MANDENS

Vinkelsliber

Er dagen kommet, hvor dit værksted enten derhjemme eller på arbejdspladsen mangler en vinkelsliber?

For unge mennesker er den lille, kraftige maskine måske ikke lige det første stykke værktøj, der investeres i. Men for dig, der er vant til at bygge og vedligeholde selv, er en vinkelsliber ikke noget, du har lyst til at undvære. Det er den alt for alsidig til.

Inden du trykker ”køb” eller går hen til kassen i byggemarkedet, så læs denne korte guide, hvor du finder svar på de vigtigste spørgsmål om den slags værktøj.

Indholdsfortegnelse

Populære vinkelslibere

Skal jeg vælge en vinkelsliber med batteri eller ledning?

Ja, dette spørgsmål kan virkelig dele vandene ude i garagerne og værkstederne. Nogle er nærmest religiøse i forhold til, om de vil have batteri eller ledning. De store mærker har ofte begge dele.

Du finder både en Makita, en Bosch og en Dewalt vinkelsliber med og uden ledning i de fleste søgninger. Der er selvfølgelig udskiftninger i sortimentet, men du kan sandsynligvis vælge ret frit mellem ledning og batteri, men hvis du alligevel gerne vil have nogle pejlemærker, så kan du læse med her:

  • Batteri: Hvis du gerne vil have en frit håndterbar maskine, hvor du aldrig ender med at stå og lege kluddermor med ledningen rundt om håndleddene, så vælg en maskine med batteri.
  • Ledning: Hvis du derimod går efter en maskine, der kører uden stop, ikke vejer så meget, og hvor du slipper for at skifte batteri, så vælg en med ledning.

Se også: Spændebånd

Hvad bør jeg ellers være opmærksom på?

Din erfaring med at håndtere kraftigt værktøj fortæller dig sikkert allerede en del vigtig information om, hvilke features, din vinkelsliber skal have.

Du ved, hvad du skal bruge den til, hvor ofte, og hvor mange penge, du cirka ønsker at bruge på dit værktøj.

Men det, der virkelig skiller de forskellige typer af vinkelslibere fra hinanden, er sikkerheden. Så her er det vigtigt at være bevidst om fordele og ulemper ved de forskellige maskiner.

Når du først slipper den hidsige maskine løs, så kan du virkelig komme galt afsted, hvis du ikke passer på. Så gør dig helt klart, hvordan disse 3 ting fungerer på maskinen, før den kommer med hjem til samlingen:

  • Hvor længe bliver skiverne ved med at rotere, efter strømmen er afbrudt?
  • Hvordan ligger værktøjet i hånden rent ergonomisk?
  • Hvordan er knapper og håndtag placeret?

Det er med andre ord vigtigt at kigge efter, om din vinkelsliber føles naturlig i dine hænder, om du har godt fat, og om der kan ske ulykker, efter du faktisk er færdig med at bruge den.

0/5 (0 Reviews)

Kan du lide det du læser?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest
Del på reddit
Del på Reddit
Del på email
Del på Mail

Tjek også