kan holde dig tør.

Der er fordele og ulemper med denne type af solsejl i forhold til det vindstærke eller vandafvisende solsejl, hvor prisen ofte er den afgørende forskel på forskellige typer af solsejl.

Med det vandtætte sejl får du et væsentlige dyrere sejl end de andre typer. Fælles for de forskellige typer er dog, at beskytte mod solens UV-stråler og denne UV-certificering er det vigtigste formål, hvor den vandtætte egenskab er den ekstra luksus.

Her gælder det om ikke at købe de billige solsejl ved Harald Nyborg, Bauhaus, Jysk, Ikea, Jem og Fix og andre steder hvor du finder rigtige billige modeller, men ofte også uden beskyttelse mod solens stråler.

Kvalitets solsejl vs det helt billige?

Hvis du skal ud og investerer i et solsejl, gør du ofte dig selv en tjeneste ved at give lidt mere for den bedre kvalitet. Du får nemlig ikke bare den gode UV-beskyttelse, men også et sejl der holder længere.

Det stærke materiale vil ikke lave buler i dugen, hvilket man ofte finder ved de helt billige materialer. De billige har nemlig en stor tendens til at bule på midten, hvor vandet vil samle sig frem for at blive ledt væk. Det vil ikke bare være irriterende, men også samle så meget vand at stoffet til sidst vil briste.

Det gode kvalitet giver dig også den bedste beskyttelse mod vinden, for her i Danmark har vi desværre ret ofte vind, og et billigt solsejl vil miste sin spændstighed hurtigt og ofte også blafre. Det kræver opstramning hele tiden, hvilket man selvfølgelig skal gøre ved at solsejl, men den gode kvalitet holder sin spændstighed mange gange bedre. Dog vil et vandtæt solsejl ofte ikke være lige så god i vinden, som et vindstærkt solsejl der dybest set kan hænge ude hele året rundt.

Typer af solsejl til hjemmet, firma eller institution?

kø det gode solsejl der kan holde dig tør
Grundlæggende finder du tre forskellige typer af sejl. Du kan nemlig købe det vandtætte, vandafvisende og vindstærke solsejl.

Her har de selvfølgelig forskellige egenskaber, men også priser varierer. Det vandtætte solsejl er det dyreste, og det holder dig tør under dugen. Dog er det vandtætte ikke velegnet til at hænge ude på andre tidspunkter end de gode måneder fra maj og frem til september.

Det vindstærke solsejl er derimod velegnet til hele året rundt, hvor det kun er når efterårsstormene melder sin ankomst, at du skal tage dem ned. Du holder dig ikke tør under dette sejl, men i stærke byger går de fleste indenfor alligevel, og derfor kan dette sejl være det perfekte valg til f.eks. institutioner hvor man ikke skal stramme op hele tiden. Prisen er også en anden god fordel, for det er væsentlige billigere end det vandtætte sejl.

Det vandafvisende solsejl er det billigste af de tre forskellige modeller, og er en perfekt løsning både til institutioner og boliger. Du får nemlig et sejl der koster væsentlig mindre, og stadig kan holde dig tør gennem de lette byger, der som regel er hvad vejret byder os gennem de varme måneder, hvor solsejl er mest påkrævet.

Forskellen mellem vandafvisende og vandtæt solsejl?

Hvis du er tvivl om forskellen mellem det vandafvisende og vandtætte solsejl, så bliver du fuld ud beskyttet mod vandet med den vandtætte type, for vandet kan ikke trænge igennem dugen. Du betaler dog en del mere i pris for det vandtætte frem for det vandafvisende solsejl.

Det vandafvisende sejl derimod, er ikke 100% vandafvisende. Det er kun ved de mange lette byger, at vandet vil drive af sejl. Ved større regnskyl vil vandet sive igennem stoffet.

Se udvalget af vandafvisende sejl til billig pris her

Vandtætte solsejl?

Du kan finde de tætte solsejl mange steder, hvor prisen starter ved et par tusinde kroner i størrelser over 3×3 meter eller 5×5 meter ved enten det trekantet eller firkantet solsejl. Ved disse forhandlere kan du finde kvalitet og vandtætte sejl:

Vandafvisende solsejl som det kloge alternativ til et vandtæt?

Hvis du gerne vil spare penge, og stadig opnå den gode beskyttelse på de fleste tidspunktet gennem forår og sommer, så er der ganske gode økonomiske fordele ved at købe et vandafvisende solsejl.

Du kan nemlig godt sidde i ly af regnen med en vandafvisende, da den er ganske fin til at klare lette byger. Problemet er selvfølgelig, at det ikke er vandtæt ved de kraftige regnskyl. Her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, om det er også er nødvendigt. Ved kraftige regnskyl vil det som regel blæse, og regnen vil komme ind under fra siden alligevel, så de fleste går indendørs i tørvejr ved denne slags regnskyl.

Du finder det gode alternativ både som firkantet eller trekantet solsejl, hvor målene er 3,6 x 3,6 meter eller 5 x 5 meter.

5/5 (1 Review)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også